Készítette: Panghy Bence

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Mindenszentek temploma Pécs
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felsőregmec.
MÁTÉSZALKA, KOSSUTH UTCA
Készítette: Tóth Evelin
Beregszász.
Értény.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Kincsünk a gyógyvizünk
Nagyszalonta.
NYON 1.
Gyógy-és wellness turizmus a Dél-dunántúli régióban
Fő tér.
Split Dalmácia központja
Magyarország természeti kincsei
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Szendrő nevezetességei
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Egészségturizmus fogalma
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál /18 Készítette: Panghy Bence.
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb.
Pécs turisztikai marketingje
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra Szekszárd turizmusa
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Budapest nevezetességei!
Kültéri információs táblarendszer 15 db információs tábla paddal és szeméttárolóval.
Miskolc belváros rekonstrukció Káli Sándor polgármester.
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Napkor A mi településünk.
Az utazás.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Szeged I. világháborús emlékhelyei
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Készítette: Geringer Dzsenifer
Pécs a török megszállás idején
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Badacsonyiné Bohus Gabriella november
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Érsekhalma.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
A Sásdi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 27. Baranya Megyei Önkormányzat.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Veresegyház.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Előadás másolata:

Készítette: Panghy Bence 2356-4 Harkány turizmusa Készítette: Panghy Bence

Tartalomjegyzék Harkányról Harkányról II. Látnivalók – Templomok Egyéb látnivalók Harkányi Gyógyfürdő Jellemző programok

Harkányról Harkány Magyarország, valamint Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. Neve feltehetően Töhötöm fia, Horka (Harka) nevéből ered, amelyet 1323-ban említ először írásos emlék, Nagh Harkan néven.

Harkányról II. Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye Baranya megye déli, mediterrán klímájú vidékén. Kincse, a gyógyvíz ugyan már a török megszállás idején sem volt ismeretlen, az első fürdőszezon 1824-es dátummal íródott a vidék történelmébe.

Látnivalók - Templomok Katolikus templom és templomkert: Az 1990-es években épült templom külső falán Jézus szenvedéstörténete látható Morvai László tűzzománc alkotásaiban. A tűzzománc stációk a templomkertben is folytatódnak, a magyar történelem jeles eseményeit és személyiségeit bemutatva. Református templom: A Gyógy- és Strandfürdővel párhuzamos Kossuth Lajos utcában található az 1802-ben épült, műemléki védettséget élvező református templom. Terehegyi református templom: Az 1798-ban épült, szintén műemléki védettséget élvező templom a terehegyi városrész kis dombján található.

Katolikus templom

Egyéb látnivalók Zsigmondy sétány, Park: A Fürdőtől délre elhelyezkedő ősparkban számos képzőművészeti alkotás és kényelmes padok várják a pihenni vágyókat. Harka-kút: Az ősparkban található 2000-ben felállított, értékes Zsolnay alapanyagú szökőkút a harkányi víz legendájához kapcsolódó motívumot ábrázol. Országalmás csobogó: A 2000-ben felállított, Polgármesteri Hivatal előtt álló Milleniumi Országalmás csobogó Vajda László és Kamerer Tamás munkája.

Harka-kút Park, sétány Országalmás csobogó

Harkányi Gyógyfürdő A gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2 100 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A fürdő bőrgyógyászai kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör kezelése során a harkányi gyógyvízzel, amilyen hatású víz Európához legközelebb a Holt-tenger.

Gyógyfürdő

Jellemző programok Harkányi Big Band és Jazz Fesztivál - június Harkányi Fürdőfesztivál - július Mediterrán Tenkesalja Fesztivál - augusztus Szüreti Fesztivál - szeptember Ördögűző / Téltemető - február

Köszönöm a figyelmet!