Általános tájékoztató

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy vállalkozás szerződései
Advertisements

2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Külföldi állampolgárok munkavégzése Magyarországon
Könnyid István KETEG Alumni
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.
Beruházási projektek dokumentációja
“Hány pontot kapunk érte?” Milotta Lászlóné – asszisztens (Vasútegészségügyi NKK Kft – Pécs) Zsoldiné Turi Edit – fiziotherápiás asszisztens (Egyesített.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
3. GYAKORLAT E-K modellből relációs adatbázisséma, funkcionáls függés, redundancia.
Új flotta előfizetés rendelése a Vodafone Online Shopban
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
12. Munkaügyi rendszer.
Év eleji információk Előadó: Hosszú Ferenc II. em Konzultáció: Szerda 9:50 – 10:35 II. em
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
17. tétel.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Munkajogi alapismeretek
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Amit a diákmunkáról tudni kell
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Click to add text A betegek jogai Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Az orvosnál – Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok
Maradjunk egészségesek ősszel is, kerüljük el a náthát, a megfázást! Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSE
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
ADÓKÁRTYA IGÉNYLÉSE Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Állampolgári ismeretek
Munkavédelmi tájékoztató bőrtárgy-készítőknek
Munkavédelmi tájékoztató Konyhai kisegítőknek
SPORTESZKÖZÖK HASZNÁLATA
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
Munkavédelmi tájékoztató kerti munkásoknak
FOGYATÉKOSSÁGI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
Gondozói továbbképzés 2014
BANKI ÜGYINTÉZÉS Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Állampolgári jogok és kötelességek
Munkára felkészítés Könnyen érthető munkavédelem Munka-, és tűzvédelem
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
ROKKANTSÁGI NYUGDÍJ Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Tűzvédelem: megelőzés, jelzés, menekülés
A munkaviszony megszüntetése
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Szájápolás, helyes fogmosás
FELKÉSZÍTÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRA Down Alapítvány Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145.
ÚTLEVÉL Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061)
 Egy uniós kutatásban nyolc európai ország munkavállalóit kérdezték meg,hogy milyennek tartják munkájuk és magánéletük min ő ségét  Egy kiskereskedelmi.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Közgyógyellátási igazolvány igénylése
Rokkantsági járadék Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
ADÓKÁRTYA IGÉNYLÉSE Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
TAJ KÁRTYA Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS
Munkagazdaságtani feladatok
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Előadás másolata:

Általános tájékoztató Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu A munka Általános tájékoztató A Támogatott Ügyintézés Projektet támogatja a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Kódszám: 41321/ 185, Szerződésszám: 2497/5/2013

Miért jó, ha van munkánk? Van jövedelmünk - ki tudjuk fizetni a költségeinket (Pl. a lakásunk rezsijét) Meg tudjuk venni azt, amire szükségünk van (Pl. új cipő) vagy azt, amire vágyunk (Pl. dvd-film)  Hasznosan tudjuk eltölteni az időnket A munkahelyen megismerkedhetünk új emberekkel Megtanulhatunk új tevékenységeket a munka során

A munkahelyen A munkaszerződésünk határozza meg, hogy: milyen munkát kell végeznünk mennyi időt kell dolgoznunk egy hónapban, milyen időbeosztásban mennyi fizetést kapunk a munkáért A munkaszerződést a munkavállaló és a munkaadó is aláírja

Mindig kérjük a munkaadót, hogy jelentsék be a munkaviszonyunkat az adóhivatal felé! Olvassuk el a munkaszerződést aláírás előtt! Ha bármit találunk a szerződésben, amivel nem értünk egyet vagy nem egyértelmű, akkor kérdezzük meg a munkaadót A munkaszerződést mindig tartsuk meg!

A fizetés A fizetésünket kérhetjük kézbe és a bankszámlánkra is Ha a bankszámlánkra kérjük, nagyobb biztonságban van a pénzünk Néhány munkahelyen a fizetés mellé adnak juttatásokat Pl. étkezési-jegy, bérlet

Kötelességek a munkahelyen Egy munkahelyen sok kötelességünk van: Pontosan be kell tartani a munkaidőt (érkezés és távozás!) A munkánkhoz tartozó feladatokat el kell látnunk – pontosan és felelősségteljesen! Vigyázzunk a munkahelyünk tulajdonára (eszközök, berendezés) Ha kárt okozunk a munkahelyünknek, meg kell fizetnünk. Felettesünk utasításait az ésszerűség határain belül tegyük meg

Magánéletünket ne a munkahelyünkön éljük! Pl. Ne telefonáljunk az anyukánknak munkaidő alatt; ne hangoztassuk, hogy milyen vallásúak vagyunk stb. Mindezek a dolgok nem a munkahelyünkre tartoznak.

Próbáljunk jó viszonyban lenni a kollégáinkkal Pl.: Ne beszéljük ki kollégáinkat a hátuk mögött; ne pletykálkodjunk stb. Ha bármilyen problémánk adódik a munkahelyünkön (kollégánkkal vagy a munkánkkal), kérjük a felettesünk segítségét négyszemközt

Jogaink a munkahelyen A kötelességek mellett jogaink is vannak Szabadságot vehetünk ki – a munkaszerződés mondja meg, hogy hány napra egy évben Betegszabadságra mehetünk – szintén a munkaszerződés mondja meg, hogy hány napra egy évben Jogunk van felmondani és a felmondási időnket letölteni (ez általában egy hónap) Jogunk van ebédszünethez, cigarettaszünethez (a munkahely szabályzatai határozzák meg, hogy hány percesek ezek)

KÉR kiadványaink megtalálhatók, és letölthetők a http://downalapitvany KÉR kiadványaink megtalálhatók, és letölthetők a http://downalapitvany.hu/ oldalon: 3.Gruiz Katalin: MENTÁLIS AKADÁLYMENTESÍTÉS- Elvek, Etika, Gyakorlat 1. TŰZVÉDELEM- megelőzés, jelzés, menekülés 2. HOGYAN INTÉZZÜNK ÜGYET? Tudakozódás és ügyintézés hivatalokban, szolgáltatóknál 4. HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KÖNNYEN ÉRTHETŐ ANYAGOT? - Útmutató