Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az eldugott paradicsom

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az eldugott paradicsom"— Előadás másolata:

1 Az eldugott paradicsom
Zalacséb Az eldugott paradicsom

2 Fekvése Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km-re, a Zala folyó partján.
Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik. Kellemes éghajlat, bőséges vízellátottság jellemzi.

3

4 Története Feltehetőleg már az őskorban is lakott volt.
A közelmúltban római-,közép-,és Árpád-kori maradványokra bukkantak. Az első írásos emlékek 1246-ból maradt ránk. 1908-tól a hivatalos neve Zalacséb.

5 Nevezetességei A falu életében nagy szerepet játszik a turizmus és a Bábolna rt. A Malom-tanya nevű panzió már a környező országokban is nagy hírnévnek örvend,kellemes hangulatáért. A kőtemplom,amely a körülbelül 1886-ban lerombolt fatemplom helyére épült.

6 A Malom-tanya A Zala-folyó partján,erdővel körülvéve helyezkedik el.
A panzió egy eredeti vízimalomból lett átalakítva,itt szállásolja el a vendégeket és a házigazdákat egyaránt. Szórakozásra,kikapcsolódásra pedig rengeteg lehetőség kínálkozik.

7 Malom-tanya 2. A szobák jól felszereltek (fürdőszoba,TV), medence, szauna, folyóparti terasz,társalgó áll az üdülők rendelkezésére. Lehetőség nyílik: bográcsolásra, szalonnasütésre, kemencében sütésre, horgászásra,lovaglásra. Zalaegerszeg határában termálfürdõ és az ország legújabb aquaparkja található. Kirándulás, biciklitúra Őrség, Göcsej, ill. Ausztria, Szlovénia vidékeire (osztrák határ 40 km)

8

9

10

11 Általános tudnivalók a településről
Rang: község Terület: 963 hektár Lakosság: 566 fő Telefonkörzet: 92 Irányítószám: 8996 Régió: Nyugat-Dunántúl Megye: Zala


Letölteni ppt "Az eldugott paradicsom"

Hasonló előadás


Google Hirdetések