NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Intelligens fényvédelem
Advertisements

Készítette:Dobák Lídia
A víz ökölógiai ismertetője
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Alap Termékek.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Ismerje meg bőrtípusát!
MERT A FÉRFIAK IS IGÉNYLIK AZ ÁPOLTSÁGOT
Sok Szeretettel köszöntelek!
AZ ÉVSZAKOK KOZMETIKAI PROBLÉMÁI
A tudatos élet alapelvei
July Az Oriflame 3 új sorozata, természetes megoldást nyújt minden bőrtípus számára, a svéd, sarkvidéki növények egyedülálló életerejével … Optimals-
EXIT.
Helyes táplálkozás.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
ADVENT.
A Föld lakossága.
A FÁJDALOMMENTES SZÉPÜLÉS
Alipikus bőr.
A bőr tulajdonságai By:Horváth Robíí.
NouriFusion TM A bőrápolás alapjai 12 fantasztikus termék Két könnyen követhető rendszer (normál és száraz bőrre / normál és zsíros bőrre) Egyszerű, rugalmas.
MEGEMELT, HATÁROZOTT ARCKONTÚR
HASZNÁLATI PROTOKOLL BABÉ ARCÁPOLÁS. HASZNÁLATI PROTOKOLL BABÉ ARCÁPOLÁS.
Öltözködés és kozmetikumok
A napozás előnyei és hátrányai
Elképesztő ajánlat bármilyen AVON Sun termék vásárlása esetén  Mitől új: Új Activi D-technológia, továbbfejlesztett formula Új csomagolás  Miért fontos.
Talán a LEGJOBB, AMIT E VILÁG LÁTOTT… MILLENIUM ALLIANCE : NAGY HATÉKONYSÁGÚ, ELSŐ OSZTÁLYÚ BŐRMEGÚJíTÓ KOZMETIKUMCSALÁD.
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD
Levegőztetés.
Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA Copyright ©2009 by Oriflame Cosmetics SA.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van.
Nu Skin White System Bizonyítottan hatékony összetevőkből álló fejlett rendszer, melyet a természetes bőrszín visszaállítására és fenntartására terveztek.
Mese a tejről.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
A BIONET KOZMETIKA ÚJ VILÁGA
Fülemüle informatika verseny
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
4-es katalógus újdonságai
A szappanok káros hatásai
A szappanok káros hatásai
Szappanok káros hatása
Olvasd lassan és csendben!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Michal Snunit A lélekmadár
Copyright ©2013 by Oriflame Cosmetics SA
Perfect Fusion Alapozót
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
 SOKKAL JOBB ÁR-ÉRTÉKARÁNY  Könnyű, egyszerű és kényelmes használat az adagoló palacknak köszönhetően SZEMÖLCSÖK.
Barát Müller Péter.
2 13-as katalógus újdonságai 3 SILKY kiss ajakrúzs Vibráló színek – csábító ajkak Testápoló Szappan Tusolózselé Testradír Tökéletes fedés, selymes textúra,
ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT AZ ORIFLAME BEMUTATJA AZ ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT HairX hajápoló hajformázó termékcsaládot.
Olvasd lassan és csendben!
A szervezet és a környezet határán
Bölcsességek, aforizmák
A helyes táplálkozás.
Szerkesztette: Dr Lázár Sarnyai Nóra.  Az emlőrák korai kimutatására alkalmas mammográfiás vizsgálat negyvenéves kor felett javasolt a hölgyek számára.
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
KÄRCHER MOE PM-R RG - 1 FP 303 tartozékok - Termékbevezetés Keménypadló felületek optimális ápolása, és minőségének megőrzése.
Faith in Nature az igazi természetes szépség. A Faith in Nature bőrápoló termékcsalád minden tagja hipoallergén és parabénektől (kőolaj származékoktól)
TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Önbarnító készítmény – bronzosítás Napozás utáni készítmény – hidratálás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett.
A lovak ápolása.
Premium quality wet wipes Forgalmazó: Gála 1 Kft
Testi - lelki egyensúly
NONIMED ARCÁPOLÓ CSALÁD. NONIMEDNONIMED ARCÁPOLÁS AARCTISZTÍTÓ TEJ PPEELING NNAPPALI KRÉM SSZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ ÉÉJSZAKAI KRÉM.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
CLASSIC CAR Harminc év fejlesztési folyamatának eredménye
Oláh Liliána Kiss Liliána
Előadás másolata:

