Nemzetgazdasági minisztérium Foglalkoztatás Versenyképes munkaerő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5-6. prioritás Nemzetgazdasági.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A Kormány intézkedései és tervei
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
2013. november 20. partnerségi rendezvény
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Foglalkoztathatóság ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztései a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5. prioritásában 2014.
Budapest, július 4. Mit várhatunk a következő tervezési ciklusban?! AFIOE VI. Országos Konferencia július 4.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Tájékoztatás a Versenyképes tudás OP tervezetéről november 22. Közoktatás-politikai Tanács Dr. Sági Zsolt Főosztályvezető EU Koordinációs és Tervezési.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Kisgyörgy Orsolya Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP civileket érintő területei. A TÁMOP specifikus céljai 1.A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása 2.Az aktivitás területi különbségeinek.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Foglalkoztatási Programok Főosztály
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
Téglásy Kristóf főosztályvezető
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Az EU és a foglalkoztatási célú fejlesztések helyzete, kilátásai Csizmár Gábor politikai államtitkár.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Mikrovállalkozások fejlesztése
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Milos Katalin- Főosztályvezető,
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Social Europe Ifjúsági Foglalkoztatás október 31. Szeged Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázati lehetőségei – 5. prioritás.
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
Társadalmi tudatformálás
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
„GYAKORNOKI PROGRAM-TÁMOGATÓ
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Előadás másolata:

Nemzetgazdasági minisztérium Foglalkoztatás Versenyképes munkaerő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5-6. prioritás Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Programok Főosztály

Foglalkoztatáspolitikai intézkedések helye az Operatív programokban GINOP 5. prioritás (ESZA) – foglalkoztatási és képzési intézkedések GINOP 6. prioritás (ERFA) – szociális gazdasághoz kapcsolódó pénzügyi eszközök VEKOP 7. prioritás – foglalkoztatási és képzési intézkedések a KMR területén – szűkülő források TOP 5. prioritás – foglalkoztatási együttműködések támogatása, helyi és megyei szintű egyedi beruházásokhoz kapcsolódó foglakoztatási és képzési támogatások támogatása

GINOP 5. és GINOP 6. - tematikus célkitűzések EU 2020 célokból levezethető, uniós jogszabály-tervezetben rögzített 11 tematikus célkitűzések közül: A foglalkoztatás előmozdítása és a munkaerő mobilitásának támogatása (8.) Beruházások az oktatás, a készségfejlesztés és az egész életen át tartó tanulás terén (10.)

GINOP 5. és 6. prioritások GINOP 6. VERSENYKÉPES MUNKAERŐ - OP keret 5%-a 1. Az egész életen át tartó tanulás lehetőségeihez való egyenlő hozzáférés javítása 2. Az oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása + VEKOP 8. prioritás – foglalkoztatási és képzési intézkedések a KMR területén – szűkülő források

Tervezett intézkedések: GINOP 5. A munkanélküliek és inaktívak foglalkoztatáshoz való hozzáférése Tervezett intézkedések: Hátrányos helyzetű munkanélküliek és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása aktív munkaerő-piaci eszközökkel Munkaerő piaci szolgáltatások fejlesztése Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése Nem állami szervezetek komplex foglalkoztatási programjai Célcsoportok: hátrányos helyzetű munkanélküliek és inaktívak pl. alacsony iskolai végzettségűek Kedvezményezettek: Nemzeti Foglalkoztatási Alapon (NFA) keresztül az egyének és az őket foglalkoztatók Munkaügyi szervezet (NFSZ) és vele együttműködő szervezetek Társadalmi célú vállalkozások és a szociális gazdaság egyéb szereplői (szervezeti formától függetlenül) Foglalkoztatási célú nem állami non-profit szervezetek és a velük együttműködő vállalkozások

