Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Feltehetek egy kérdést?
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Gondolatok az SG-s tanításról
Beiskolázási tájékoztató december
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
TRÉFÁK 5. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
Kérlek, koncentrálj erősen!
Készítette: a Dalai Láma
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Számitástechnikai alapismeretek
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!
Képek a korabeli Magyarország állapotáról
Készítette: Szoboszlai Adrienn 7.a
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/12 C++ programozási nyelv Gyakorlat - 8. hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
Fülemüle informatika verseny
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.
MAGYARORSZÁG VÁLSÁGA (XI. század).
Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László
Szeretnék bemutatni valakit:
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
A BOLDOGSÁG TITKA.
Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium , Szakközépiskola és Kollégium
3. Mit tudunk biztosan, és mit tanítsunk az iskolákban az élőlények származásáról?
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
1 Informatika kimeneti mérés 10.évfolyam
Comenius 09/0128-C/1300 Alkohol és iskola Monor 2009
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
Készítette: Bacsó Beáta
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Fogalom Kérdezz! Felelek.
Lorantffy Zsuzsanna Nagyvarad- Bihar.  A nevem Grosmann Tibor, es ezekkel a foto sorozatokkal a Liceumomat fogom bemutatni.  Eloszor le fogom irni, hogy.
Barát Müller Péter.
jozefusz Andre Rieu A krónikás feljegyzései a nagy forradalmár életéből.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
1. FELKÉSZÜLÉS Ami elromolhat, el is romlik Reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra!
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Gyakorló óra 5/12.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Bemutatkozik az iskolapszichológus …
Gondolatok a barátságról
„ADJ TERET, NYISS UTAT!” – SZOCIÁLIS KOMPETENCIÁKKAL A HÁTRÁNYOK ELLEN avagy Ágota és Ambrus testvérek lettek.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz.
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
AZ ÁLLAMALAPÍTÁS.
Harcok az új rend megszilárdításáért
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Előadás másolata:

Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra I. Béla Gimnázium Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra

Iskolánk névadója: I. Béla Béla születésének éve ismeretlen. 1060-tól 1063-ig magyar király. I. András Salamont jelölte ki utódává Lengyelországba ment I. András halála után 1060. dec. 6-án királlyá koronázták A német háborúra való készülődés közben Dömösön rádőlt a trónterem Béla király címere

I. András uralkodása alatt az ország Területének mintegy harmada uralma alá Tartozott Fővezérként a magyar hadakat irányította A hadi sikereire féltékeny András király Választás elé állította az ismert várkonyi Jelenetben, amikor választania kellett a Korona és a kard között: Béla a kardot Választá : „Kard ada hölgyet, hírt, a kard Megszerzi, ha szükség, a koronát…”

Trónra kerülésekor megalapította a szekszárdi bencés apátságot. Önálló, keresztény Magyarországért munkálkodott. A német háborúra való készülődés közben Dömösön rádőlt a trónterem. Az általa alapított szekszárdi apátságban temették el.

Az iskola története Rózsa Ferenc Műszaki Szakközépiskola néven vált közismertté. Most már I. Béla néven ismert, és biztos az is marad. 1967-ben alapították és időközben mi is bekerültünk a képbe, vagyis a gimibe. Mindegy, mi történik, a Béla állni fog, mi meg még egy ideig a padjaiban ülni.

A padokat koptatjuk itt… Bizony, még egy ideig…

Miért lettünk bélások? Mert a szüleink is idejártak? Mert a tesónk is itt tanul(t)? Neem... Mert szinpatikusnak találtuk az iskola szemléletét, és rendkívül gyerekcentrikus az oktatás Mert az iskola jó híre miatt eljöttünk nyíltnapra, és megtetszett az itteni élet.

Miért lettünk bélások 2 Nézzünk egy kis statisztikát! A kép magáért beszél!

Tanár-diák kapcsolat Milyen is lehet? Nézzünk egy kis statisztikát ismét! Mondjuk, mi még 9.-esek vagyunk, így nem ismerjük olyan jól mindegyik tanárunkat. Persze vannak kivételek.

Élet a Bélában Az Első Bélában mindig történik valami. Ezenkívül: Sok bélás kockázik. A folyosó kockatekeréstől zeng (na meg a sulirádiótól) Jó a légkör Jók az órák,de jók a szünetek is, akkor minden gyerek nyugalomban van. Kivéve amikor nem.

A kocka Amit sok bélás szeret... Azt hisszük mi, diákok, hogy a tanárok nem nagyon csípik az órai esetek miatt, amikor kénytelenek elvenni, nem is gondolva arra, hogy szegény mániásoknak nélkülözniük kell ezt a kis hobbit. Viszont így haladunk a tananyaggal, és okosak leszünk.

Kocka? Ha van kocka, ha nincs, mi azért jól érezzük magunkat! Ha van kocka, ha nincs, akkor is van utánpótlás, hiszen jönnek az új kilencedikesek, és végre nem mi leszünk a legkisebbek! (< Viszont ha van kocka az csak jó, mert a szünetben engedélyezett, a házirend sem tiltja (egyenlőre).

Mégiscsak bejutunk a Bélába! Rakj ki, ha tudsz!

Informatika Bármilyen osztályba vesznek fel a Bélán belül, informatikát emelt szinten tanulunk. Persze, ECDL vizsgánk is lesz nem kis számban, és ez még jól jöhet az elkövetkezendőkben. Nagy hangsúly van az informatikán nem véletlenül. Szóval… Heti 3 infó, adott esetben 4 is van. Néhányak számára ez jó, de valakinek kevésbé. Ezt mindenki döntse el maga…

Feszült figyelem…

Végezetül… Az I. Béla diákjának lenni jó, ne feledkezz meg erről még akkor sem, ha elveszik a kockádat, vagy ha kapsz egy rosszabb jegyet, vagy ha már megint otthon hagytad a menzajegyed! Viselkedjünk bélásokhoz méltóan, persze néha lehet lazítani, de csak ésszel! „Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk!”

Köszönjük a figyelmet!