Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Az UNILO projekt hozzájárulása a tanulási eredmény-orientált képzési programok kialakításához Zarka Dénes.
Tutori tevékenység a gyakorlatban
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Tehetségpont létrehozása
Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Oktatási anyagok cseréje, internetes oktatás "Kutatás-fejlesztés a kárpát-medencei kisebbségi és nyugati magyar tudományos műhelyekben" Pongor Sándor.
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei Kitekintés  Kötelező továbbképzések  könyvvizsgálók  orvosok  gyógyszerészek  tanárok  Az ügyvédi képzés.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
Kimeneti követelmények a 8. osztály végén
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
Bevezető előadás ANDRAGÓGIA IFJÚSÁGSEGÍTŐKNEK Az akkreditált, iskolai rendszerű, felsőfokú szakképzésben 1. előadás.
Közösségi oldalak használata
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II. Módszertani szekció szeptember – óra.
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
„ A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának.
A mentorrá vált pedagógus a Foglalkoztatásba ágyazott képzés (FÁK) című programban Singer Péter
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
Lukács Oktatási Központ
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Természettudományi KKK-k elemzésének tapasztalatai Erostyák J. (PTE) – Kiss F. (NYF) – Mezősi G. (SZTE) – Varga Zs. (SZTE)
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Pedagógiai munka a Nevelési Tanácsadóban
Mire jó a grafológia? Grafológia a cégek humánpolitkájában Előadó:
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
EUROPASS.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Grafológia és internet Kockázatok és lehetőségek Inessza Goldberg Izrael.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
MEDIÁTOROK GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSE
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
Zsidó irányzatok, modern értékek BBN-HEB-341.9, BBN-HEB , BMA-HEBD-322.5, BBV , BMVD , BMA-VALD-452:1, BMA-VALD-518:2 Biró Tamás 2015.
Két tanítási nyelvű oktatás az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Egressy Béni Bilingual Primary School.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pályaválasztási napok Pszichológia képzés Pálinkás Brigitta Károli Gáspár Református Egyetem.
Kétszintű érettségi.
DARUS a gyermekekért.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Kétszintű érettségi 2018 május
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
Kompetencia alapú szakoktatás
A pedagógiai kutatás általános kérdései. A téma váza A pedagógiai kutatás tárgya, célja, helye a tudományos kutatások rendszerében A pedagógiai kutatás.
Szakiskolai fejlesztési program
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Előadás másolata:

Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság

Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság Alapítva 1977-ben Mintegy 160 tényleges tagja van Egységes oktatási programot határoz meg Minősítő vizsgáztatásokat tart Van etikai kódexe, szakmai etikai bizottságot működtet Grafológiai folyóiratot bocsájt ki Éves konferenciákat rendez Foglalkozásokat (havonta kétszer) és előadásokat tart külföldi kollégák részvételével 2

Grafológia Izraelben jelenleg A grafológiát széles körben alkalmazzák a munkaadók és munkaerő-közvetítők a jelentkezők kiválasztására Van néhány magán grafológiai intézet A grafológusok többsége magánpraxist folytató független szakember A grafológusokat bevonják a bírósági szakértői vizsgálatokba Egységes grafológiaoktatási program, amely magába foglalja az európai és izraeli eredményeket Tanulás bármely minősített grafológusnál lehetséges. 3

Grafológia Izraelben jelenleg A minősítő vizsga letételének követelményei: –felsőfokú pszichológiai végzettség –megengedhető más irányú felsőfokú végzettség, de ebben az esetben el kell végezni a pszichológiai tárgyakat valamely egyetemen –minimum 300 tanóra grafológia vizsgaóra –26 éves életkor, erkölcsi bizonyítvány Egységes minősítő vizsga –írásbeli gyakorlati rész –szóbeli elméleti rész –héber és angol nyelvű kézírás elemzése –a vizsgát független szakemberek felügyelik 4

Keveset magamról Héber és orosz nyelven dolgozom Együttműködök a volt Szovjetunió országaival Az első hivatalosan minősített grafológus, aki orosz nyelven konzultál 5 Inessza Goldberg professzionális izraeli grafológus - szakértő

Tevékenységem Inessza Goldberg Grafológiai Ügynöksége – pszichodiagnosztikai szakemberek közössége Grafoanalízis Iskola – különböző formájú grafológiai oktatásokkal foglalkozik Kézírás-elemzéssel foglalkozik magánemberek számára és munkaerő-értékeléssel Internetes projekt –Cikkek –Fórumok –Ingyenes konzultációk –„Tudományos Grafológia” folyóirat –Televízió és rádió adások archívuma 6

I. Goldberg könyvei 7

Tudományos grafológia orosz nyelvű folyóirat 8

Előadásaim a konferencián 1.Grafológia és internet. Kockázatok és lehetőségek 2.I. Odem potenciális tipológiája 9

Grafológia és internet Kockázatok és lehetőségek Áttekintjük az internetes munka során nyíló lehetőségeket A kézírásokkal végzett internetes munka kapcsán megvizsgáljuk az információbiztonsági kérdéseket Beszélni fogok az interneten keresztül történő grafológiaoktatás módszertanáról és sajátosságairól is Virtuálisosztály-bemutatót tartunk élőben Egy írásminta-feladvány vár Önökre. A választ az előadáson kapjuk meg a kérdésre: Mi is a helyzet ezzel az írással? 10

Írásminta-feladvány: Mi is a helyzet ezzel? 11

I. Odem potenciális tipológiája 12 Az előadást I. Odem 9 potenciáról szóló tanának szenteljük Israel Odem – a legjelentősebb izraeli grafológus kutatók egyike Odem rendszerének fő előnyei: - rugalmasság - a személyiségben rejlő ellentmondások magyarázatának lehetősége - az adottságok és a viselkedés egyedi sajátosságainak meghatározása a potenciák kombinációján keresztül

I. Odem potenciális tipológiája Részletesen megvizsgáljuk Odem rendszerének 9 potenciáját, azok pszichológiai és grafológiai jellemzőit Láthatunk illusztrációkat és írásmintákat ismert személyiségtől Odem rendszerében elhelyezve Ha az idő engedi, megvizsgáljuk a rendszer érdekes belső összefüggéseit és más tipológiákkal való korrelációját 13

Köszönet! 14 Köszönet a konferencia rendezőinek az izraeli grafológia bemutatásának lehetőségéért Köszönet Urbán Józsefnek az Önök országában való részvételem megszervezéséért, továbbá anyagaim és előadásaim lefordításában nyújtott nagy segítségéért