NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

Feltehetek egy kérdést?
Sikeres emberek.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Emberek Jézus nélkül Füle Lajos verse.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT február 12. Web: jaszosszefogas.hu © Baráth László.
Az Ifjúsági Szervezet Játszva tanulás - Élő gyakorlat Bulis munka – Személyiségi fejlődés.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Rettegi Attila programja
Folyamodjatok az Úrhoz,
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
A tudatos élet alapelvei
Trend vagy evolúció? üzleti döntésfolyamatok átalakulása a túlélés és fejlődés érdekében Dr. Csorbai Hajnalka Opten Informatikai Kft. Opten - Céginformáció.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Tárki Európai társadalmi jelentés fejezet Állam és piac Janky Béla.
Budaörs Kistérség Többcélú Társulása Bemutatkozik: HERCEGHALOM Január 26.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
Köszöntünk a Siker Programban A VILÁG LEGNAGYOBB É S LEGPROFITÁBILISABB N EMZETKÖZI HÁLÓZATÁT ÉPÍTJÜK FEL !! Dolgozd ki magad az állásodból a siker program.
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
Gondolkozz el…..
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Államszervezet és közigazgatás
Az életedet TE írod.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Mi a Szeretet… Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
TÓTH KÁLMÁN Képviselő-jelölt honlapja tothkalman.ewk.hu Rövidesen: tothkalman.hu tothkalman.hu.
GYÜJTEMÉNY Cusco – Dream Catcher () jozefusz A Dakoták bölcs f ő nökének (nagyot) mondásaiból.
„Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.” Zsolt. 9: 10 „Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
A RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA FEJLŐDÉSE dr. Kósa Ádám Európai parlamenti képviselő és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke november.
Hány szavazó hiányzik az ellenzéknek? január 30.
1 A CSOPORT NEHÉZSÉGEK KEZELÉSE A csoportmegbeszélés alatt, figyelj fel hogy mikor kezdenek a tagok eltávolodni a kijelölt témától. Egy csoport tag elkezd.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Minőség menedzsment 6.előadás
A vezető mint sikertényező szerepe egy középvállalkozás
Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints Mi a Szerete t…
Key To Success DUPLIKÁCIÓ 3 Résztvevős Hívás /3-way/ A Duplikáció Egyik Alapja Ez!!! Mikor lehet használni? /IDŐZÍTÉS/ Legjobban működik amikor a jelölt.
Pozitív gondolatok.
ISTEN hozott köztünk!.
NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.
+ Közadatok használata az újságírásban Peth ő András.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
mint ami mások szerint szükséges!
Az Élet Igéje szeptember.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
Gondolatok a barátságról
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Országgyűlési választások Magyarországon. A választásokat szabályozza: az1989. évi XXXIV. törvény Ideje: négy évente tavasszal A köztársasági elnök írja.
Hatékony könyvtári gazdálkodás. – pályázatokkal és nélkülük Krúdy Gyula Városi Könyvtár, Krúdy Gyula Városi Könyvtár, febr. 27. Mikulás Gábor, információs.
A polgármesterség változásai Veresegyház október 15. Dr
1 hónappal az országgyűlési választások előtt Politikatörténti Intézet Dr. Stumpf István március 11.
Közbeszerzések Ausztriában- az én történetem
Előadás másolata:

NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

„SOPRON LEGYEN A SOPRONIAKÉ” Ki lehet soproni polgár? Bárki, aki cselekszik a városért. Aki részt vesz a közügyek gyakorlásában és hozzájárul a város közterheinek viseléséhez. Sopronivá válhatunk. A soproniság nem születési jog, hanem tudat. „Harcmodor, magatartásforma, ami magába foglalja a város feltételek nélküli szeretetét, az érte való cselekedni akarást és tudást, a reménységet, és az emlékezni tudó lelkiismeretet.” – egy szól soproni polgártárs krédója.

Miért? MERT ELKÖTELEZETT VAGYOK A SOPRONI KÖZJÓ NÖVELÉSE IRÁNT. VALLOM, HOGY A VÁROSI INFRASTRUKTÚRA ÉS A LOKÁLPATRIÓTA SZELLEM ELŐSEGÍTHETI A TELJES EMBERI ÉLETET. BOLDOGGÁ TESZ, HA JOBBAN MENNEK A DOLGOK. A VÁROS GYARAPODÁSÁVAL ANNAK POLGÁRAI IS GAZDAGODNAK.

A város képviselete: szolgálat Mutassuk meg, hogy l ehet szakmapolitikát csinálni. Legyen szó konzervatív, nemzeti, vagy szociálliberális javaslatról: a kérdés az, hogy annak megvalósulása hogyan hat a városra. A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: ami számít, az az állhatatos bátorság.” Winston Churchill

a hatásos polgármester pénzt hoz a városba (EU-s pályázat és kormányzati lobbi-tevékenység révén. Továbbá annak minél nagyobb részét igyekszik helyben is tartani. Akadálymentes hozzá a bejutás. én is szívesen járok biztonságos, rendes és tiszta közterületeken. a reális lakossági kezdeményezéseket fel kell karolni, és támogatni kell azokat. A döntések el ő tt kell az emberekkel konzultálni, utána pedig közérthet ő en tájékoztatni ő ket. A városi kerékpárút kialakításánál jobb lett volna, ha a folyamatba bevonják az érintett bringásokat is. az üzleti parkolók er ő sítik a várkerület forgalmát. a differenciált közteherviselés igazságosabb, mert figyelembe veszi a körülményeket is. A helyi kommunális adónál is ezt tenném. Az adózók dönthessenek az általuk befizetett pénz egy részérének szabad felhasználásáról. Évr ő l évre kiegyensúlyozott és fenntartható költségvetést kell összeállítani. egy tartós bérlet formájú önkormányzati bérlakás (építési) programmal a részt vev ő k is jól járnának. a vállalkozói kezdeményezéseket bátorítani kell, mert ezáltal is növekszik a város saját bevétele. A városi megrendeléseknél, és pályázatoknál a minél nagyobb helyi min ő ségi beszállítói arányra kell törekedni. A helyi gazdaság élénkítését a m ű köd ő helyi pénz és takarék is segítheti.

Szavazatarányok és mandátumok számának várható alakulása az őszi önkormányzati választásokon (október 12-én) Induló szervezetszavazatarány FIDESZ - KDNP JOBBIK MSZP + LMP

Két dimenziót

Lesz-e tizenkét hiteles ember és egy szervezet, aki vallja a pártérdekeken túlmutató városi fejlődés szükségességét? Ne csak pártemberek döntsenek az itt lakókról - nélkülük. A jelölteknek a helyi értékekért, a város érdekében kifejtett politikáért kell kiállni. Szükséges egy hely a közgyűlésben a civil vélemények erőteljesebb megjelenítéséhez. 11 önkormányzati képviselő jelölt, akiket ismer a lakókörnyezete 1 polgármester jelölt, akire széles körben odafigyelnek 1 lista, Töredékszavazatok alapján kell mandátumot szerezni az egyéni képviselőjelöltek által.

1… Egyetértünk abban, hogy kitűnő adottsága alapján még több lehetőség van szeretett városunkban? Ám ennek kihasználása nem mindenkinek áll érdekében. Mégis hiszem, hogy változtathatunk. A változás eggyel kezdődik! Velünk, és a voksunkkal. Kezdjük el most a változtatást a városlakók folyamatos érdekképviseletével, hogy érezhetően legyen még jobb itt élni!