Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb."— Előadás másolata:

1 Örökség fesztivál

2 A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb eseménye.

3 A pécsi Örökség Fesztivált – másik nevén a Pécsi Napokat – a Pécsi Kulturális Központ szervezi. Aki még nem járt Pécsen, vagy nem vett részt a Pécsi Napokon, annak tudnia kell, hogy összművészeti, városi fesztivál lévén, a programkínálat szinte már katalógusszerű méreteket ölt.

4 Az elmúlt években mindig kiemelt szerepet játszottak a helyi kisebbségek, illetve azok bemutatása, amely valójában egy fesztiválszervezőnek hálás feladat, mert látványosan színesebbé varázsolható vele egy efféle programsorozat. A nemzetiségek hagyományos napjai mellett (horvát nap, roma nap, német nap) idén a határon túli magyarok fesztiváljára is sor kerül népzenei koncertekkel és néptánc előadásokkal.

5 A rendezők elgondolása szerint az Örökség Fesztivál egy „lehetőség, hogy a város újraírja saját történetét, örökségként pillantson épületekre, életformákra és elbeszélésekre, amelyekre eddig alig figyelt, s hozzákezdjen az örökségként ismert dolgok átértelmezéséhez.”

6 Idén a legismertebb könnyűzenei előadók között szerepel többek között a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, Zagar, az Etnoé, a Golestan, a Lyre Le Temps, Palcsó Tamás, a Psycho Mutants, Takáts Eszter és a Punnany Massif, valamint Molnár Ferenc Caramel. Idén a hagyományos helyszínekhez csatlakozik a Kodály Központ hangversenyterme is, ahol a Hot Jazz Band lép fel, és meghallgathatjuk a Kaláka együttes és Kányádi Sándor közös estjét is.

7 A közönség legaktívabb tagjai két futóversenyen is részt vehetnek, amelyekhez jótékonysági célok is társulnak. A nyugodtabb kikapcsolódásra vágyók pedig megnézhetik a Széchenyi térre sereglő több tucatnyi mutatós és még mindig üzemképes veterán autót.

8 Szüreti idény lévén természetesen ebben az évben is a fesztivál szerves részét képezi a Szőlő és Bor Ünnepe a XV. Európai Bordalfesztivállal, ahol a vidám bordal- műsorok, pincekoncertek és szüreti felvonulás mellett a Kodály Központ exkluzív falai között a kiváló villányi nedűk prémium bormustrájára és gálaestre is sor kerül.

9 A megszokott belvárosi helyszíneken túl a város „peremkerületei” sem maradnak programok nélkül. A könnyű- és népzenei koncertek, színi előadások mellett színes családi programok is várják a városközponttól távolabb élőket.

10 Időpont: Kezdés időpont:2012. szeptember 13. Záró időpont:2012. szeptember 23


Letölteni ppt "Örökség fesztivál. A Pécsi Napokra idén szeptember 15 és 25 között kerül sor. A tizenegy napos összművészeti fesztivál a baranyai térség egyik legszéleskörűbb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések