19.Tétel By Perez.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
Advertisements

A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Logisztika alapvetések.
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
Winbelépő - Munkaidő nyilvántartás
KÉPERNYŐS MUNKAHELYEK ERGONÓMIÁJA
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
EGÉSZSÉG, BALESET-MEGELŐZÉS ÉS KÖRNYEZET
Hardver alapok I. 10. osztály.
Ergonómia A számítógépes környezet tudatos kialakítása
Számítógépes ergonómia
Munkavédelmi világnap-2014.április 28.
Bevezetés Előadó: Tóth István számítástechnika tanár
A számítógép felépítése
Forfaiting (forfetírozás)
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
HÁLÓZATOK.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Kabai József AZ SQL-LEDGER SZABAD ÜGYVITELI RENDSZER
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
A számítógép alapegységei
A számítógép felépítése
IKT: Információs és kommunikációs Technológiák
Nagy Gábor MF01-M2.
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Mit kell beletenni egy multimédiás számítógépbe? A számítógép felépítése nagy vonalakban.
Hálózat fejlesztés.
E-beszerzés Bravo csoport.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
SOFTWARE.
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit. A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat.
Munkahelyi egészség és biztonság
A számítógép ergonómiája
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Vállalkozói készségek fejlesztése
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
A Neumann-elvek 3. ÓRA.
MegaService Europe Kft
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia IT HelpDesk – CRM házon belül Microsoft Operations Manager 2005 és Microsoft CRM Ügyfélszolgálat Fülöp Miklós.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Iskola-egészségügyi Konferencia augusztus Informatikai lehetőségek az iskola/ifjúság-egészségügyi munkában Wenhard Andrea egészségügyi szakközgaszdász.
Hálózatok.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Tevékenységeink Teljes körű takarítás Parketta felújítás Tisztítás Festés Mázolás.
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Visegrád, Könyvvizsgálat, Minőség-ellenőrzés és
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
Tűzfal (firewall).
Ergonómia Számítógépes munkakörnyezet kialakítása, egészségmegőrzés.
MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG 2. rész. MUNKAVÉDELMI ALAPISMERETEK  A munkahelyi egészség és biztonság jelentősége 1ó  A munkakörnyezet és a munkavégzés.
Sz&p prof.
Szállítói számlakönyvelő Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
11. tétel.
Lear Corporation Magyarország Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Belső ellenőrzési és pénzügyi menedzser
Mezősi Róbert Comp-Sys Kft
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Első az ügyfél, de hogy érem el?
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

19.Tétel By Perez

Egy könyvelő cég feladatai: Kapcsolattartás biztosítása a megbízó cégek vezetőivel A könyvelésre átadott számlák ellenőrzése abból a szempontból, hogy azok külsőre megfelelnek-e a számviteli törvényben előírtaknak Kontírozás, adatrögzítés, bérszámfejtés- amennyiben a szerződésben vállalta a cég A megfelelő bevallások és adatszolgáltatások határidőre történő elkészítése és leadása a hivatalokhoz Igény szerinti kimutatások elkészítése Folyamatos konzultáció a megbízó cégek vezetőivel, és tájékoztatás nyújtása a könyvviteli-, pénzügyi-, adózási változásokról A cégvezetők figyelmének felhívása a szabálytalan működésre, tájékoztatás a szabálysértés várható következményeiről.

A számítógép alkalmazásának előnyei: A számítógép nagyon sok területen segítheti a könyvelők munkáját: Automatizálja a könyvelés „kézi” folyamatainak egy részét Meggyorsítja a munkát Ellenőrzési funkciói segítenek a pontosabb, hatékonyabb munkavégzésben Segít a team-munka összehangolásában Segít a munkához szükséges információk megszerzésében Segítheti a partnerekkel való kapcsolattartást

A számítógép alkalmazásának hátulütői: Beruházás-igényes Energiaigényes Fenntartási költségei magasak Bizonyos értelemben „másfajta” gondolkodást igényel Meg kell tanulni a használatát Vannak az egészségre káros hatásai Gondoskodni kell az adatvédelemről Gondoskodni kell az adatok biztonságáról

Hardverigény: Nagy háttérkapacitás-igény: Nagy teljesítményű hardver Egy könyvelőiroda sok megbízó teljes könyvelését végzi. Ez sok tízezer, vagy sok százezer adatsor rögzítését és tárolását jelenti. A szükséges tárkapacitást ennek megfelelően kell méretezni. Nagy teljesítményű hardver Az említett adatmennyiség feldolgozása nagy teljesítményű, gyors számítógépeket igényel. A fentiek miatt a processzor sebességét, a memóriakapacitást, illetve a háttértár sebességét optimalizálni kell. Hálózat kialakításának igénye Ahhoz, hogy egy közös adatbázisból dolgozhassanak a cég dolgozói, egy megfelelően kialakított, nagy sávszélességű helyi hálózatra van szükség. Szükséges a megfelelő sávszélességű internet-kapcsolat is. Megbízható adattárolás A könyvelésben – különösképpen a bérkönyvelésben – az adatvesztés súlyos, beláthatatlan következményekkel jár., ezért ki kell dolgozni, és be kell tartani az adatbiztonsági követelményeket. A villamos hálózaton fellépő áramszünetek, feszültség-kimaradások, feszültségingadozások hatásának kiküszöbölésére például szünetmentes tápegységeket kell üzembe állítani.

Szoftverszükséglet: Jogtiszta operációs rendszer: Egy könyvelő cégnek – természetesen – megvásárolt, jogtiszta operációs rendszerrel kell rendelkeznie Pl. Microsoft Windows Jogtiszta irodai programcsomag: A hatékony munkához célszerű egy irodai programcsomag. Pl. Microsoft Office Jogtiszta könyvelőszoftver A hatékony szakmai munkához elengedhetetlen egy könyvelőszoftver. Előnyei a „kézi” könyveléssel szemben: Gyorsabb Pontosabb Hatékonyabb Egyszerűbb Kényelmesebb Többcéges könyvelőszoftver: Tekintve, hogy egy könyvelő cég általában több – esetleg nagyon sok – vállalkozás könyvelését végzi egyszerre, mindenképpen ún. „többcéges” könyvelő szoftverre van szüksége, vagyis olyanra, amelyik megengedi, hogy több cég párhuzamos könyvelését végezzük a segítségével

Integrált könyvelőszoftver Az integrált könyvelőszoftver teljes körűen lefedi egy könyvelőiroda igényeit. Egyetlen szoftvercsomag tartalmazza a különböző könyvelési feladatok mindegyikét. A modulok teljes mértékben együttműködnek, átadják egymásnak a kapcsolódó adatokat. Minden adatot csak egyszer kell rögzíteni. Ez gyorsítja a munkát, csökkenti a hibalehetőségeket. Gyors működésű szoftver A bérkönyvelést mindig pontosan, határidőre be kell fejezni, ez megköveteli a gyors működésű szoftvert. A gyorsaságnak az adatrögzítéskor, az adatbázis műveletek végzésekor, és a riportok (lekérdezések) kérése esetén is megfelelőnek kell lennie. Felhasználóbarát szoftver A gyorsaság biztosításának, illetve a könyvelést végző dolgozók munkájának könnyítése érdekében logikus működésű, áttekinthető, könnyen kezelhető, esztétikus kivitelű, ún. „felhasználóbarát” könyvelőszoftverre van szükség

Energómikus munkakörnyezet Az egészséges munkavégzés érdekében a dolgozók fiziológiai igényeihez igazodó, ergonómikus, egészséges számítógépes munkahelyeket kell kialakítani. Az ergonomikus munkakörnyezet kialakításának számtalan feltétele van: Megfelelően tágas térbiztosítása a munkavégzéshez Megfelelő hőmérséklet, páratartalom, pormentesség, szellőzés biztosítása Alacsony zajszint Szemkímélő világítás A számítógép célszerű elhelyezése A monitor, billentyűzet, egér megfelelő magasságú elhelyezése A billentyűzethez és az egérhez csuklótámasz Állítható magasságú, háttámlás szék Stb.

MI AZ ERGONÓMIA? Az ergonómia egyszerûen fogalmazva “a dolgozó és a munkakörnyezet közötti kapcsolat tanulmányozása.” Ez a szó a görög “ergos” szóból származik, ami munkát jelent, és a “nomos” szóból, ennek jelentése törvény. Látszólag a munkakörnyezet minden tényezõje az ergonómia tudományába tartozik: Fizikai környezet: -Hõmérséklet  - Megvilágítás  - Zaj  - Berendezés  - Személyes tér  - Helyes testtartás Pszichológiai és szociális környezet: - munkaerő kereslet  - személyes kapcsolatok  - munkakapcsolatok  - a dolgozó egyéni tulajdonságai (fizikai, pszichológiai) Az ergonómia legfontosabb alapelve, a munkakörnyezetet úgy megtervezni, hogy az találkozzon a dolgozó igényeivel. Ideális esetben, a munkakörnyezet elég rugalmas ahhoz, hogy minden személy egyéni igényeihez alkalmazkodni tudjon. Ha a munkakörnyezetet nem így tervezik meg, a dolgozónak kell alkalmazkodnia ahhoz. Az emberi alkalmazkodó képesség sajátos tulajdonsága, hogy bármilyen szélsõséges munkakörülmények között képes elvégezni a feladatát. Azonban ennek az alkalmazkodásnak költségvonzata is van: egészség és a jó közérzet csökken, ezáltal a feladatot nem teljesíti, illetve a munka minõsége romlik. Az egyénre ható tényezõkön kívûl magára a szervezetre is közvetlen és közvetett hatásaikkal és költségeikkel is kell számolni: megnövekedett egészségbiztosítási költségekkel, kompenzációs díjak, szabadságok, forgalom és csökkent termelékenység.