A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

HÁLÓZATOK.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
MiniCRM kapcsolat bemutató
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Hálózatkezelés, Internet 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Többszálúság a böngészőben, avagy merjünk-e Javascriptben programot írni? Farkas Máté Budapest.js meetup
Alert Pay számlán keresztül bankkártyás befizetés a 7DW regisztrációkor ! Írd be a linkkeresőbe a következő linket
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Skype telepítése és használata
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Az Internet adta lehetőségek
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Internet ismeretek II..
Microsoft Internet Explorer
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
A Vocatude program telepítése
1 Számlázz.könnyen.hu Unas webshop kapcsolat bemutató November 4.
HÁLÓZATOK.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
A gondviselői modul az enaplóban
Böngésző programok (Böngészés).
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Debrecen, március 27. Internet Fiesta 2008 Könyvtárak akadálymentesítése az Interneten Internet Fiesta 2008 Debrecen, március 27.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Előadóról Név: Zumpf Tamás
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Weboldal tervezés programozó szemmel. Alapok Minden webcím www. –tal kezdődikMinden webcím www. –tal kezdődik Webböngésző = Internet ExplorerWebböngésző.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
A Hírlevélben írt kérésnek megfelelően így tudod beírni a weboldaladon az AlertPay számládat azonosító címet,ahhoz hogy MLM jutalékod megkaphasd.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az internetes keresési módszerek
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Ez az én művem! Készítette: Govor Emőke Felkészítő tanár neve: Hegyesi Judit Iskola neve: Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasási Főgimnázium Colegiul Agricol.
ZH feladat Hozzon létre a Dokumentumok-on belül egy saját mappát, oda helyezze majd el a feladat megoldását!
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
TÁMOP /1-2F Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam Keresések, regisztrációk Szepessy István 2009.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A web története és statisztikái. World Wide Web előtti internet, internet előtti hiperszöveg.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
Információ és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

A böngészőprogram használata

A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján megjeleníti a tartalmat. Néhány böngészőprogram: Maxtron, Explorer, Netscape, Firefox, Opera, Avant stb…

Bármely böngészőprogram ikonjára duplán kattintva a program a különböző meghajtóprogramjait betöltve elindul. Ahhoz, hogy az adott oldalakat meg tudjuk tekinteni, online módban kell lennünk, azaz a modemes kapcsolatnak a szolgáltatónkkal élnie kell.

Példaként egy népszerű kereső weblappal indítottuk a böngészőnket, mely a URL- címen található. Az URL angol mozaikszó (Uniform Resource Locator), azaz egységes forrásazonosító. Ez adja meg a megjelenítőprogram számára, hogy az adott weboldal, kép, video vagy zene pontoson hol található az internet milliónyi végpontján

Az URL címet a böngésző Cím, Ugrás sorába kell beírnunk, majd ENTER-t nyomnunk. A böngésző ezután megpróbálja elérni a kívánt címet, és letölteni azt.

Ha megtetszik egy oldal, és le szeretnénk menteni Word fájlba, akkor a File menü Mentés mint (Save as...) almenüjét választjuk, majd a World-öt megnyitva beillesztjük abba. Ez a művelet csak az oldalon található szöveges információt menti le. Ahhoz, hogy a képek is meglegyenek, külön le kell menteni azokat. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a képre jobb gombbal rákattintunk és a legördülő menüben a Kép mentése mint…(Save picture as…) menüt választjuk. Az oldalon látható mozgó, ún. animgif fájlokat is le tudjuk ilyen módon tölteni.

Ha túl „hosszú” weboldalt töltöttünk be, akkor leggyorsabban a PageUp és PageDown gombokkal tudjuk átnézni, hogy van-e rajta számunkra fontos információ. Ha újra szeretnénk tölteni az oldalt, mert egy-két kép „nem jött le”, akkor nyomjunk CTRL+R gombokat egyszerre vagy kattintsunk a Frissítés gombra.

Ha az oldalt akarjuk elküldeni egy adott címre akkor a Fájl/Küldés/Oldalt -ben… menüpontra kattintva elküldhetjük az ismerőseinket. Ha viszont a linket akarjuk elküldeni, akkor hasonlóképp Fájl/Küldés/Linket -ben… menüpont alatt tehetjük meg.