Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning"— Előadás másolata:

1 Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning
1. Grafológiai elemzés és egészségi diagnosztika. 2. Grafoterápia és gyógyítás. A Lélekkutató Intézet, a Péczely Ignácz Íriszközpont és a PszichoMenedzser Stúdió fejlesztése. 1991 – 2006.

2 Alapvetés A kézírás komplex intellektuális, szociál-pszichológiai és fiziológiás folyamatok és hatások függvénye. Az alapmegfigyelés: a kézírás és a jellem szignifikánsan összefügg. A kézírásból vissza lehet következtetni a jellemre, a képességekre, az adottságokra, és viszont: a személyiség függvénye a kézírás. A felismerés: a kézírás és a szervezet státusza, dinamikája ugyancsak szignifikánsan összefügg. Következtetés: a kézírásból az egészségi állapot és a tendenciák is kikövetkeztethető. Továbblépés: a jellem, a képességek, a pszichés komponensek megfelelnek valamely szervnek, illetve biológiai, egészségi funkciónak.

3 A) fejezet: Általános rész:
A kézírás bio-pszicho-fiziológiája. A kézírás elemzésének feltételei. Az íráskép. A duktor. Az íráskép összképe és értelmezése. Az íráskép részjelenségei és ezek értelmezése a jellem, a viselkedés szempontjából. Az általános íráselemzés elkészítése. Speciális szempontok alapján készített analízis. A grafológia alkalmazhatósága, kiterjesztései, kombinációi.

4 B) fejezet: Testszimbolika a kézírásban
Miért alkalmas a grafológia az egészségi diagnózis elkészítésének támogatására? A szisztémás rendszerek (vérkeringés, nyirokkeringés, idegrendszer, immunrendszer) állapotának és tendenciáinak jelei a kézírásban. A funkcionális anatómia és az írásjelek: szervek jelei a kézírásban. Egészségi diagnosztika készítése íráskép alapján.

5 C) fejezet: Az összekapcsolás
A jellem, a képességek, a psziché és a test, a szervezet, a szervek állapotának összefüggései. A pszicho-szomatika értelmezése grafológiai szempontból. A betegségek értelmezése, átkódolás a testről a pszichére és fordítva. Az egészség jövőképe.

6 D) fejezet: Grafoterápia
Az agy – kéz – írásminta – észlelés – feldolgozás – reakció pszicho-bio-feedback rendszerének értelmezése. A tudatos korrekció hatása a megfelelő agydúcokra és a szervekre, a viselkedésre és a személyiség programjaira, beállítódásaira. A grafoterápia fontosabb módszere: Direkt betűkorrekció Vezér szavak, aláírás korrekciója, Irányított, vagy asszociatív szövegterápia. Grafoszeánsz: meditáció és kézírás-program.

7 E) fejezet: Holisztikus grafológia
Más területekkel kombinálás (asztrológia, szimbólumterápia, színgyógyászat, divat, masszázs stb.) Párkapcsolati grafológia Szociális, munkahelyi, talentum tesztelő grafológia. Grafojóslás.

8 Elmélet – gyakorlat – alkalmazás.
Az X-tréning Elmélet – gyakorlat – alkalmazás. A tréning 5 alkalmas, egy alkalom egy délután (kb. 4 óra) Díja: létszámtól függően: – Ft/fő A résztvevők a tréning végén vizsgáznak: tudniuk kell egy ismeretlen duktortól származó kézírást elemezni és a testi állapotot diagnosztizálni, valamint grafoterápiás javaslatot kidolgozni. A grafológia etikai esküt csak a sikeresen levizsgázóknak kell tenniük.


Letölteni ppt "Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning"

Hasonló előadás


Google Hirdetések