NAPI ARCÁPOLÁSI RUTIN

A Bőrtípus meghatározása www.elexier.hu A Bőrtípus meghatározása

Bőrtípusanalízis Figyelnie kell a bőrtípusát, hiszen az eredetileg zsíros bőr is átváltozhat érzékennyé, a normál vegyessé. Most nézzük meg, hogyan sorolhatnánk be a bőrtípusát? Normál bőr: A „tökéletes” bőr. Sima, puha, finom szerkezetű, nem hámlik, Nem szárad ki, nem lesz zsíros, és nem képződnek rajta pattanások. Ilyen bőrük legtöbbször csecsemőknek, gyerekeknek van.

Bőrtípusanalízis Ez a bőr igényel figyelmet, ápolást, jó étkezést, és a megfelelő szépségápolást, hogy ilyen is maradjon. Száraz bőr: Apró szerkezetű, finom, de tapintása kemény. Esetleg hámlik, és ráncosodásra hajlamos. Ha lehet, ne tegyük ki szélsőséges, forró, szeles, vagy túl hideg időjárásnak. A hidratálók és más anyagok pótolhatják a bőr természetes olajozóját, a faggyúréteget.

Bőrtípusanalízis A hidratáló ápolók alapvetően fontosak a száraz bőrhöz is. Érzékeny bőr: Finom, és áttetsző, de ráncosodásra hajlamos. Megjelenhetnek apró, felszíni erek is. Irritálhatja, kivörösödhet, ha allergénekkel, vagy olyan termékekkel kerül kapcsolatba, mint a parfüm, pollen, vagy lanolin. Tartózkodjon a szélsőséges időjárástól, valamint a túl összetett kozmetikai termékektől.

Bőrtípusanalízis Zsíros bőr: Fénylő felületű, és általában hajlamos a pattanásképződésre. (A pattanásosodás egy külön fejezet tárgyát képezné, ezért ebben az anyagban mellőzzük a kifejtését.) Lényeges, hogy erre a problémára is létezik megoldás. Talán éppen a naturkozmetikumok fogják kezelni ezt a problémát is. Mindenesetre kerülje a durva tisztítókat, mert

Bőrtípusanalízis a bőr túlságos kiszárításával éppenhogy serkenteni fogják a faggyútermelést, és nem szabályozzák azt. A finom tisztítás a legjobb, mert fenn tudja tartani a bőr zsír-egyensúlyát. Vegyes bőr: A leggyakoribb bőrtípus a 20-40-es korosztálynál. Az áll-orr-homlok vonalában (T-vonal) zsírosabb bőrt nevezzük vegyes bőrtípusnak.

Bőrtípusanalízis Az arc többi része eltérő ettől a T-vonaltól. A szem, orcák, nyaktáji bőrfelület száraz. Mindkét testtájékra csakis a saját típusának megfelelő ápolószereket használja! Ne feledje el, hogy a bőrtípus általában nem állandó, az idő előrehaladtával szárazabbá válik. (Ezt saját magamon is nagymértékben tapasztalom. Elexier)

Bőrtípusanalízis Aki tizenéves korában pattanásoktól szenvedett, ne könyvelje el magát élete végéig zsíros bőrűnek. Vizsgálja meg a bőrét erős fényben, smink nélkül, nagyító tükörben. Hasznosnak tartják az alábbi bőrpróbát is: A T-vonal, az orcák, a homlok zsírosodását egy száraz, tiszta papírzsebkendővel leitatva tudjuk megállapítani.

Bőrtípusok ápolása A bőrtípusának elemzése után el kell végeznie A helyes kezeléseket, hogy megfelelően ápolja a bőrét. Ragaszkodhat a régi, jól bevált szereihez, ha vannak ilyenek- vagy kipróbálhat új, természetes, erőszakmentes készítményeket is. A naturkozmetikumok is igen hatékonyak. (Már csak azért is, mert az adalékanyagok szinte teljesen hiányoznak belőlük)

Bőrtípusok ápolása Fontos: allergia lehetősége miatt mindig végezzük el a bőrpróbát! Amennyiben vannak régi, jól bevált szerei, azokat tartsa meg. És most jövünk a részletekkel, bőrtípusok szerint

Normál bőr A normál bőrtípust is napi, gyengéd ápolással tartsa is meg ilyennek. Ne vegye magától értetődőnek, használjon naponta finom lemosókat, arcvizeket, hidratálókat, és hetente egyszer arcpakolást.

Száraz bőr Védje, óvja ezt a törékeny bőrt a hőingadozásoktól, és széltől. Kerülje a szappanhasználatot, helyette finom Arclemosó tejet, alkoholmentes arcvizeket és nappali-éjjeli hidratálókat használjon. Mindig használjon éjszakai krémet. Hetente egy-két alkalommal pedig hidratáló arcpakolást tegyen fel.

Érzékeny bőr Az érzékeny bőrt távol kell tartani minden lehetséges (akár a levegőben, akár a kozmetikai termékekben előforduló) allergéntől. Olyan lemosókat, arcvizeket, és hidratálókat használjon, melyekben nincs alkohol, illatanyag, sőt lehetőleg lanolin sem. Kerülje a komplex szintetikus, magas feldolgozottságú vegyi anyagokat tartalmazó ránctalanító (s egyéb) krémeket, mert ezek

Érzékeny bőr ellentétes reakciót válthatnak ki. Lehetőleg kerülje az arcpakolásokat és a bőr- radírokat is.

Zsíros bőr A zsíros bőr könnyen „problémás” bőrré változhat, ezért ne folyamodjon durva készítményekhez, melyek a problémát csak súlyosbíthatják. Könnyű, kiegyensúlyozott pH-jú szappant, lemosót, vagy arcvizet használjon, és zsiradékmentes hidratálókat. Megjegyzés: a szappanok otthoni pH-mérése kissé bonyolult.

Zsíros bőr (De nem lehetetlen!) Az oldószer (10 ml deszt.víz), a szappan, (1 g),és ha szerencsénk van, akkor indikátorunk olyan 8-9 közötti értéket fog mutatni.

Zsíros bőr Heti egyszer vagy kétszer használjon bőrradírt, és heti egy alkalommal a bőr mélyebb rétegeit is tisztító arcpakolást. Bizonyos bőröknek jót tesz a heti egyszeri gőzölés is. Ha sminket visel, használjon napfényblokkoló védőalapozót, mielőtt sminkel. Igaz, a mai alapozókat legtöbbször ilyen adalékokkal készítik. A fényvédő adalék nem csak a nap káros sugarai ellen véd.

Smink eltávolítása Mindig távolítsa el az összes sminket, különösen éjszakára. Néhány szer különösen makacs lehet, mint pl a vízálló szempillaspirál. A legkönnyebben babaolajos vattával távolíthatja el a festéket. Használhat édesmandula-olajat is ehhez. Törölje át arcvízzel, ha nem akarja bőrén hagyni az olajat. (Merthogy az irritáló lehet, az érzékeny szeműeknek)

Speciális bőrápolás Mindenkinek szüksége van speciális ápolásra, hogy a bőrét a legjobb formában tartsa. A férfiaknak is van speciális bőrápolási igénye, ők csak mostanában kezdenek jobban érdeklődni bőrük gondozása iránt.

Vegyes bőrtípus Vegyes bőrtípus: Ne essen abba a csapdába, hogy úgy kezeli a bőrét, mintha zsíros volna. Használjon könnyű lemosókat, és arcvizet, va- lamint nemzsíros hidratálókat, de fordítson különös gondot a száraz (érzékeny) területekre. Használjon heti egyszer bőrradírt az áll és

Vegyes bőrtípus homlok alkotta T-alakzaton, és könnyű arcpakolást egyszer vagy kétszer egy héten.

Alapvető bőrápolási eljárások mindenkinek Bármilyen bőrtípushoz tartozzék is, használjon szemzselét, finoman a szemkörnyéki bőrre kenve. Fontos a fényvédő krém is,ha hosszabb időt tölt a szabadban. Rendszeres alap-kezelésre van szükség ahhoz, hogy a bőr egészséges, tiszta és finom maradjon. Vallásos szertartással ragaszkodjon a mindennapi kezelésekhez, ha jó eredményt akar elérni.

