MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL 2014. HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ajánlások.
Advertisements

A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Kémény Zrt. vezérigazgató
Adó és illeték változások 2012-ben
1 Adó és illeték változások 2012-ben. MERIVA LPG Termékismertető Opel Hungary 2.
A Lean stratégia gyakorlati megvalósítása
a sebesség mértékegysége
Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító
Nemzeti Közlekedési Hatóság
OBJEKTÍV FELELÖSSÉG- ZÉRÓ TOLERANCIA
RCH, mint karbantartásért felelős szervezet (ECM) kapcsolatrendszere
Polák József Tanszéki mérnök Közúti és Vasúti Járművek Tanszék
Kecskés Gábor Berzence  Az idei esztendő legfontosabb eseménye a burgonyatermesztésben is a Nyugat Európát sújtó heves esőzések hatásaként.
Mechanikai munka munka erő elmozdulás (út) a munka mértékegysége m m
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
A Kerékpáros Közlekedés Előnyei. Magyar Kerékpárosklub Adatok Európából  Naponta 100 millió kerékpáros utazás  Több mint 300 millió kerékpár  Városokban.
Közlekedési balesetek okairól, statisztikai adatokkal, tanulságokkal
Barkácsolás a repülésben Avagy a karbantartás sajátosságai a kisgépes repülésben Szilágyi Endre Balesetvizsgáló Repülési Főosztály.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
Démász Prímavill Hálózatszerelő Kft Munkavédelem a gyakorlatban.
ADNS Attestation DataNet Service
Vezetékes átviteli közegek
Minőségköltségek.
NEM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
A HÍD. Régebben még az idő múlását különböző jelzésekkel érzékeltették. Például ha egy hajó miatt egy hidat kellett felemelni,kolomppal jelezték a kezdetét…
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
Nyíregyháza, szeptember 09.
Gondolatok a gépjármű- felújításokról
Programozási alapismeretek 10. előadás
Járműfenntartás I. I. előadás
Gépjavítás és felújítás szervezése
A SZEMÉT ÚTJA Készítette:Kicsák Zoltán
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
Hasonlóságelemzés Haszongépjárművek Készítette: Egeresi Eleonóra.
10. óra A HIBA -- esetek.
1 Tájékoztató rojektről április 23. Tájékoztató az EKOP1.A „Adatállományok központosított átvételét, átadását kezelő, valamint.
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Balatonalmádi 2006 május GÉMOSZ Országos Közgyűlés Ivanics Lajos Szerviz Bizottság.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA
METZELER ABRONCS.
Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
A fénysebesség mérése a 18. századig
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
A közlekedésbiztonság évtizede A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.
Rétegmodellek 1 Rendelje az alábbi hálózati fogalmakat a TCP/IP modell négy rétegéhez és a hibrid modell öt rétegéhez! Röviden indokolja döntését. ,
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y ! A mobiltelefon ölhet !
A kerékpáros nemzet: jó példák Hollandiából Virág Álmos tudományos munkatárs.
Programozási alapismeretek 10. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 10.2/  Kiválogatás + összegzés.
Gyorsulás, lassulás. Fékút, féktávolság, reakció idő alatt megtett út
INFOÉRA Gráfok, gráfalgoritmusok II. (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Az EN szerinti tanúsítások tapasztalatai
Okosdoboz.hu digitális taneszköz
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Polák József Tanszéki mérnök Közúti és Vasúti Járművek Tanszék
Úton az elektronikus levéltár felé
Járműfenntartás I. I. előadás
Gumiipari technikus.
MAGYAR VASÚTI MAGÁNKOCSI SZÖVETSÉG
Polák József Tanszéki mérnök Közúti és Vasúti Járművek Tanszék
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y !.
Hulladéktároló konténerek és kukák törésének lehetséges okai
Gondolatok a gépjármű- felújításokról
a sebesség mértékegysége
Előadás másolata:

MAGYAR AUTÓS SZAKMAI SZÖVETSÉG SZIGET FESZTIVÁL HAMIS ALKATRÉSZEK ÉS ANNAK VESZÉLYEI

MASZSZ A pénzhiány sokakat arra kényszerít, hogy utángyártott, illetve hamis alkatrészeket használjanak gépjárműveik javítása során. A pénzhiány sokakat arra kényszerít, hogy utángyártott, illetve hamis alkatrészeket használjanak gépjárműveik javítása során. Sok esetben fele annyiba kerülnek, mint egy gyári darab. Sok esetben fele annyiba kerülnek, mint egy gyári darab. Sajnos ez az egészséges gyanúra okot adó nyilvánvaló különbség felülírja a minőségi alkatrész szükségletet. Sajnos ez az egészséges gyanúra okot adó nyilvánvaló különbség felülírja a minőségi alkatrész szükségletet.

MASZSZ A hamisított alkatrészek jellemzője a tömegszerűség és a piac részéről folyamatosan felmerülő magas szükséglet. A hamisított alkatrészek jellemzője a tömegszerűség és a piac részéről folyamatosan felmerülő magas szükséglet. A hamisított alkatrészek piaca a profitszerzés vonatkozásában vetekszik a kábítószerével. A hamisított alkatrészek piaca a profitszerzés vonatkozásában vetekszik a kábítószerével.

