Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Középfokú felvételi eljárás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Középfokú felvételi eljárás"— Előadás másolata:

1 Középfokú felvételi eljárás
2018.

2 Az általános felvételi eljárás kezdete. :00 Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák azoknak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középfokú intézmények értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Hivatalnak. A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében. A középfokú iskola eddig az időpontig nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

3 A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. A módosító tanulói adatlapot ekkor kell megküldeni a Felvételi Központnak. A Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek névsorát ABC sorrendben. A Hivatal a módosító tanulói adatlapok alapján kiegészíti a jelentkezettek listáját. A középfokú iskola igazgatója az ideiglenes felvételi rangsort megküldi a Hivatalnak.

4 A Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középfokú iskoláknak (egyeztetett felvételi jegyzék). A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak. Rendkívüli felvételi eljárás kezdete A középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást írhat ki.

5 Információk az Oktatási Hivatal honlapján: www.oktatas.hu
- Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás /Aktuális beiskolázási időszak (2017/18. tanév)/OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez a tanévre /KIFIR – Középfokú Felvételi Információs Rendszer menüpontokban. - „ Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/ tanévben” című kiadvány.

6 KIFIR adatlapkitöltő program
KIFIR: Középfokú Iskolák Felvételi Információs Rendszere Január 15-én megnyílt az általános iskolák számára: - Felvételi jelentkezési lapok. - Tanulói adatlapok. - Általános iskolai adatbegyűjtő lap  Szülő tölti ki

7 Felvételi lapok I. Jelentkezési lap - tanuló személyes adatai;
- általános iskolai tanulmányi eredmények; - középfokú iskola tanulmányi terület kód(ok) (érdemes többet megjelölni); - minden középiskolába külön jelentkezési lap; - jelige megadásának lehetősége.

8 Felvételi lapok II. Tanulói adatlap - tanuló személyes adatai;
- tanulmányi területek sorrendbe állítva; - cél? - adott középiskola; - adott tanulmányi terület.

9 Tanulmányi területek adatai
1. OM azonosító (6 karakter: ) 2. Feladatellátási hely kód (3 karakter: 001) 3. Tanulmányi terület kód (4 karakter: pl. 0001)

10 Felvételi lapok benyújtása
Határidő: 2018.február 19. - Az általános iskola továbbítja. - Jelentkezési lap a középiskolába. (Értékelő lap másolata mellékelve.) - Tanulói adatlap a Oktatási Hivatalba (Győr). - Szülői aláírás.

11 Egyéni jelentkezés menete
Magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszony - Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás /Aktuális beiskolázási időszak (2017/18. tanév)/ Az egyéni jelentkezés menete a 2017/18. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során menüpont alatt. - KIFIR elektronikus adatlap kitöltő rendszerben állíthatják elő a felvételi lapokat, azok kézi kitöltésére nincs lehetőség.   - A fiktív azonosító számot a program automatikusan generálja.

12 A felvételi lapok előállítása
KIFIR rendszer segítségével - jogosultság létrehozása a honlapon; - belépés a felületre; - a program súgó gombjára kattintva  útmutató; - jelentkezések rögzítése (adatok megadása); - adatok véglegesítése; - felvételi lapok kinyomtatása, aláírása.

13 Felvételi lapok továbbítása
- Jelentkezési lap(ok)  középfokú iskolá(k)ba (Értékelő lap másolata mellékelve) - Tanulói adatlap  Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.

14 Köszönöm a figyelmet! dfg-szeged.hu


Letölteni ppt "Középfokú felvételi eljárás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések