GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Coach az egészségügyben
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: ) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat.
A kibocsátáscsökkentés első számú eszköze az energiahatékonyság
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Rendszerfejlesztés.
A megismerésről másként – konstruktivista pedagógia
Életpálya-építés fiatalkorban
Értékelés a pedagógiában
A hatalom és felelősség kérdése a személyközpontú segítő kapcsolatban
Önismeret Horváth Renáta.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
interperszonális személyiség-koncepciója
Etikai alapelvek az ápolásban
Ápolásetika.
Konstruktív konfliktuskezelés
Isten misztériumának előzetes kérdése
Szakdolgozat címe Készítette: X.Y Miskolci Egyetem
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Gazdasági modellezés,döntési modellek
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Robert S. Kaplan – David P. Norton Csanádi Gábor Tamás C8ITGY 2007.
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
„Nagyító alatt” A GrafoKom - projektek során használt írásvizsgálati metódusról.
MÁSODIK MILLENNIUM VISSZANÉZVE (MMV) Fleischer Tamás MTA Világgazdasági Kutatóintézet Második Millennium - másodszor Magyar Urbanisztikai Társaság Budapest,
R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Vállalkozói anyagvizsgálat a szolgáltatói oldalról avagy Megrendelők a Vizsgálólaboratórium szemszögéből.
Vezetői konfliktuskezelés (fegyelmi ügyek)
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÁSOK - MÉRÉS-ÉRTÉKELÉS ALTERÜLET Liptákné Czakó Ildikó Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai.
GYERMEKKORÚ ELKÖVETŐK BÜNTETŐJOGI BELÁTÁSI KÉPESSÉGE
TÁMOP /A Tanulás, képzés, önfejlesztés Az elmúlt időszak fejlődési üteme, amely az élet minden területét jellemzi, elengedhetetlenné.
Pszichológiai Ismeretek
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Lukács Oktatási Központ
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Differenciált tanulásszervezés 2. TKM1016L
A komplex tehetségfejlesztő program
Egy gyermek története Gyermek pszichológiai vizsgálat és pszichoterápiás munka a Budaörsi Nevelési Tanácsadóban Készítette: Cz. Szabó Melinda, pszichológus.
Készítette: Dömötöri Melinda
A Grafobúvár ünnepi kínálata. Hogyan hat Rád a négy őselem? Tűz, víz, levegő és föld: Az ember személyiségét ez a négy alapelem határozza meg. A négy.
Mire jó a grafológia? Grafológia a cégek humánpolitkájában Előadó:
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
DROGPREVENCIÓ Készítette : Szegedi Károlyné. A modul megvalósításának tartalmi célja : A káros szenvedélyekkel kapcsolatos fogalmak, ismeretek bővítése,
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
NobelGuide TM Powered by Procera. Hagyományos implantáció lépései Paciens vizsgálata, megfelelő kezelési terv elkészítése.
Személyes életvitel.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
ÖNISMERET.
12. óra Kenőpénz és korrupció.
nagy mennyiségû ismeretanyag átadása helyett produktív képességek fejlesztése a matematikára vonatkoztatva azzal a következménnyel jár, hogy az egyenletek,
Előadás másolata:

GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban

GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1. önismereti problémák 2. a munkával, a pályaválasztással kapcsolatos problémák 3. a közösséghez, a társas kapcsolatokhoz való viszonyulás akadályai. Gondoljon arra, hogy életünk nagy része a munkahelyen, a családban, illetve közösségben zajlik és amikor végre marad időnk magunkkal foglalkozni, kezdődik az önmarcangolás: „helyesen cselekedtem?”, „megfelelően döntöttem?”, „nem bántottam meg senkit?”, stb. Éppen ezért a Grafo-life módszer az előbbiekben említett három alapterületet vizsgálva segít az előrejutásban, a fejlődésben, más szóval a metamorfózisban. Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

A Grafo-life módszer abból, a már régóta ismert tényből indul ki, hogy írásunk tükrözi jellemünket, előnyös tulajdonságainkat, a cselekedeteinket hátráltató jellemzőinket, társas kapcsolatokban való szerepünket, a munkával összefüggő képességeinket. A módszer azonban teljesen eltér a megszokott grafológiai analíziskészítéstől. A hagyományos írásvizsgálat során a grafológus a leadott írásminta alapján elkészíti a jellemrajzot, amelyet aztán postán vagy személyesen ad át a megrendelőnek. Az így elkészült analízis részletesen tartalmazza az írásminta készítőjének tulajdonságait, azonban nem ad útmutatást a továbblépéshez. GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

Ezzel szemben a Grafo-life módszer előtérbe helyezi a kezelni kívánt problémát, és a grafológus a pácienssel együtt dolgozik a megoldás elérése érdekében. A kiindulási alapot ebben az esetben is az írásminta adja, azonban a szöveg vizsgálata és a grafológiai jellemzőkből levonható eredmény rögtön a helyszínen elkészül. GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

Ahhoz, hogy valódi fejlődést érjünk el, nem elég a személyiségbeli jellemzőket feltárni, hanem elengedhetetlenül fontos a nem kellő hatékonyságú tulajdonságok változtatásának, javításának megkezdése. Ebben segít az ún. Grafokontroll-elmélet, amelynek lényege, hogy nemcsak személyiségünk hat írásunkra, hanem az írással is befolyásolni tudjuk jellemünket. Tehát, ha tudatosan formáljuk azokat az írásjegyeket, amelyek összefüggésben állnak a változtatni kívánt jellemzőkkel, a fejlődés elindul, és bekövetkezik átalakulás. GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

Természetesen ez nem valósulhat meg egy óra, illetve egy alkalom leforgása alatt. Éppen ezért, hogy a kívánt eredményt elérjük három találkozóból áll egy Grafo-life terápia. A találkozók között legalább egy hét telik el, hogy a páciens a szükséges gyakorlatokat nyugodt körülmények között, otthonában végrehajthassa. GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

Az első találkozáskor közösen meghatározzuk a megoldandó problémakört, a feloldandó feszültségforrásokat. A megfelelő írásminta elkészítése után néhány alapvető grafológiai vizsgálattal meghatározásra kerülnek a legfontosabb változásra „érett” jellemzők. Ennek megfelelően elkezdődhet az írásgyakorlatok végrehajtása. A második találkozó során egyre mélyebbre jutunk a probléma feltárásában és az addig végzett írásgyakorlatok eredményében haladunk tovább a fejlesztésben. A harmadik alkalommal már elérjük a kívánt megismerést, és ezáltal képessé válunk a megfelelő irány kiválasztásához. GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette:

Ez az út segíti az írásminta készítőjét a felmerült problémák kiküszöbölésében, hiszen minden döntés, minden cselekedet a személyiségből fakad. És ha képessé válunk tulajdonságainkat, jellemünket megfelelően változtatni, fejleszteni, sikeresebb és boldogabb emberként élhetünk. Bővebb információ és időpontegyeztetés: Szabó Zsolt grafológus, karriertanácsadó 06-20/ Személyes találkozó a Metamorfózis Természetgyógyászati Központban /Győr, Jereváni u. 42./ GRAFO-LIFE Szabó Zsolt grafológus 06-20/ Készítette: