Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE."— Előadás másolata:

1 NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

2 Szlogen: „Sopron a soproniaké” Ki lehet soproni polgár? Aki cselekszik a városért. Aki részt vesz a közügyek gyakorlásában és hozzájárul a város közterheinek viseléséhez. Sopronivá válhatunk. A soproniság nem születési jog, hanem tudat. „Harcmodor, magatartásforma, ami magába foglalja a város feltételek nélküli szeretetét, az érte való cselekedni akarást és tudást, a reménységet, és az emlékezni tudó lelkiismeretet.” – egy szól soproni polgártárs credo-ja. MOTTÓ 1:ITTHON VAGYUNK. MOTTÓ 2:VELÜNK NYER A VÁROS, NYERJÉL VELÜNK TE IS. MOTTÓ 3: 1 SOPRONI CIVIL HANG!

3 Miért? MERT ELKÖTELEZETT VAGYOK A SOPRONI KÖZJÓ NÖVELÉSE IRÁNT. VALLOM, HOGY A VÁROSI INFRASTRUKTÚRA ÉS A LOKÁLPATRIÓTA SZELLEM ELŐSEGÍTHETI A TELJES EMBERI ÉLETET. BOLDOGGÁ TESZ, HA JOBBAN MENNEK A DOLGOK. A VÁROS GYARAPODÁSÁVAL ANNAK POLGÁRAI IS GAZDAGODNAK.

4 A város képviselete: szolgálat. Mutassuk meg, hogyan lehet szakmapolitikát csinálni. Legyen szó konzervatív, nemzeti, vagy szociálliberális javaslatról: a kérdés az, hogy annak megvalósulása hogyan hat a városra. A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: ami számít, az az állhatatos bátorság.” Winston Churchill

5 Szavazatarányok és mandátumok számának várható alakulása 2014 október elején Induló Érdektelen forgatókönyv 33,5% rvi ar. Érdekes forgatókönyv 44,1% rvi ar. FIDESZ - KDNP5750 JOBBIK1113 MSZP119 DK88 EGYÜTT-PM66 LMP55 CIVIL29 Egy kérdés továbbra is megmaradt: LMP vagy civilek jussanak be az önkormányzat 1 kiadó helyére?

6 Van-e tizenkét bátor ember Városunkban? Ne csak pártemberek döntsenek az itt lakókról - nélkülük. A jelölteknek a helyi értékekért, a város érdekében kifejtett politikáért kell kiállni. Szükséges egy hely a közgyűlésben a civil vélemények erőteljesebb megjelenítéséhez. 11 önkormányzati képviselő jelölt, akiket ismer a lakókörnyezete 1 polgármester jelölt, akire széles körben odafigyelnek 1 lista, Töredékszavazatok alapján kell mandátumot szerezni az egyéni képviselőjelöltek által.

7 Van véleményed? – kérdő ív Keresztneved: Születési helyed és éved: Lakcímed: (szám nélkül):Hány éve élsz Sopronban? Sopronban: állandó / ideiglenes lakos / átjáró / turista vagy Választási aktivitásod: országos / EU / helyi Az önkormányzati választásokon: pártszimpátia / program / jelölt személye alapján döntesz? Sorolj fel olyan soproni értékeket, amelyekre vigyáznunk kell: Milyen városi infrastruktúrát, szolgáltatásokat veszel igénybe városunkban? (1 – 5 skálán) Mennyire élhető most a városunk? Mennyire lehetne? Mi kellene tenni ahhoz? Mire költenél többet a Városban? Nevezz meg (fontossági sorrendben) maximum 3 területet: Honnan tájékozódsz a helyi hírekről? Családi állapotod: Hányan laktok egy fedél alatt? Fő Iskolai végzettséget: 8 / kpf / ff Foglalkozás/érdeklődés: Milyen mértékben szeretne beleszólni adójának felhasználásába? (%) Differenciálná-e az ingatlanadót (I/N)? 

8 az aktuális és közérthető tájékoztatás az élő kapcsolat része, csakúgy mint a közvetlen elérhetőség. a reális lakossági kezdeményezéseket fel kell karolni, és támogatni kell azokat. a városüzemeltetést össze lehet hangolni. Én is szívesen járok tiszta, rendes és biztonságos közterületeken. a helyi buszközlekedés javítása nem csupán pénzkérdés. a differenciált közteherviselés igazságosabb, mert figyelembe veszi a körülményeket is. az adózók szabadon dönthessenek a befizetett helyi adójuk egy részérének felhasználásáról. a népmozgalmi és demográfiai helyzetére a városnak szükséges reagálnia. egy tartós bérlet formájú finanszírozással megvalósuló lakásépítési programmal mindenki jól járhat. a vállalkozói kezdeményezéseket bátorítani kell, mert ezáltal is növekszik a város saját bevétele. a helyi gazdaság élénkítését a működő helyi pénz és takarék jól szolgálhatja. a városi megrendeléseknél, és pályázatoknál minél nagyobb minőségi, helyi beszállítói arányra kell törekedni.

9 Adottsága alapján több lehetőség van szeretett városunkban, l egyen még jobb itt élni! Vállal(sz)-e egyéni képviselő jelöltséget? Véleményeddel milyen területen segítené(d) a csapatmunkát? Ismer(sz) valakit, akit érdekelne ilyen kihívás? Mondd, Te mit teszel?


Letölteni ppt "NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések