Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3. GYAKORLAT E-K modellből relációs adatbázisséma, funkcionáls függés, redundancia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3. GYAKORLAT E-K modellből relációs adatbázisséma, funkcionáls függés, redundancia."— Előadás másolata:

1 3. GYAKORLAT E-K modellből relációs adatbázisséma, funkcionáls függés, redundancia

2 1. FELADAT : SZÁMÍTÓGÉP - KERESKEDÉS Egy számítógép-kereskedés számítógép konfigurációkat árul Árulnak külön alkatrészeket is, de az alkatrészek lehetnek konfigurációknak is elemei Az egyes árulókról a nevüket és a cikkszámukat kell eltárolni az adatbázisban Rajzold fel az E-K modellt, majd képezd le belőle a relációs adatbázissémát!

3 G YENGE EGYED PÉLDA Ha az egyetemet is bevesszük a kar neve mellé, akkor egyértelművé válik, melyik karról beszélünk egyetem kar enév knév ecím kcím része

4 2. FELADAT : VONATJÁRATOK Adatbázis az egyes járatokról: honnan indul, mik a közbülső állomások, mi a végállomás? Az egyes érkezésekhez és indulásokhoz időpontok tárolása Állomások kódjainak, neveinek tárolása Rajzold fel az E-K modellt, majd képezd le belőle a relációs adatbázissémát!

5 F UNKCIONÁLIS FÜGGÉS Számla(cikkszám, megnevezés, egységár, mennyiség, összeg) {cikkszám}  {megnevezés, egységár} {egységár, mennyiség}  {összeg} A függőség a séma tulajdonsága, nem az aktuális tábláé

6 3. FELADAT : K ÁVÉZÓ Képezd le a relációs adatbázissémát!

7 4. FELADAT : „ HR SCHEMA ” - MUNKAHELY Az egyes osztályokról tárolni kell, hogy melyik országban, melyik régióban találhatók A dolgozókról tárolandó adatok: név, e-mail, telefonszám, fizetés, ki a menedzsere, melyik osztályon dolgozik, milyen munkán dolgozik éppen Az egyes munkákról tárolva van a nevük, valamint az adott fajta munkáért járó minimum és maximum fizetés Rajzold fel az E-K modellt, majd képezd le belőle a relációs adatbázissémát!

8 O RACLE E XAMPLE : HR SCHEMA

9 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "3. GYAKORLAT E-K modellből relációs adatbázisséma, funkcionáls függés, redundancia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések