Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5"— Előadás másolata:

1 SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása előadás

2 Az önértékelés végrehajtása
Hol járunk a folyamatban? 2.1. Adottságok és Eredmények összesítése 2.2. Értékelő könyv készítése 2.3. Megvalósítandó fejlesztések kijelölése 2.4. Tantestületi előterjesztés

3 2.2. Értékelő könyv készítése
Megállapítások Adottságok kritériumonként: Erősségek meghatározása (5-8) Fejlesztendő területek meghatározása (5-8) Csak Adottságok kritériumokra készül! De az Eredmények oldali adatokat is vizsgálja!

4 Erősség – Fejlesztendő terület
Mi lehet erősség az Adottságoknál? Mi lehet fejlesztendő az Adottságoknál? Mi lehet erősség az Eredményeknél? Mi lehet fejlesztendő az Eredményeknél?

5 Értékelő könyv készítése
Az Önértékelési dokumentumok alapján készül Egyéni felkészülés alapján – csoportos értékelés Adottságok kritériumaihoz rendelten történik (5 kritériumra) Eredmények kritériumokhoz tartozó információkat is tartalmaznia kell Nem tartalmazhat többlet információt az önértékeléshez képest Tényekkel való alátámasztás szükséges A nagyobb jelentőségű erősség és fejlesztendő terület kerüljön rögzítésre (átlagosan 5-8)

6 Értékelő könyv Kritérium száma, és címe: Erősségek: Azonosítás:
Erősségek indoklása: 1. 2. 3. Fejlesztendő területek: Fejlesztendő területek indoklása: Megjegyzések (elemzést segítő ötletek, megállapítások):

7 SZÖM I. FOLYAMAT 2. 3. LÉPÉS MEGVALÓSÍTANDÓ FEJLESZTÉSEK KIJELÖLÉSE 2
SZÖM I. FOLYAMAT LÉPÉS MEGVALÓSÍTANDÓ FEJLESZTÉSEK KIJELÖLÉSE Erősségek és fejlesztendő területek összesítése Fejlesztendő területek rangsorolása

8 2.3.1. Erősségek és fejlesztendő területek összesítése
Belső kapcsolatok, kritériumok közötti összefüggések vizsgálata Azonos ok(ok)ra visszavezethető erősségek és fejlesztendő területek vizsgálata Adottságok és Eredmények között kapcsolat vizsgálata Keletkező dokumentum: „Erősségek és fejlesztendő területek összesített listája”

9 2.3.1. Összesített lista készítése
Az Értékelő könyv alapján készül 3-4 oldal ERŐSSÉGEK: 1. 2. 3. 4. 5. FEJLESZTENDŐ TERÜLETEK: 1. 2. 3. 4. 5.

10 2.3.2. Fejlesztendő területek rangsorolása
Csak a fejlesztendő területekkel dolgozunk tovább Fejlesztendő terület kiválasztása, amellyel foglalkozni kíván az intézmény Különböző módszerekkel történhet Keletkező dokumentum: „Fejlesztendő területek szűkített listája”

11 SZÖM I. FOLYAMAT 2.5. LÉPÉS TANTESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

12 2.5. Tantestületi előterjesztés
A munka folyamatának és módszertanának áttekintése; Az önértékelés főbb megállapításai - az önértékelés tárgyát képező területen az intézmény - főbb erősségei - főbb fejlesztendő területei; Fejlesztendő területekre tett javaslatok; Főbb megállapítások, tanulságok ismertetése .

13 2.5. Tantestületi előterjesztés
Döntés: az önértékelési projekt eredményének elfogadása; fejlesztendő területek kiválasztása, melyekre célokat tűznek ki és elindítják a fejlesztést.

14 Kérdések

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5"

Hasonló előadás


Google Hirdetések