Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
2013/2014-as tanév. Mi is az a TDK-csere?  olyan BOE-tagok számára, akik érdeklődnek a kutatás iránt,  megismerjék más országok kutató tevékenységét.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Beruházási projektek dokumentációja
Tehetségpont létrehozása
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Tudatjuk mindenkivel, hogy a Bethlem Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési és ÁMK 2.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
Elektronikus kérelem benyújtás
Méltányossági elvek a közoktatásban
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
2013/2014-as tanév. Mi is az a TDK-csere?  A TDK csere célja, hogy a BOE olyan tagjai számára, akik érdeklődnek a kutatás iránt, lehetőséget biztosítson,
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
NEA működési támogatások (2014)
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
T Á J É K O Z T A T Ó A társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő kiadások, támogatások fejezeti kezelésű előirányzatból engedélyezett támogatás igénybevételének.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Tudnivalók a továbbtanulásról
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Tankönyvellátás
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Klebelsberg Ösztöndíj Program A pályázat célja a tanári pályát választó hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, a tanári pályát.
A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből nyújtott támogatások Stágel Imréné főosztályvezető Támogatási Főosztály.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar január 4.
Pályázati információs nap Június 15.
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
DARUS a gyermekekért.
Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
2018/2019 tanév.
DARUS a gyermekekért.
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középfokú felvételi eljárás
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Középfokú felvételi eljárás
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
„Hagyjátok- mondta-, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.” Mk 10,14.
Előadás másolata:

Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL

SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ösztöndíj- pályázati felhívása a „nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás”, illetve igénylésére a 2012/2013-es tanévre.

A pályázat célja: a szlovákiai magyar nyelvű oktatás és nevelés ösztöndíj-támogatása A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás A pályázat célja

Támogatásra jogosultak Támogatásra jogosultak: Nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatásban részesülhet A szomszédos állomokban élő magyarokról szóló évi LXII. törvény 14.§. (1) és (2) pontjai alapján az „óvodai, alap – és középfokú oktatási intézményben magyar nyelven vagy a magyar kultúra tárgyában tanulmányokat folytató kiskorúak”. Ennek értelmezésében: azok az óvodáskorú gyerekek, akik szeptember 1-től Szlovákiában működő akkreditált óvodában magyar nyelvű képzésben vesznek részt azok az általános- és középiskolás tanulók, akik augusztus 31-ét követő időszakban születtek és Szlovákiában működő akkreditált oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar nyelven folytatják

Pályázható támogatás összege és jogcíme Pályázható támogatás összege és jogcíme: NEVELÉSI, OKTATÁSI, valamint TANKÖNYV- ÉS TANESZKÖZ TÁMOGATÁS Ft-nak megfelelő EUR

Pályázati feltételek Pályázati feltételek: megfelelően kitöltött pályázati adatlap; (a dokumentum minden adatának kitöltése kötelező, a kitöltési útmutatónak megfelelően) Kötelezően csatolandó mellékletek: A törvényes képviselő érvényes személyazonosító okiratának fénymásolata; Amennyiben a kiskorú családneve nem egyezik meg a szülő/nevelőszülő családnevével, mellékelni kell a pályázat beadására vonatkozó jogosultságot igazoló dokumentumot. A tanuló(k)/óvodás(ok) születési anyakönyvi kivonatának fénymásolata, és ha már rendelkezik érvényes személyi igazolvánnyal, akkor annak fénymásolata is a tanuló(k)/óvodás(ok) intézménylátogatási igazolásának eredeti példánya (pályázati űrlap része) a 2012/2013 iskolai év első félévében felhalmozott igazolatlan órák számának megjelölésével, az osztályfőnök aláírásával hitelesítve.

Pályázatok benyújtásának módja Pályázatok benyújtásának módja: Jelen pályázati felhívás alapján a 2012/2013-as tanévre igényelhető támogatásokra március 1. – április 15. közötti időszakban lehet pályázni. A pályázat utolsó postára adási dátuma: április 15.

A pályázatokat kétféleképpen lehet benyújtani A pályázatokat kétféleképpen lehet benyújtani: A pályázatot postai úton, ajánlott levél formájában 1 (egy) eredeti példányban, zárt borítékban kell benyújtani a megadott címre. Minden jogosult kérelmét külön borítékban küldjék, a feladási szelvényen a pályázó gyermek/tanuló nevét tüntessék fel. Egy borítékban csak 1 jogosult adatlapját fogadjuk el. A borítékra írják rá: Pályázat A pályázati adatlapot a megadott gyűjtőhelyen adja le a pályázó, vagy az iskola. Osztályok, illetve iskolák közreműködésénél kérjük, a leadott adatlapokhoz készítsenek az osztályfőnök (igazgató) által aláírt, dátummal ellátott listát, melynek másolatát csatolják az összeszedett adatlapokhoz. Ezek nélkül a gyűjtőhelyeken nem veszik át a pályázatokat, illetve reklamáció nem fogadható el.

Pályázat elbírálási és eljárási rend Pályázat elbírálási és eljárási rend: A beérkezett pályázatokról a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége ellenőrzés és feldolgozás után javaslatot tesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, aki döntési javaslatát a Bethlen Gábor Alapról szóló évi CLXXXII. törvény alapján a Bizottság elé terjeszti. A pályázó a Bizottság döntéséről írásos tájékoztatást kap. Az elnyert támogatás folyósítása banki átutalással történik, a Bizottság által meghatározott EUR összegben. Azok a támogatottak, akik a és évi pályázati időszakban az OTP banknál nyitottak bankszámlát, pozitív elbírálás esetén a évi pályázati időszakban is erre kapják a támogatást. A évben először pályázóknak a pozitív elbírálásról szóló értesítés kézhezvételét követően szükséges lesz bankszámla nyitása az OTP banknál. Ennek menetéről a Bizottság döntését tartalmazó értesítőben tájékoztatást kapnak.

Tisztelt Szülők! Az alapiskola és a szülői munkaközösség vállalja a pályázati adatlapok kitöltését, gyűjtését és a teljes dokumentáció leadását. KÉRJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET! (személyazonossági igazolványok fénymásolatainak elkészítése, adatlapok aláírása)