Alapfokú végzettségűek Középfokú végzettségűek Felsőfokú végzettségűek Foglalkoztatási ráta  2012. 2013. EU28 Magyarország Különbség (Magyarország-EU28) % %-pont 20-64 évesek 68,4 62,1 -6,3 68,3 63,2 -5,1 15-24 évesek 32,7 18,6 -14,1 32,3 19,8 -12,5 25-49 évesek 77,4 74,8 -2,6 77,0 75,6 -1,4 55-64 évesek 48,8 36,9 -11,9 50,1 38,5 -11,6 Alapfokú végzettségűek 52,1 37,5 -14,6 51,4 38,2 -13,2 Középfokú végzettségűek 69,5 63,6 -5,9 69,3 64,9 -4,4 Felsőfokú végzettségűek 81,8 78,7 -3,1 81,7 78,9 -2,8 Férfiak 74,5 68,1 -6,4 74,2 69,7 -4,5 Nők 62,3 56,4 62,5 57,0 -5,5

Társadalmi vállalkozások ösztönzése beruházási prioritás Intézkedés Célcsoport Kedvezményezettek típusai: szociális gazdaság fejlesztése, társadalmi vállalkozások támogatása hátrányos helyzetű munkanélküliek és inaktívak, a szociális gazdaság szereplői, társadalmi vállalkozások társadalmi vállalkozások és a szociális gazdaság egyéb szereplői (szervezeti formától függetlenül) Társadalmi vállalkozások ösztönzése és támogatása: „Tranzit” foglalkoztatás a hátrányos helyzetűek számára: Nem állami szervezetek komplex foglalkoztatási programjai foglalkoztatási célú nem állami non-profit szervezetek és a velük együttműködő vállalkozások

Szociális gazdaság támogatása jelenleg Szociális gazdaság fejlesztése – 208 db – 8,2 Mrd 28 20 20 2 7 11 8 8 1 4 4 3 12 24 5 8 5 13 1 6 2 8 1 6 9 6 1 2 6 2 8 26 5 12 13 25 13 Önfenntartó szociális szövetkezet – 127 db – 1,8 Mrd

Szociális gazdaság a Partnerségi Megállapodásban Már a Partnerségi Megállapodás is a jelentős foglalkoztatási hatású gazdasági szegmensként jelöli meg a társadalmi célú vállalkozásokat, és három fontos beavatkozási területet jelöl meg Társadalmi célú vállalkozások (social enterprises) ösztönzése és támogatása “Tranzit” foglalkoztatás (transit employment) a hátrányos helyzetűek számára Társadalmi integrációt szolgáló szociális gazdasági (inclusive social economy) megoldások

Tervezett intézkedések: GINOP 5. A nem dolgozó és nem tanuló fiatalok fenntartható munkaerő-piaci integrációja Tervezett intézkedések: Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások (pl. foglalkoztatást elősegítő támogatás, munkaerő-piaci képzés, szolgáltatás) Gyakornoki program és vállalkozóvá válás támogatása a fiatalok körében Cél, hogy „valamennyi 25 év alatti fiatal a munkahelye elvesztését vagy a formális tanulás befejezését követő négy hónapos időszakon belül színvonalas állásajánlatot kapjon, illetve további oktatásban, tanulószerződéses gyakorlati képzésben vagy gyakornoki képzésben részesüljön”. (EU tanácsi ajánlás) Célcsoport: 25 év alatti fiatalok, különösen NEET fiatalok (vvt-nél: 30 év alatti pályakezdő fiatalok) Kedvezményezettek: Nemzeti Foglalkoztatási Alapon (NFA) keresztül a fiatalok és az őket foglalkoztatók Gyakornoki helyet kialakító vállalkozások, illetve vállalkozást indító fiatalok

Munkaerő-piaci körkép - aktivitás

A fiatalok foglalkoztatási lemaradása az európai átlagtól

Összefoglaló helyzetkép 15-24 éves fiatalok 2013 2014 II. negyedév Aktivitási ráta Fogl. ráta Munka-nélküliség NEET arány Fogl. ráta Magyarország 27,2 19,8 15,4 23,1 20,0 EU 28 42,2 32,3 23,4 13,0 21,6

Munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzése GINOP 5. A munkavállalók, vállalkozások és vállalkozók alkalmazkodása a megváltozott körülményekhez Tervezett intézkedések: Munkahelyi rugalmasság és munka minőségének ösztönzése rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése, munka és a magánélet összehangolása, vállalati munkaszervezési kultúra javítása, családbarát munkahelyi környezet kialakítása, alkalmazkodás támogatása Jogszerű foglalkoztatás ösztönzése be nem jelentett munkavállalás elleni küzdelem, jogtudatos magatartás elterjesztése, munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, szociális partnerek programjainak támogatása Célcsoportok: munkáltatók és munkavállalóik Kedvezményezettek: Munkáltatók (vállalkozások, szövetkezetek, civil szervezetek, államigazgatási szervek, közintézmények) szociális partnerek, NFSZ, adóhatóság

Beavatkozás Forrás GINOP 2014. nov. 7. (EUR) A munkakeresők és inaktívak foglalkoztatáshoz való hozzáférése … 725 008 302 A fiataloknak fenntartható munkaerő-piaci integrációja … 544 386 056 A fiataloknak fenntartható munkaerő-piaci integrációja (YEI) 49 765 356 A munkavállalók, vállalkozások és vállalkozók alkalmazkodása a megváltozott körülményekhez 144 018 977

Tervezett intézkedések: GINOP 6. Az egész életen át tartó tanulás lehetőségeihez való egyenlő hozzáférés javítása Tervezett intézkedések: Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése Munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése Digitálisan írástudatlan népesség digitális alapkompetenciáinak fejlesztése Munkavállalók munkahelyi képzésének támogatása Célcsoportok: munkavállalási korú felnőtt népesség különös tekintettel az alacsony iskolai végzettségűekre (+közfoglalkoztatottakra) Kedvezményezettek: 1-3. államigazgatási szervek, háttérintézmények (képző intézmények bevonásával), közvetve pedig a munkavállalási korú népesség (maga a képzésbe kerülő egyén) 4. képzéseket megvalósító munkáltatók; közvetve pedig a képzésben érintett munkavállalók

A szakképzés és felnőttképzés minőségének javítása GINOP 6. Az oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása Tervezett intézkedések: A szakképzés és felnőttképzés minőségének javítása Tananyagfejlesztés, szakmai tanárok és gyakorlati oktatók (tovább)képzése, gyakorlati képzőhelyek fejlesztése, a szakképzés minőségbiztosítási folyamatának fejlesztése, lemorzsolódás csökkentése Az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése (PIAAC) programban való részvétel Duális képzés elterjesztésének támogatása, a szakképzés és a gazdaság összekapcsolása Célcsoportok: a szak- és felnőttképzésben résztvevő, munkavállalási korú népesség, valamint az őket foglalkoztató munkáltatók Kedvezményezettek: Az intézkedés végrehajtása a szak- és felnőttképzési intézményrendszeren keresztül történik, ahol szükséges, külső partnerek (köztük kamarák) bevonásával. A támogatás tényleges kedvezményezettjei (címzettjei) a képzésben érintett munkaképes korú népesség, valamint közvetve az intézkedés keretében támogatott egyéneket foglalkoztató munkáltatók.

319 804 034 51 846 832 Beavatkozás Forrás GINOP 2014. nov. 7. (EUR) Az egész életen át tartó tanulás lehetőségeihez való egyenlő hozzáférés javítása minden korcsoport számára formális, informális és nem formális módon egyaránt … 319 804 034 Az oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása, a tanulásból a munkába történő átmenet megkönnyítése … 51 846 832

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP 8. prioritás Fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása 100 570 116 Munkanélküliek és inaktívak vállalkozóvá válásának támogatása visszatérítendő támogatás eszközével Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!