Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, 2010. május 27. A program.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, 2010. május 27. A program."— Előadás másolata:

1 Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária csikaimaria@hotmail.com Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

2 Kerékpáros Magyarország Szövetség bemutatása Kerékpáros Magyarország Program bemutatása Tagok, résztvevők TÁMOP pályázat érdekképviseleti feladatainak bemutatása Éredekképviselet kialakításának tapasztalatai A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

3 A KMSZ bemutatása A KMSZ-t a Kerékpáros Magyarország Program megvalósulását segítő szándék hívta életre. A szervezetek célja, hogy Magyarország fenntartható fejlődését a közösségi és kerékpáros közlekedés arányának növelésén keresztül biztosítsák. A KMSZ továbbá egyeztető fórumként szolgál, ahol a civil szervezetek szakterületükön önállóan, de egységesen léphetnek fel. A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

4 Kerékpáros Magyarország Program 2007-2013 A program 2006-ban a GKM kezdeményezte Széles körű civil és tárcaközi egyeztetéssel készült Célja Magyarország kerékpáros fejlesztéseinek irányt szabni Az EU fejlesztési programokhoz akciótervként szolgálni ( regionális fejlesztés OP) TERÜLETEK: Kerékpáros közlekedés fejlesztése infrastruktúra, közlekedésbiztonság Kerékpáros turizmus fejlesztése térségi fejlesztések, promóció, vállalkozói hálózat Kerékpársport, rekreáció -sport, utánpótlás, amatőr sport, rekreáció A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

5 Tagok, résztvevők MKTSZ – Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetsége MKSZ – Magyar Kerékpársport Szövetség MMTBSZSZ – Magyar Montainbike Szakági Szövetség Bringaút – Bringaút Közhasznú Egyesület EK- Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület TUTI –Turista és Természetjáró Információs Egyesület VBB- Városi Biciklizés Barátai Egyesület Blue Scorpions Motorsport Egyesület Ökotárs Alapítvány Zöld út programja Balatoni Kerékpáros Társulás A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

6 TÁMOP projektben az érdekképviselet kialakítását célzó feladatok 1. Szervezetfejlesztés vízió, misszió, értékek, struktúra, dokumentumok 2. Erőforrások felmérése Szervezeti, humán, pénzügyi kapcsolati szakmai 3. Szervezetfejlesztési javaslatok szakmai, munkakultúra, együttműködés 4. Érdekérvényesítő készségek fejlesztése TRÉNING tréning, szakmai és lobbi területeken, és tagszervezés A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

7 Érdekképviselet kialakításának tapasztalatai Tagság és érdekeltek Környezetvédelem, sport, hagyományőrzés, turizmus, településfejlesztés, formális és informális szervezetek+ önálló szakértők Szervezetfejlesztés kezdeti stádium, értékek, ts.jövőkép, célok, struktúrák Szakmai feladatok elosztása szakmai témakörök és felelősök felállítása PR Kommunikáció www.kmsz.hu, média Belső kommunikáció aktív és inaktív tagok, együttműködés állásfoglalások kialakításában Érdekképviselet állami szinten - egyeztető fórumok - minisztériumok, hatóságok www.kmsz.hu A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

8 É rdekképviselet kialakításának tapasztalatai Érdekképviselet és promóció önkormányzati szinten Kerékpárbarát települések Szakmai és érdekérvényesítési tréningek tapasztalatai forrásvezérelt érdeklődés, passzivitás, sokoldalú hallgatóság Erőforrások és FR ad-hoc, adminisztratív terhek A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

9 Köszönöm a figyelmet! Csikai Mária csikaimaria@hotmail.com 2010.05.27. Nyíregyháza A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.


Letölteni ppt "Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, 2010. május 27. A program."

Hasonló előadás


Google Hirdetések