Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona"— Előadás másolata:

1 Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona
A tengervíz Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona

2 sótartalma A tengervíz a tengerekből vagy óceánokból származó víz.
Legismertebb tulajdonsága az édesvízénél lényegesen magasabb sótartalma. Ez az érték átlagosan 3,5%, ami azt jelenti, hogy minden liter tengervízben 35 g só (főként nátrium- klorid) található oldott állapotban. A Balti-tenger sótartalma 0,2 és 2% közötti. Legnagyobb sótartalma a lefolyástalan beltengereknek van. A Holt-tenger sótartalma eléri a 28%-ot.

3 Tengervíz mint ivóvíz Habár kis mennyiségű tengervíz fogyasztása nem káros, az ember szervezete nem tudja pótolni belőle vízszükségletét.  Többféle eljárás létezik a tengervíz ihatóvá tételére. Lényegük, hogy annyi oldott anyagot távolítanak el, hogy a víz ihatóvá váljon. A gazdagabb, forró éghajlatú országokban alkalmazzák ezt a módszert. A legtöbb óceánjárón is készítenek iható vizet tengervízből desztillációval, vagy újabban fordított ozmózissal. Az emberrel szemben a tengerek élővilága, így halak, hüllők, madarak és emlősök is alkalmazkodtak a körülményekhez, és képesek meginni a tengervizet. A sivatagi állatokhoz hasonlóan az ő vizeletük is sűrű.

4 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona"

Hasonló előadás


Google Hirdetések