Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nitrogén vizes környezetben
Advertisements

A Föld 71%-át víz borítja, édesvíz készletének 90 %-a hó
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
2012 Március 22:A Víz világ napja.
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Készítette: Sági Richárd 10.A
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Sportolás hatása szervezetünkre
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia Balassi Bálint MTNYAI Ipolynyék
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
A CUKORBETEGSÉG.
Tisztítás, fertőtlenítés
Szintetikus mosószerek Eutrofizáció
Vízminőségi jellemzők
A Víz Világnapja Március 22..
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
KÖRNYEZETVÉDELEM A HULLADÉK.
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
mindenki másként reagál a változásokra.
A szappanok káros hatásai
A helyes táplálkozás.
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
Teknőcök. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Felszíni vizek minősége
Települési vízgazdálkodás
KÉMIA 8. évfolyam Téma: A VÍZ.
Ásványokhoz és kőzetekhez köthető környezeti károk.
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
A Rétköz környezetvédelme
Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és.
Vízszennyezés.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
E-hulladék Négy évszak. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással.
A Duna partján történt események röviden! Pillman Nikolett Schäffer Ivett.
Víztisztítás családbarát áron!
Gazdasági állataink vízforgalma A víz létfontosságú építőanyaga az állat és az ember szervezetének: –10%-os hiánya már anyagforgalmi zavart okoz, 15%-os.
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Vízminőség-védelem Készítette: Kincses László. Milyen legyen az ivóvíz? Legyen a megfelelő… mennyiségben minőségben helyen Jogos minőségi elvárás még,
A vízszennyezés.
A helyes táplálkozás.
Emésztési rendellenességek
VITAMINOK.
Ivóvizünk forrása a Tisza
Testi - lelki egyensúly
PiMag ® Sportkulacs. Bemutatjuk a PiMag ® vizet egy hordozható palackban Gazdaságos, környezetbarát alternatívája a palackozott víznek.
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
Milyen vizet iszunk? Az utca embere szemében.. A kutat ásunk témája Célunk az emberek ivóvízfogyasztási szokásainak megismerése volt. Eszközeink: Egy.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
2. A dohányzás okozta betegségek- következmények, hatások.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek Az extasy.
Az emberi test és a víz Készítette: 5.a.
Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona
Mitől szennyeződtek el hazánk felszíni vizei?
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Caracalla udvarában Kalandjáték 7.
Nikken PiMag Waterfall®
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Forrásvíz minőségű ivóvíz családja egészségéért, pénz visszafizetési garanciával

Ön tudta, hogy: testünk több mint 60-75 %-a víz? a cukrozott üdítőitalokkal csak annyi víz jut a szervezetébe, amennyi a benne lévő cukor és tápanyag feldolgozásához szükséges? az alkoholos italok feldolgozása rendkívül nagy vízveszteséget okoz a szervezetének? testünk tisztavíz igénye 2-4 liter testsúlyunktól függően?

A vízhiány következményei: Betegségeink kialakulásában komoly szerepe van a rendszeres vízhiánynak, illetve a bevitt víz minőségének -1% rendkívüli szomjúság érzés -3% csökkenti az anyagcserét -5% a test hőmérséklete 0,5-1 oC-al nő, nő a szívfrekvencia, fáradékonyság, gyengeség -10% veseelégtelenség, izomgörcs, testi és szellemi működés általános zavarai -20% leáll a szervezet működése, halál

Milyen vizet fogyasszunk? Tiszta, természetes, lehetőség szerint nem, vagy kevés vegyszert tartalmazó vizet! Lehetőségek: Vezetékes víz: a helyi vízmű honlapján megjelenik honnan származik és milyen jellemzői vannak. Általában a fertőtlenítés melléktermékei (klór vegyületek) gondot jelentenek Ásványvíz: egy típusú ásványvíz huzamosabb fogyasztása a szervezet egyensúlyát kedvezőtlenül befolyásolhatja, hetente célszerű cserélni az ásványvíz márkát! Tisztított víz: a víztisztító a káros anyagok mennyiségét nagy hatásfokkal lecsökkenti vagy mesterségessé teszi a vizet (ásványi só mentessé)

Vezetékes ivóvíz 1. Magyarország ivóvízben nagyhatalom, vizeink többsége (elsősorban a felszín alatti vízbázisokból származóak) kiváló!!! A mezőgazdasági és a háztartásokból származó szennyezések kockázatai azonban nőnek. A felszíni vízbázisokból kitermelt vizek megtisztítás után is tartalmaznak gyógyszermaradványokat, szerves és szervetlen mesterséges vegyületeket (pl. fogamzásgátlók, növényvédőszerek…) Gond az elosztóhálózatokban van: bakteriális szennyezés elkerülése miatt a legtöbb hálózatnál fertőtlenítésre van szükség. A leggyakrabban használt klór alapú fertőtlenítőszer és a hálózat csőanyagának esetleges szennyezése hatására a víz illata, megjelenése megváltozik, benne nem kívánatos vegyületek jelenhetnek meg.

Vezetékes ivóvíz 2. Lehetséges kockázatok: fogamzásgátló, szív és érrendszeri gyógyszerek, (impotencia, prosztata rák) korszerűtlen csőhálózatból kioldódhatnak kis mértékben: ólom (álmatlanság, fejfájás, kimerültség) higany (fejlődési rendellenesség, depresszió) rákkeltő, légzési- és keringési zavarokat, csontritkulást okozó anyagok

Ásványvíz A világ legnagyobb üzletévé vált!!! Szükségességét elsősorban a reklám igazolja, kutatási eredmények csak egyes meglévő betegségeknél! Nem szabad tartósan ugyanazt a márkát fogyasztani (a származást legtöbb esetben titokban tartják: sok esetben szűrt csapvíz + ásványi anyag) A palackozott ásványvíz 1 évig megőrzi a minőségét. Tartósítószert és algaölő szert tartalmazhat. PET palack környezetszennyező (a kioldódó Bisphenol-A rákot okozhat), energiaigényes az előállítása, megsemmisítése:

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Megoldás: eSpring víztisztító rendszer hogy NE a szervezete szűrje meg a vizet!

Kiszűr több, mint 140 féle szennyező anyagot, de az ásványi anyagok a vízben maradnak!

Az eSpring főbb tulajdonságai 1. Pénz visszafizetési garancia!

Az eSpring főbb tulajdonságai 2. Babavíz minőségű víz!

Az Ön és családja egészsége Valamit mindenképpen inni fog Az Ön és családja egészsége a tét! Kérje árajánlatunkat és próbálja ki víztisztító rendszerünket pénz visszafizetési garanciával! Knowtech Hungary Kft. info@knowtech.hu