Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására"— Előadás másolata:

1 Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Vasas Lívia, PhD 2018. december

2 A folyóirat céljának a meghatározása nyomtatott kiadásban és elektronikusan is: magyarul és angolul:
…110 év óta folyamatosan megjelenő egyetlen magyar tudományos folyóirat a fogorvostudományban, amely a nemzetközi tudományos közösség számára közöl peer reviewed tudományos munkákat... Kérdés: Megjelenhet angol nyelvű közlemény is? Fontos: Nem másodközlő folyóirat. A szerkesztőbizottságba nem magyar affiliációval rendelkező kutatók (PubMed) meghívása.

3 Szerzői útmutató Lehetőleg strukturáltan
Általános követelményeknek megfelel „Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Bio-medical Journals” a dolgozatot korábban még nem publikálták (kivéve előadás-kivonat vagy PhD-tézis formájában), a kéziratot valamennyi szerző jóváhagyta, a dolgozat nem sérti a Helsinki Deklaráció (1975, revízió 2008) előírásait, a humán vizsgálatok az illetékes etikai bizottság jóváhagyásával történtek, a laboratóriumi állatkísérletek a vonatkozó szabályzatok szerint történtek.

4 Open Journal System (OJS) szerkesztői és kiadói folyamatának kialakítása és alkalmazása
Biztosított a peer-review folyamat, XML formátum kialakítása, a közlemények ellátása DOI számmal, a szerzői ORCID azonosítók feltüntetése, stb., Az Orvosi Hetilap (az Akadémiai Kiadó gondozásában) a közeljövőben tér át az „Editorial Manager”-ről az OJS rendszerre. Az MTA Szakinformációs Osztálya foglalkozik a magyar szakfolyóiratok számára az OJS alkalmazással – ingyenes.

5 Tennivalók a minőség érdekében…
- tartalmilag magas színvonalú közlemények jelenjenek meg a Fogorvosi Szemlében - más, Impaktfaktoros folyóiratokban hivatkozni kellene a Fogorvosi Szemle utóbbi 2 illetve 3 évben megjelent közleményeire - a PubMed jelentkezési lapon kérdés a nem elfogadott kéziratok aránya

6 Egyéb tennivalók… Folyamatban a Fogorvosi szemle DOSS-ban történő indexelésének a helyesbítése Javítások a nyilvántartásokban (Sherpa-Romeo) OJS alkalmazás után Jelentkezés - a DOAJ- ba - PubMedCentral (PCM)-be - PubMed- be - Scopus-ba

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására"

Hasonló előadás


Google Hirdetések