EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Iskolai egészségfejlesztés – iskolai egészségterv
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Magyar Diáksport Szövetség
Coach az egészségügyben
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
LEAN management és a szakszervezetek Budapest, VP/2011/003/0133 Information & Consultation – LEAN Principles in Manufacturing.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
az általános iskolákban
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Házi dolgozat Csibésztábor, Csibésztanya – feketén - fehéren
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Szakmai monitorozás.
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Szomatikus nevelés az egészségügyi szakképzésekben, különös tekintettel a felsőoktatásra Dr. Hollós Sándor nov. 14.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Egy non-profit egészségügyi alapítvány PR-tevékenysége Száraz Éjszakák – Derűs Nappalok Alapítvány Sarlós Gábor PeppeR 21 PR Ügynökség.
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
Gábor Edina főigazgató Országos Egészségfejlesztési Intézet május 12. Elköteleződés az egészségért.
ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában Egészségügyi kutatások, adatok közzététele.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
A pszichiátriai beteg emberek szükségletei a támogatott lakhatási formákban Gordos Erika.
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Bei uns wird INNOVATIV groß geschrieben. A munkahelyi beilleszkedés új lehetőségei az egészségügyi problémával küzdő munkavállalók számára Barbara Haider-Novak,
A projekt általános szakmai célkitűzései
TÁMOP /A RÉV projekt. Az Országos Módszertani Központ létrehozását magas szintű kormányzati – szakpolitikai – döntés alapozza meg.
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok projekt címszavas bemutatása Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szolgáltató Város ® Szolgáltató Szolnok integráló/kohéziós.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Közösségi egészségügyi szolgáltatások jólléti szerepe Egy hazai kísérlet tapasztalatai Marketingtudományi Évkönyv koreferátum Marketingtudományi Disputa.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
TAPASZTALATAINK Az egészségügyi világszervezet (WHO) KÜLDETÉSÜNK Az egészségügyi világszervezet (WHO) definíciója szerint:
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Készítette: Farkasné Veres Edina
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Urbánné Malomsoki Mónika
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária

EGÉSZSÉG MI IS AZ EGÉSZSÉG? biológiai egészség: a szervezetünk megfelelő működése lelki egészség: személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának és az önmagunkkal szembeni békének a jele mentális egészség: a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség emocionális egészség: az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége szociális egészség: másokkal való kapcsolatok kialakításának egészsége WHO: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.

MI BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGET?

EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS SZÉKESFEHÉRVÁR Kutatások,felmérések Politikusok interjúja, lakossági kérdőívek, egészségmutatók helyi és országos, egészségügyi szolgáltatók adatai Városi egészségkép megalkotása Egészségfejlesztési Terv Önkormányzati akarat, Közgyűlési határozat, Megvalósítás Évente jóváhagyott cselekvési tervek: egészségnapok, sport és életmódrendezvények, minden városrész, minden korosztály, mozgalmak, kampányok, projektek, pályázatok,

SZÍNTEREK Közösségi színtér A legkönnyebben elérhető, megcélozható, legtermékenyebb színtér, nagyszámú megjelenés.. Probléma a nehezen megfogalmazható cél, a konkrét célcsoport megszólítása, nehezen kezelhető tömeg, intimitás hiánya. Nehezen monitorozható, tehát az eredmények hozzávetőlegesek, vagy közvetettek. Iskolai színtér A legfogékonyabb korosztály elérhetősége, hasznos programok minden területen, együtt működés az iskolákkal. Probléma a családi minta ereje, a folytonosság és a kiszámíthatóság hiánya, valamint az időhiány. Munkahelyi színtér Könnyen felmérhető problémák, kitűzhető célok, megvalósulás esetén mérhető eredmények, visszacsatolás és módosított célok kitűzésének lehetősége. Probléma…..

MUNKAHELYI SZÍNTÉR Életünk során órát töltünk munkahelyen

MUNKAHELYI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS MUNKAHELYI EGÉSZSÉGTERV Szükséglet és igényfelmérés Együttműködő partnerek keresése, irányító, szervező csapat létrehozása, munkavállalói kutatás, vezetői interjúk, egészséghatás vizsgálatok, cél / ok kitűzése. Intézkedések kidolgozása, megvalósítása Minden érintett számára elfogadható cselekvési terv kidolgozása, a lépések és az időintervallum meghatározása. Információs, és kommunikációs feladatok meghatározása, és lebonyolítása. Értékelés, visszacsatolás Folyamat és végértékelés, folyamatos monitorozás és rugalmas reagálás a visszajelzésekre. Visszacsatolás. Teljes programanalízis.

ELŐNYÖK MUNKAVÁLLALÓK Jobb közérzet Kevesebb egészséggel kapcsolatos probléma Kellemesebb munkakörnyezet Jobb munkahelyi közösség Növekvő jól-lét

ELŐNYÖK MUNKÁLTATÓI, FOGLALKOZTATÓI Egészségesebb, motiváltabb munkavállaló Növekvő munkahelyi produktivitás Csökkenő hiányzás A munkahely megítélésének javulása Csökkenő munkaerő vándorlás

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!