MASZSZ A sérülés utáni javítások területén alkalmazott hamis alkatrészek emberéleteket követelhettek vagy sérüléseket okozhattak, miközben ez elkerülhető lett volna. A sérülés utáni javítások területén alkalmazott hamis alkatrészek emberéleteket követelhettek vagy sérüléseket okozhattak, miközben ez elkerülhető lett volna. A jelenlegi hatósági gyakorlat szerint az ellenőrzéseket végzők nem tudnak az ilyen alkatrészek jelenlétéről. A jelenlegi hatósági gyakorlat szerint az ellenőrzéseket végzők nem tudnak az ilyen alkatrészek jelenlétéről.

MASZSZ Sem a biztosítók, sem a Sem a biztosítók, sem a szakértők nem vizsgálják rutinszerűen például a légzsák eredetiségét vagy a gumik megfelelőségét a halálos balesetek után. A hatóságok képviselőit a jogtulajdonosok nem képzik ki, hogy hamisat össze tudják vetni az eredetivel. A hatóságok képviselőit a jogtulajdonosok nem képzik ki, hogy hamisat össze tudják vetni az eredetivel.

MASZSZ Sajnos a hamisított alkatrészek felhasználására már a járművek normál karbantartási-fenntartási ciklusában sor kerülhet. Sajnos a hamisított alkatrészek felhasználására már a járművek normál karbantartási-fenntartási ciklusában sor kerülhet. Fékbetét, olaj, festék, szűrők, gyertyák. Fékbetét, olaj, festék, szűrők, gyertyák.

MASZSZ Egyes gyártók szerint az utóbbi másfél évben riasztóan megnőtt a hamis alkatrészek darabszáma. Egyes gyártók szerint az utóbbi másfél évben riasztóan megnőtt a hamis alkatrészek darabszáma. Míg 2008-ban körülbelül 20 millió ilyent találtak, a tavalyi év során már 70 milliós lefoglalásról érkezett jelentés egy autómárka esetében. Míg 2008-ban körülbelül 20 millió ilyent találtak, a tavalyi év során már 70 milliós lefoglalásról érkezett jelentés egy autómárka esetében.

MASZSZ A Renault és a Dacia szakemberei különböző tesztek segítségével mutatták be a hamis alkatrészek használatának veszélyességét: A Renault és a Dacia szakemberei különböző tesztek segítségével mutatták be a hamis alkatrészek használatának veszélyességét:

MASZSZ „A nem eredeti fékbetétek használata esetén a fékezési távolság akár kétszeresére is megnőhet. 130 km/h-s sebességnél, hamis tárcsa használatakor, a féktáv körülbelül 30 méter. Ezen a szakaszon úgy a saját, mint a gyereke életét is veszélyezteti, aki jó eséllyel épp a hátsó ülésen tartózkodik.” „A nem eredeti fékbetétek használata esetén a fékezési távolság akár kétszeresére is megnőhet. 130 km/h-s sebességnél, hamis tárcsa használatakor, a féktáv körülbelül 30 méter. Ezen a szakaszon úgy a saját, mint a gyereke életét is veszélyezteti, aki jó eséllyel épp a hátsó ülésen tartózkodik.”

MASZSZ Gyertya Gyertya Eredeti Hamisított A gyertya hatlapú részén 4 jegyű gyártási kód található.

MASZSZ Gyertya Gyertya Eredeti Hamisított A csomagolás szinte tökéletes másolat, csak a piros szín halványabb, a japán írásjel vastagabb, &&§ jelek láthatók és az NGK logóban nyomdai hiba van. Elveszíthetetlen, vékonyabb, körben egységes szerkezetű alátét. (A hamisról már lelóg!)

MASZSZ Olaj- szűrő Olaj- szűrő Ma már hologra- mozzák a dobozo- kat is. Ma már hologra- mozzák a dobozo- kat is.

MASZSZ Olajszűrő Olajszűrő Keress különbözőségeket! Keress különbözőségeket!

MASZSZ Vezérműszíj Vezérműszíj Hiába a szakszerű munka, ha a vezérműszíj csak látszólag az, ami. Hiába a szakszerű munka, ha a vezérműszíj csak látszólag az, ami. A kár: A kár: 6 db elgörbült szelep 6 db elgörbült szelep Szelepvezető Szelepvezető Motor szét-és összeszerelése Motor szét-és összeszerelése

MASZSZ Olajok Olajok reszek.h u/hamis- opel-olaj reszek.h u/hamis- opel-olaj

MASZSZ Fék Fék

„Eredeti” gyári Mazda fékbetét a Vateráról „Eredeti” gyári Mazda fékbetét a Vateráról Az ára 10%- a a gyári árnak… Az ára 10%- a a gyári árnak… MASZSZ

MASZSZ Köszönjük a figyelmüket.