Alapvető bőrápolási eljárások mindenkinek Legyen ez az első tevékenysége reggel és legyen ez az utolsó este. Bánjon a bőrével mindig finoman, ne nyújtsa, vagy húzgálja, nehogy szarkalábak képződjenek. Ha napi bőrápolási teendőit elkezdi, és ragaszkodik kedvenc gyári termékéhez, jólteszi, ha egyforma márkájú gyártmányt használ. Megpróbálhatja a gyári termékeket naturkészítésűekre cserélni, ezek vannak olyan jók, ha nem jobbak, mint a gyáriak.

Alapvető bőrápolás mindenkinek. Lemosás A rutin első teendője. Célja a szennyeződések eltávolítása a bőr mélyebb rétegeiből. Lényeges, hogy finom készítményeket használjon, és ha van kedvenc, tartsa meg. Finom szappanok (pH semleges) is megfelelnek. A hidegkrémek túlságosan nehezek, nyújthatják, húzhatják a bőrt. A száraz-típusú bőrre lemosó-folyadékokat aján-

Alapvető bőrápolás mindenkinek latosabb használni krémek helyett, mert ezeket könnyedebb mozdulatokkal lehet felhordani a bőrre. Arcvizek használata Az arcvíz lehűti a bőrt, és eltünteti a lemosó Utolsó maradványait is. Némely arcvíz alkoholtartalmú, ezért ragaszkodjon az alkohol-és illatmentes arcvizekhez, melyek mindenki számára megfelelőek.

Alapvető bőrápolás mindenkinek Lehetőleg vattapamaccsal vigye fel az arcára, sőt, külön-külön a két orcára a maximális higiénia miatt. Hidratálás A hidratálás létfontosságú, még zsíros bőrűeknek is. A hidratálók sora a folyékonytól a sűrű, krém- formáig terjedhet. A sűrűkrémek ugyan alkalmasak a száraz bőrhöz, de némelyik húzhatja, nyújthatja a bőrt, ezért nem alkalmas.

Alapvető bőrápolás mindenkinek A folyékony hidratálókat azonban bárki alkalmazhatja. A hidratálókat könnyed mozdulattal az ujjbeggyel simítsa el az arcán, különösen óvatos mozdulatokkal a szem környékén, amit egyébként csak a speciálisan erre a területre készített zselékkel, szérumokkal szabad ápolni. A bőr védelme Legyen a szemzselé és az ajakápoló a mindennapos bőrápolás része.

Alapvető bőrápolás mindenkinek A szemkörnyéki bőr az egész test legvékonyabb bőrrétege, az ajakban pedig igen kevés faggyúmirigy található. Ezért mindkét terület külön nagyon körültekintő ápolást igényel. Ezen kívül az ózonréteg sérülése miatt védeni kell a bőrünket a potenciális rákkeltő ultraibolya sugárzástól, fényvédőkrém alkalmazásával, amikor napfénynek vagyunk kitéve.

Alapvető bőrápolás mindenkinek Szemzselé Legyen nagyon óvatos a szemkörnyéki finom bőrrel, mert az azoknak a területeknek egyike, amely leghamarabb mutatja a szarkalábakat, és a ráncokkal az öregedést. Minden reggel és minden este kenjen a kisujjával könnyedén egy kis szemzselét a szemüreg csontjainak környékére. Használhat gyári készítményt lehetőleg illatanyag-és alkohol nélküliterméket, vagy kipróbálhat valami natúr-készítményt.

Alapvető bőrápolás mindenkinek Ajakbalzsam Ahhoz, hogy az ajak kiszáradását megakadályozza, feltétlenül használjon ajakbalzsamot. Bármikor használhatja: reggel, napközben, mindig, ha szabadba megy, és éjszakára is. Amikor balzsamot használ rúzsozás előtt, akkor a rúzs egyenletesebben fog eloszlani.

Alapvető bőrápolás mindenkinek Fényvédő készítmények Az olivaolaj például kiváló fényvédőszerként szolgál. Használja mindig, ha napozik, de ne vigye túlzásba a napfürdőzést. Másik megoldás a gyári termék, ezeknek a fényvédő-faktora sajnos próba-szerencse. A világoshajú-és bőrű emberek rendszerint nagyobb védelemre szorulnak, mit sötétebb bőrű embertársaink.

Még több a honlapon: www.elexier.hu Köszönöm, hogy megtekintette a Napi Rutin Bőrápolási segítséget! Még több a honlapon: www.elexier.hu