Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanácsok szülőknek és gyerekeknek
Advertisements

Balesetmegelőzés a sportban A Das Eugenspielsportsmagasin német sportújság felmérése szerint a év közötti fiatalok a legtöbb sportsérülést görkorcsolyázás.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
 A föld elég mindannyiunk szükségleteire, de nem elég mindannyiunk mohóságára! Mahatma Gandhi.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Nagy István Prezentációja.
Automatikus képtovábbítás
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
VI. Növényorvos Nap november 9.
MINDEN AMI ENERGIA. Nagyon sok mindennapi dologban használhatnánk a fizika törvényeit energiagazdálkodásra. Általában viszont az emberek lusták használni.
Öltözködés és kozmetikumok
Otthonkák Ismét hódít az otthonka! Ez a praktikus kis kellék méltatlanul volt évtizedekig mellőzve, de most felébredt Csipkerózsika-álmából és újra a háziasszonyok.
2011 óta az emberekért, akik korlátok nélkül akarnak élni
Az Élet Vonata.
A burgonya.
Miért váltakoznak az évszakok?
Termesztő berendezések alatti növényvédelmi munkák.
Gyógynövényekről általában
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
Talajművelés.
Tibeti személyiségteszt
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
Dr. Varga Csaba – Piskolczi Miklós
A Butterfly’s Lesson Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött,
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Szappanok káros hatása
A szilvafa.
A fejes káposzta és egyéb káposztafélék
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Tápelemek hiánytünetei
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
A növények táplálkozása
Jordán László növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettes
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Miért váltakoznak az évszakok?
2012. évi növényi károsítók idei teendők
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
tűzelhalás – Erwinia amylovora
A pontos idő: 18:58.
 SOKKAL JOBB ÁR-ÉRTÉKARÁNY  Könnyű, egyszerű és kényelmes használat az adagoló palacknak köszönhetően SZEMÖLCSÖK.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa.
Folyamodjatok az Úrhoz,
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
A savas eső következményei
A szőlő aranyszínű sárgaság betegség jelenlegi helyzete
Ültetvények betegségei Növénykórtani ismeretek modul.
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban.
Kánikula Kánikulában mindenképpen meg kell akadályoznunk testünk túlhevülését. Ennek leghatásosabb módja, ha mindig a hőmérsékletnek megfelelően öltözködünk.
Ó csak levél! Mi fájdalom! Lásd sír te hű Urad! Ilyen kevés tehát hited? Csak így szeret kemény szíved? Nincs rajtad semmi más: Csupán levél, csupán levél!
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Ökológiai növényvédelem. Bacillus thuringiensis a Bacillus thuringiensis (Bt) nevű baktérium használata tipikus eszköze a biológiai növényvédelemnek a.
Alkalmazási időszakkészítményadagoláseredmény ALMA ÚJ ÜLTETÉS (1-2 éves) Őszi talaj előkészítéskor csapadék előtt, vagy beöntözéssel ITALPOLLINA NPK:
 A növényvédelmi helyzetet befolyásoló tényezők:  2015 őszi időjárás, hatásai.  ös os téli időjárás  Áttelelő károsítók és várható veszélyek.
Napraforgó termesztése. Származása - géncentruma A napraforgó géncentruma Észak- Amerikában, a jelenlegi Mississippi- Missouri medencéjében, Arizonában.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
Biokiskert méreg nélkül. Mit érdemes termelni? Általában megbízható: gabonafélék, hagyma, káposzta, burgonya, brokkoli, padlizsán, spenót, póréhagyma,
A növényvédő szerek hatása a környezetre Nádasyné Ihárosi Erzsébet Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Keszthely, Növényvédelmi Intézet,
Dr. Lenti István a mezőgazdasági tudomány kandidátusa
Földműveléstan és területfejlesztés KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI BSc.
MARCALI KvK. Marcalim HTP Mezőgazdasági termények betakarítási munkáinak tűzvédelme és erdőtüzek megelőzése 2016.
PAPÍR ÜVEG MŰANYAG FÉM A szemét szelektálása
A szőlő tőkebetegségei (GTDs)
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
Integrált növényvédelem
Előadás másolata:

Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek ellenére növényegészségügyi szempontból figyeljünk oda a kertünkben lévő őszibarackokra is, mert ha időben elvégezzük a védekezési feladatokat, segítő munkánkat az őszibarack meghálálja.

Az őszibaracknál mindig réz tartalmú készítményeket alkalmazzunk, és használjunk „Nonit” nunit nedvesítő szert!

Az őszibarack igényes növény, ezért nem árt ha a rezes kezeléseknél a permetlébe vesszőkeményítő káliumot is teszünk.

Igen hasznos az őszibarackoknak, ha a pihenési ciklusban rezes permetlével kezeljük, mint pl. a csonthéjasoknál (makk) alkalmazott szerrel.

A letermett, nem használt vesszők eltávolításával sok, komoly terméskiesést okozó betegség terjedését meg tudjuk akadályozni az őszibarackoknál.

Ezzel a megoldással egyúttal csökkenteni is tudjuk a következő évben felhasznált rovarölő szerek mennyiségét, tehát környezetbarát megoldás!

A lenti nyílás környékét rezes kezelésben részesítsük, ezzel az érzékeny részeket megtámadó betegségek terjedését megakadályozzuk. A lenti nyílás környékét rezes kezelésben részesítsük, ezzel az érzékeny részeket megtámadó betegségek terjedését megakadályozzuk.

Ha a lenti felületeken megjelent a sárga rozsda, az ilyen fertőzött részeket kontaktréz hatóanyaggal lokálisan kezeljük (kismosás).

Számos házi kertben a nyári szezonban tűzelhalás támadhatta meg az őszibarackokat, ilyenkor úgy néznek ki, mint mikor a tűz megégeti őket (leégés).

Ilyenkor a leégett őszibarackok bekenése után a lenti területeket is részesítsük rezes kezelésben (masszázs mindenképpen javasolt).

Ősszel a lenti területeken a laposatka elleni kezelést is el lehet kezdeni, de csak akkor végezzük el a védekezési munkát, ha nincs termés rajta (benne)!

A házi kertekben lévő őszibarackok alatti nyílásba vonul telelőre a kertet károsító rovarok (kukacok) egy része, ezért a nyílást hagyjuk szabadon!

A következő évi növényvédelem elősegítése érdekében igyekezzünk minél több rovart (főleg kukacot) a nyílásba csalni.

Jó megoldás az is, az őszibarackokat és a nyílást egyaránt benomil hatóanyagú szerel bekenjük és sokat szellőztetjük.

A jól kezelt nyílás tavaszra kukacokkal telítődni fog, ekkor a tápanyagutánpótlásnál főként foszfort, káliumot és sok fehérjét juttassunk be.

A naponta felkínált nyílás a biztosíték arra, hogy kertünkben az őszibarackok folyamatos gondozása és ellátása egész ősszel biztosítva legyen.

Kellemes és eredményes őszi munkákat kívánunk minden őszibarackkedvelőnek!