Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Advertisements

„Karos” Boni Termál Panzió Ahol pihen a család ! „Karos” Boni Termál Panzió ………..Ahol pihen a család ! Bemutatjuk Zalakaros legújabb családbarát panzióját.
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
Siófok és környéki hungarikumok
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Hortobágyi Nemzeti Park
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Készítette: Albert Krisztina
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Siófok, ahol a FESTŐ műterme áll. Első tájképe is itt készült,
Alföldjeink Nemzeti Parkjai
NYON 1.
Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix.
6. A Kaukázus és Khorezm a magyar őstörténetben
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Pannonia Városai.
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Nagy Zsanett
FÖLDRÉSZEK.
Kalotaszentkirály.
Márok A falu bemutatása.
Az eldugott paradicsom
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
Őrség A tíz legdinamikusabban fejlődő turisztikai desztináció
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Tisza-tó, mint vonzerő.
Készítette: Horváth Mónika
Világ legrégebbi még lakott városa
Esztergom.
GAIUS JULIUS CAESAR Farkas Gyula.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Az ókori görögök 1. KRÉTA ÉS MÜKÉNÉ.
Barcelona Hamar Márk.
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
Európa városi történelme
A Nyugat-Dunántúl településhálózata
Olaszország.
Badacsonytomaj.
A Sió környezete és élővilága
Készítette: Bujdosó Villő
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
Spirit Hotel Thermal Spa
Erdészeti erdei iskolái TÖOSZ február 23.. Ahogy kezdődött… Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály megalakulása
Itt vagyunk mi.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Körösvölgyi Látogatóközpont és állatpark, szarvas
A bronzkor Bár a Csallóköznek e területe,
Körösvölgyi Állatpark
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Készítette: Panghy Bence
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
EGVE Május Hagyomány Az ország délnyugati csücskében, Pécstől és az M6- os autópályától 15 percnyi autóútra lévő, a villányi és a siklósi.
Aggteleki Nemzeti Park
Veresegyház.
Készítette: Falusi Renátó
Környezeti nevelés középiskolásoknak
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
TENERIFE.
Európa éghajlata, vízrajza, élővilága
CSODÁLATOS KÉPEK.
6. A Kaukázus és Khorezm a magyar őstörténetben
Előadás másolata:

Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna

Története: Budapest déli határában a Csepel-szigeten található város. Mint ahogyan az egész sziget, Szigetszentmiklós is az Alföld része. Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte.

Látnivalók: Fürdő szolgáltatásaink sportolási lehetőséget, élményeket kínálnak télen-nyáron, minden korosztálynak. Fedett medencéink vízminősége a legkorszerűbb Európai víztisztítási technológia szerint készültek. Oázis:

Tanösvény: Az állatvilág leglátványosabb, leginkább megfigyelhető és aktív tagjai a madarak, amelyek szép számmal megtalálhatóak a tanösvény mentén. A sétány által határolt területen alapvetően kétféle nagyobb növénytársulást figyelhetünk meg. Részben a kavicszátonyra és annak partjára megtelepülő bokrokról és fákról van szó, részben pedig a zátony és a part által határolt vízfelületen tenyésző nádas - gyékényes - zsombékos terület változatos flórájáról.

Programok: Húsvéti programok az egész családnak az Oázis Wellness Parkban! - szenzációs szauna szeánsz - kézműves húsvéti foglalkozások: - tojásfestés - tojásmárványozás - nyuszi, bárány készítés - rajzverseny gyermekeknek - diavetítés gyermekeknek - élő nyuszi simogatás - habos kakaó friss kaláccsal gyermekeknek - tojásvadászat a medencékben

Vége