Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rendszerfejlesztés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rendszerfejlesztés."— Előadás másolata:

1 Rendszerfejlesztés

2 Alapvető lépések Analízis Tervezés Kódolás, tesztelés Karbantartás

3 A karbantartásra fordított költségek sok esetben az összes költség 70%-át is kiteszik, ezért fontos, hogy A rendszer áttekintethető, külön-külön karbantartható modulokból álljon

4 Analízis Már a rendszerelemző megtalálja a rendszer lényegi objektumait. A rendszerelemző felépít egy objektummodellt, mely tartalmazza a valós világból kiragadott lényeges objektumokat és azok kapcsolatait, működési leírásait.

5 A rendszerelemző szorosan együttműködik a megrendelővel, hiszen
Az ő problémájára keres megoldást A megfelelő terület szakembere ért legjobban az adott rendszerhez

6 Az ebben a szakaszban elkészített objektum modell azt írja le, hogy MIT kell csinálni és nem törődik azzal, hogy azt HOGYAN kell megvalósítani. Ebben a fázisban nincsenek számítógépre, programozásra jellemző fogalmak, adatszerkezetek.

7 Az analízis során meg kell határozni:
A nagyobb alrendszereket - hogy az elvégzendő munka szétosztható,becsülhető legyen – első szintű modulra bontás Ki kell alakítani az adatszótárt, mely végigkíséri a rendszer életét. (rendszerben használt objektumok, fogalmak, terminológiák) Meg kell adni a rendszer által használt erőforrásokat, a hardver és a szoftver környezetet.

8 Tervezés Az analízis során létrejött objektum modellt – az adott hardver és szoftver körülményeket figyelembe véve – részletezze és kiegészítse az ún. implementációs objektumokkal.

9 A tervező pontosan meghatározza:
Az egyes objektumok feladatait, megadja az implementációjukhoz szükséges adatszerkezeteket és algoritmusokat. Az objektumok közötti kapcsolatokat is implementációs objektumokkal valósítják meg.

10 A tervezési szakasz visszanyúlhat az analízis szakaszába, ha valamilyen ellentmondásra, vagy hiányosságra bukkannak. A modularitás miatt a változtatás feltehetően csak egyes objektumokat érint.

11 Kódolás, tesztelés Az objektum osztályokat és azok kapcsolatait ebben a szakaszban kell számítógépen megvalósítani. Ez jó terv esetén gyakorlott programozónak rutinfeladat.

12 Minél több már kész komponenst célszerű felhasználni, hiszen így jobban lehet a lényegre koncentrálni, másrészt a hibák száma is minimálisra csökkenthető.

13 A tesztelést először elemi objektumokra végezzük el, majd egyre nagyobb objektumok következnek..
Az egyes alrendszerek(modulok, csomagok) tesztelése után végül a teljes rendszert teszteljük.


Letölteni ppt "Rendszerfejlesztés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések