Regisztráció előtti tudnivalók minősítő vizsgára készülőknek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Advertisements

A MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁSRÓL
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Kérem válassza ki azt a pozíciót, ami Önt érdekli, ha a pozíció nevére kattint megjelenik a leírása (munkakör célja, munkaköri követelmények, konkrét feladatok).
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
közötti HUMÁNSTRATÉGIÁJA
Pannónia Kincse LEADER Egyesület 27/2014. (II. 17.) számú MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések.
…a változások csak akkor következnek be, amikor valami olyat teszünk, ami abszolút nem illik bele az általunk megszokott világba.” (Coelho)
Honvéd tiszthelyettes szakképzés
Bejelentkezés az ben kapott felhasználói névvel és jelszóval.
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Elektronikus kérelem benyújtás
Méltányossági elvek a közoktatásban
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS AKTUÁLIS FELADATAI
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Az E-TANÁR portál.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
A Vasúti vizsgaközpont
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
BA Szakirány-választás Határidő (hétfő) 8 órától (vasárnap) 24 óráig!
Tájékoztatás a Minősítő Vizsga rendszeréről
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Felvételi eljárás 2014/2015.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Intézményvezető helye és szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
ELEKTRONIKUS ADATFELDOLGOZÁS, ADMINISZTRÁCIÓ Az MLSZ ügyviteli rendszerének bemutatása, a regisztráció folyamata.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Középfokú felvételi eljárás
Szegedi Tudományegyetem
Középfokú felvételi eljárás
Előadás másolata:

Regisztráció előtti tudnivalók minősítő vizsgára készülőknek 2015

Az előmenetel egyik feltétele a minősítő vizsga megléte! A Hjt. Előírja, hogy az előmeneteli rangsort a központi személyügyi szerv állítja össze a teljesítményértékelés, továbbá a sikeres és érvényes minősítő vizsga eredményeként megállapított előmeneteli minősítés alapján.

Teljesítmény értékelés Rangsorolás (9/2013 HM R.) . őrm., törm., ftörm., zls. hdgy., fhdgy., szds., örgy. A minősítő vizsga eredményét legelőször a 2015. évi előmeneteli tervezésnél kell figyelembe venni. Minősítő vizsga Teljesítmény értékelés Rangsor

A tiszti és az altiszti állomány előmenetele és előmenetelének tervezése (KI?) (9/2013 HM R) Az állomány tagja előmenetelre tervezhető általános előmeneteli rendben ha: - legalább „B” teljesítményszintű teljesítményértékeléssel rendelkezik, és - az állomány törzsőrmester, főtörzsőrmester vagy zászlós, valamint főhadnagy, százados vagy őrnagy rendfokozatú tagja a teljesítményértékelés mellett sikeres és érvényes minősítő vizsgával is rendelkezik. Speciális előmeneteli rendben: - a rendszeresített rendfokozat eléréséig a kötelező várakozási idő leteltét követően léptethető elő, ha az adott évben legalább „B” teljesítményszintű teljesítményértékeléssel, valamint sikeres és érvényes minősítő vizsgával rendelkezik.

A tiszti és az altiszti állomány rangsorolása 1. (9/2013 HM R) megküldi az érintett honvédségi szervezet állományilletékes parancsnoka részére szakmai előmeneteli jegyzék a rangsorolt állomány azon tagjait tartalmazza, aki a teljesítményértékelésében azt a helyőrséget jelölte meg, amelyet előmenetelének tervezése során előnyben részesít, és az adott szolgálati beosztás szempontjából releváns előmeneteli rangsor vagy rangsorok első helyezettje, függetlenül attól, hogy az érintett az adott helyőrséget megjelölte-e. az üres szolgálati beosztások feltöltése és a beosztási követelmények szempontjából releváns szakmai előmeneteli jegyzéket készít, A központi személyügyi szerv az állomány előmenetelre tervezhető tagját rendfokozatonként és munkakör-családonként rangsorolja,

A tiszti és az altiszti állomány rangsorolása 2. (9/2013 HM R) Ha az előmenetelre tervezett személy különös méltánylást érdemlő egyéni érdeke figyelembevételre kerül, a tárgyévben további előmenetelre nem tervezhető. A KSZSZ tájékoztatja az előmenetelre tervezett személyt a megtervezett szolgálati beosztásáról, aki kérheti különös méltánylást érdemlő egyéni érdeke figyelembe vételét. A KSZSZ a szakmai felelősökkel együttműködve a beérkezett jelöltválasztások alapján elvégzi az előmenetelre tervezett jelöltek üres szolgálati beosztásokhoz történő hozzárendelését. Az állományilletékes parancsnok a megküldött szakmai előmeneteli jegyzékből legfeljebb 3 jelöltet választ.

Minősítő vizsga (56/2013. HM ut.) az NKE HHK szervezetében működő, a tiszti és altiszti minősítő vizsgák előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezet KVK olyan internetes felületen működő rendszeren (ILIAS) keresztül elérhető számonkérés, ahol a jelentkezők önálló felkészülést követően a meghirdetett vizsgaidőpontokban általános katonai ismeretekből tehetnek tanúbizonyságot Minősítő vizsga a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség által lektorált és a Honvéd Vezérkar főnöke által jóváhagyott általános katonai ismeretanyag, amely 24 témakört foglal magában. Tananyag a rendfokozatonként differenciált általános katonai vizsga alapját képező tudástartalom Vizsgaanyag

Minősítő vizsga (a Honvéd Vezérkar főnök 1518/147/57/2014 nyt Minősítő vizsga (a Honvéd Vezérkar főnök 1518/147/57/2014 nyt. számú intézkedése alapján) A kérdéssor 50 kérdésből áll A teszt kitöltési ideje: 50 perc Az ajánlott felkészülési idő a regisztrációt követően 2 hónap A felkészülés során 5 alkalommal próbateszt kitöltésére van lehetőség

Minősítő vizsga 3-3 kérdés szolgálati szabályzat ismeret, alaki kiképzés 4-4 kérdés általános harcászat, általános lőkiképzés 3 kérdés nem háborús műveletek 1 kérdés katonai testnevelés katonai tereptan és térképismeretek jogi és hadijogi ismeretek felderítő ismeretek és elektronikai hadviselés ismeretek műszaki ismeretek és rögtönzött robbanóeszközök elleni tevékenység 2 kérdés híradó ismeretek 2-2 kérdés vegyivédelmi ismeretek, egészségügyi ismeretek logisztikai ismeretek és MH öltözködési szabályzat CIMIC/PSYOPS ismeretek törzsszolgálati ismeretek - tapasztalat feldolgozással kapcsolatos ismeretek és katasztrófavédelem informatikai ismeretek információvédelmi ismeretek, ügyviteli ismeretek meteorológiai ismeretek

Minősítő vizsga jellemzői (9/2013 HM R.) Eredménye érvényes a vizsga évét követő 2 évig Évente legfeljebb 2X tehető (utolsó a mérvadó) Sikeres: 51 % felett Jelentkezés a kötelező várakozási idő letelte előtti évtől Bár a vizsga 51%-tól érvényes, javasolt törekedni a minél jobb eredményre, hiszen adott beosztás betöltését a rangsor alapján határozzák meg. Egyéni/önkéntes jelentkezés és regisztráció – http://kvk.uni-nke.hu

Vizsgaidőpont kiválasztása: Tanácsok a regisztrációhoz Elengedhetetlen, hogy ismerje meg jelenlegi beosztása előmeneteli rendjét, mielőtt regisztrál! Tájékozódjon kötelező várakozási idejét illetően akár honlapunkon: http://kvk.uni-nke.hu/userfiles/images/Dia1.JPG Regisztrációját megelőzően tájékozódjon a katonai szervezetéhez rendelt vizsgahelyszínekről: http://kvk.uni-nke.hu/minosito-vizsga/vizsgahelyszinek ideális esetben a felkészülési idő (24 témakörből) két hónap, ezért érdemes ennek figyelembe vétele mellett időpontra jelentkeznie. Vizsgaidőpont kiválasztása:

Egyéni/önkéntes regisztráció folyamata A rendszerbe történő regisztráció a minősítő vizsgára jogosultak jegyzékében szereplők számára teszi lehetővé a regisztrációt. /9/2013. (VIII. 12.) HM rendelet 90. §/ Regisztráció során Önnek az alábbi teendői lesznek: meg kell adnia a személyügyi törzsszámát meg kell adnia az e-mail címét ellenőriznie kell személyes adatait ki kell választania a vizsga helyszínét és a vizsgai dőpontját. A http://kvk.uni-nke.hu honlapon a 2015 Minősítő Vizsga Regisztráció bannerre kattintva indul el a regisztráció folyamata. Kérjük ne adjon meg belső lokális hálózati (Intranet) levelezési címet! Kérjük, fokozattan figyeljen E-mail címe megadására, mivel a rendszer automatikusan a megadott címre továbbítja az ILIAS rendszerhez történő hozzáféréshez szükséges felhasználói nevét és jelszavát! Továbblépés a hónap nap kiválasztásához gombra kattintással a megjelenő Naptárból, az aláhúzott (zölddel alászínezett) napokra kattintva választhatja ki a rendfokozatának megfelelő minősítő vizsgája napját. Vizsgahelyszínt úgy köteles megválasztani, hogy a honvédségi szervezetén kívüli helyőrségben minősítő vizsgát csak a honvédségi szervezete vezetőjének engedélyével tehet! Űrlap itt: http://kvk.uni-nke.hu/minosito-vizsga/modositasok-regisztracioval-kapcsolatban/urlapok-vizsgahelyszin-es-idopont-modositas-vagy-lemondashoz

A regisztráció folyamata - videó Kattintson, majd a honlap aljára görgessen a videó megtekintéséhez. A Regisztráció véglegesítése gombra kattintva véglegesítheti a regisztrációját, amely után „Regisztráció sikeres!” rendszerüzenet jelenik meg.

Belépés az ILIAS-ba A KVK honlapján található Bejelentkezés az ILIAS-ba elnevezésű boxban a belépéshez szükséges felhasználói név és jelszó megadásával beléphet az ILIAS rendszerbe.

Minősítő vizsgával kapcsolatban felmerülő igények kezelésének eljárásai Vizsga lemondásának/módosítá-sának igénye esetén Az állomány minősítő vizsga tételére jogosult tagja, a minősítő vizsgán való részvételét a vizsga előtt 15. napig, az indok megjelölésével, a közvetlen szolgálati elöljárója előzetes tájékoztatását követően, a KVK parancsnokához benyújtott ügyiratban írásban lemondhatja, vagy módosíthatja. A KVK honlapján a „Minősítő vizsga” menüpont alatt található „Űrlap minősítő vizsga lemondás/módosítás” nyomtatvány kitöltésével, és elküldésével. A vizsgaidőpont módosítását vagy lemondását a szabad vizsgaidőpontok figyelembe vételével, a KVK parancsnoka engedélyezheti. Vizsgahelyszín módosításának igénye esetén Amennyiben a minősítő vizsga helyszínéül honvédségi szervezetén kívüli helyőrséget kíván megjelölni, úgy a KVK honlapján a „Minősítő vizsga” menüpont alatt található „Űrlap vizsgahelyszín engedélyre” nyomtatványt kell kitöltenie és az illetékes vezetővel aláíratnia, tehát szükség van az állományilletékes parancsnoka engedélyére.

Új vizsgaidőpont kiválasztása Amennyiben előzőleg megjelölt vizsgaidőpontját lemondta és új időpontra kíván feljelentkezni, a http://kvk.uni-nke.hu weboldal jobb szélén található naptár funkciójából tájékozódhat, amelynek segítségével könnyedén megtalálhatja a kiválasztott hónap még szabad vizsgaidőpontjait vizsgahelyszínek szerint. Az időpont kiválasztását követően email-ben tudassa a KVK-val jelentkezési szándékát: hhkkvk@uni-nke.hu

„Nem jelent meg” Amennyiben nem jelent meg a minősítő vizsga napján, úgy az „sikertelen” vizsgának minősül. Új vizsgára történő feljelentkezésre van lehetősége ez esetben is, azonban csak ha adott tárgyévben még nem tett minősítő vizsgát, illetve csak a kihagyott vizsga időpontjától számított 60. napot követő vizsgaidőpontok valamelyike közül választhat.

Elérhetőségek További kérdéseivel forduljon személyügyes kollégáihoz, vagy tájékozódjon honlapunkon. További információkért keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Telefon: 022-29-135 Városi elérhetőség: +36 -1- 432-9000/ mellék Email: hhkkvk@uni-nke.hu