Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai."— Előadás másolata:

1 Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő csik.mik@gmail.com Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

2 Civil szervezetek emberi erőforrás igénye Belső igények értékrend és tulajdonságok Külső igények kommunikáció, marketing Szervezeti igények együttműködés Érdekképviseleti tevékenység igényei HR kutatás tapasztalatai Javaslatok a fejlesztésre A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

3 Civil szervezetek erőforrásigénye Belső igények–személyes szint Elhivatottság az a tudat, hogy a képviselt szervezet céljait minden erőmmel sikerre viszem Hit az a meggyőződés, hogy képes vagyok rá Áldozatvállalás önként adom a pénzem, időm, munkám ezekért a célokért Kommunikáció képes vagyok gondolataimat világosan, hatásosan kifejteni, és meghallgatni másokat Karizma személyiségemből áradó erő, mellyel hatni tudok másokra. A vezetés nem más, mint valamilyen hatás egy másik emberre Emberszeretet nyitottság, barátság, együttműködés Önismeret képesség arra, hogy sem alul, sem felül ne értékeljem magam, tudjam mik az erősségeim és gyengéim Őszinteség magamhoz hibáimhoz való viszonyom, hogy feltárni, kijavítani, nem pedig eltusolni, megmagyarázni akarom őket Alázat annak elfogadása, hogy nem a személyem a fontos, nem én vagyok a lényeg, hanem a szervezetem és annak céljai A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

4 Külső igények Első benyomás nem megismételhető!!!, ruházat, smink, viselkedés. A tárgyalás sikerének 80%-a ettől függ!!! Tárgyalóképesség mennyire tudom kompromisszum készen, de mégis hatékonyan képviselni szervezetem érdekeit Talpraesett-találékonyság a napi, gyakorlati munkához, és a pénzszerzéshez talán legszükségesebb tulajdonság, amit a „mindig van megoldás” vezérelv tud kiteljesíteni Megalázás tűrése ha az elutasítás, vagy hivatali packázás el bír jutni a személyedig, vesztettél! Hitelesség tetteid és az értékeid összhangban állnak A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

5 Szervezeti igények Világmegváltó elkötelezettség az a képesség, hogy egyéni érdekeim mellőzésével lobogni egy fennköltebb idea érdekében, akár a racionalitástól is elszakadva Környezettudatosság szervezetenként változó cél a szűkebb, vagy tágabb szervezeti, társadalmi, ökológiai kapcsolatok alakításában, az esetlegesség /majd lesz valahogy/ elkerülése érdekében Racionalitás pénz, pénz, pénz! Csapatmunka egyedül nem megy A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

6 Érdekképviseleti tevékenység igényei Érdekérvényesítés Ismerem a problémát, ismerem érdekeimet és kialakítom a javaslatot a kettő összekapcsolására, azt kommunikálom Hatásfoknövelés Összefogni azonos érdekű csoportokkal, kihasználni a tudásukat Együttműködés Képes vagyok ellenérdekeket is tudomásul venni Személyes kapcsolatok kihasználása Kapcsolati hálót építek és működtetek Személyes ráhatás kihasználása Hatást váltok ki (sexus) A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

7 HR kutatás tapasztalatai a civil szervezeteket „őrült-megszállottak” vezetik adott helyzet, vagy sérelem hozta létre a szervezetet a vezetőség baráti-szimpátián, vagy elhivatottságon alapul nincs tudatos személyügyi munka nincs tudatos tagépítés nincs tudatos gazdálkodás, pénzszerzési stratégia sok a sírás, panaszkodás minimális a civil összefogás körvonalakban sincs közös cél nincs bizalom egymás iránt halvány elképzelése sincs a szervezeteknek a PR-ról a vezetők nem delegálják a munkát, mert v. féltik, v. nincs kinek nincs mozgósítható erő, tömeg a civilek mögött A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

8 Javaslatok a HR fejlesztésre Fejleszteni a meglévő vezetőket az ösztönös munkát a tudatosság irányába fordítani önismereti, készségfejlesztő, kommunikációs tréningek Civil egység civil cél és egység megteremtése a szuverenitás megtartásával a civil mozgalom kedvező társadalmi-politikai helyzetben van a politikának szüksége van önkéntesekre Tag/önkéntes szervezés céltalan, légüres térben lévő fiatalok bevonzása, részükre a hasznosság érzésének biztosítása sok ember találhat önmegvalósítást sikert a mozgalomban tagépítést a legjobbtól kell tanulni (MLM) Társadalmi támogatottság egyre népszerűbb a környezetre való odafigyelés az egészséges életmód olcsóbb, mint a gyógyszer A tapasztalataim nincs-eit van-ra kell változtatni! A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.

9 Köszönöm a figyelmet! Csikai Miklós HR szakértő csik.mik@gmail.com 2010.05.27. Nyíregyháza A program az Európai Unió támogatásával valósul meg, a TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0169 A Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozás projekt keretében.


Letölteni ppt "Humánerőforrás és fejlesztési irányai az érdekképviseletben Csikai Miklós HR szakértő Nyíregyháza, 2010. május 27. A program az Európai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések