Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kína, Yunnan-tartomány
Advertisements

„Karos” Boni Termál Panzió Ahol pihen a család ! „Karos” Boni Termál Panzió ………..Ahol pihen a család ! Bemutatjuk Zalakaros legújabb családbarát panzióját.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
A mozgásrendszer elváltozásai
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Készítette: Schwartz Márta Eü. Szervező -2. évfolyam
Timax Kft. bemutatása Koncepció Építészeti tervek bemutatása
PÉCS.
Kincsünk a gyógyvizünk
Apponyi Kastélyszálló 2365/17
Sportolás hatása szervezetünkre
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
ÁSVÁNYVIZEK, GYÓGYÁSZAT, WELLNESS 4. Előadás/Szeminárium
Gyógyvizek-Gyógyfürdők
Rheumatoid arthritis.
BNV Budapest Nemzeti Vásár. Az út re kellett az iskolához jönnünk. A i indulás tervét el kellett vetnünk, Attila 30 perces késése miatt..
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Nº 1. BIONET AKTÍV BALZSAM.
A BIONET KOZMETIKA ÚJ VILÁGA
A Víz Melyik a tisztább? Csap víz (Duna szűrt vize) Ásványvíz(ek)
A potenciál-modell.
PARENTERÁLIS KÉSZÍTMÉNYEK GYÁRTÁSÁNAK
Egészségturizmus fogalma
Danubius Hotel Gellért A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group ötvenhat szállodájának egyike a Gellért Hotel, és egyike Európa legjelentősebb.
Albert Krisztina Hotel Residence****, Siófok.
Tápelemek hiánytünetei
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
JÓ REGGELT!.
ISTEN hozott köztünk!.
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐCSOPORT EGÉSZSÉGÜGYI KABINET.
A termálvíz gyógyhatásának vizsgálata térdartrózisban Debrecen Városi Egészségügyi Szolgálat Reumatológiai Szakrendelés Dr. Gomez Roberto.
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Lucerna (Medicago sativa)
Sclerodermás és SLE-s Betegek Mozgásszervek kezelésének lehetőségei
Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár. A sárvári Spirit Hotel, Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 2008 márciusában nyílt meg. A szálloda dús erd ő.
Készítette: Werner Gábor. Tartalomjegyzék Általános Szabadidős lehetőségek Szolgáltatások Parkolás Internet Parkolás Érkezés dátuma Kijelentkezés Lemondás.
Táplálkozástudományi kutatások – PhD konferencia Budapest, 2012
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Mozgás szükséglete.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Készítette: Panghy Bence
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT 5.
Hegyeket mozdít. Beteget gyógyít. Szíveket hódít. Sebeket gyógyít.
ARTHRO KOMPLEX GYÓGYKÖZPONT.
EGVE Május Hagyomány Az ország délnyugati csücskében, Pécstől és az M6- os autópályától 15 percnyi autóútra lévő, a villányi és a siklósi.
Gyógyvizek. Gyógyvíz fogalma Gyógyvíznek azon ásványvizeket nevezzük, melynek az egészségügyi törvényrendeletben szabályozott fizikai tulajdonsága illetve.
Magyarország gyógyvizei: Hévíz és Agárd Gyógyfürdőzés története A fürdőzés és a gyógyfürdő kultúrája egybeesik a spa történetével, eredetével. Magyarország.
Mórahalom Város Önkormányzata 2008.November 21. Előadó: Dr. Floszberger Péter A mórahalmi gyógyvíz gyógyhatásának vizsgálata nagyizületi arthrosisban,
Gyógyvíz fogalma, felfedezésének, kialakulásának története
Egy jól bevált megoldás ízületi bántalmakra Zöldhéjú kagyló kapszula.
I-110. Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem! Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
A csoda-tó 6.a DTH
E G E R S Z A L Ó K.
Réti gyógynövények.
Caracalla udvarában Kalandjáték 11.
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
10 dolog, amit Isten kérdezni fog
Mi a neve az üvegben levő folyadéknak?
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Demjén fürdő by Helga

A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket valószínüleg az Isten is jókedvében teremtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel - nyakrafolyókkal, hátmasszírozókkal, levegőbuzgárokkal, - mindennap reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket kedvező árakon.

690 m mélyről feltörő, 68 °C víz, az ország legújabb feltárt gyógyvize ( ). A vizsgált összetevők alapján nátrium- kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízről van szó, amelynek jelentős a vas- és a kovasav- tartalma.

A kén olyan vérellátás nélküli szövetekbe is beépül, amilyen például a porc. Kopásos végtagizületi megbetegedések esetén az ízületi porc kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat. A szervezetbe jutott kén az ereket tágítja, a szív vérellátását is segíti.

A fürdőkúra alakalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény, esetén, csontsérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Javítja a vérkeringést és a mozgásképességet, de a bőr faggyúmirigy megbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos. A kalcium és magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az elöbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium fokozza a szervezet stressztűrő képességét.

SZOLGÁLTATÁSOK : ingyenes parkoló, melyben lakókocsit is fogadnak, gyermekcsúszda, szauna, büfé, őrzött ruhatár, ingyenes napozóágy használat, masszázs, szolárium, kozmetika, manikűr, pedikűr Nyitva tartás: Minden nap Belépőjegy árak: - Felnőtt 1.190,- Ft - Nyugdíjas (62 év felett) 990,- Ft - Gyermek (4-14 évig) 990,- Ft - Éjjeli fürdőzés (18:00 órától) 1.190,- Ft