Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel. Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter-

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
Úton böjtben.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Középhaladó Előadás Első Hét
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
A keresztség A befogadás szentsége.
Ádventi ráhangoló gondolatok
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Zene: Claydeman Klikkelj!
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Ha Eljön Karácsony…..
Tiltják? Tűrik? Támogatják? Hogyan viszonyulnak a szülők gyermekük internethasználatához?
MitKarácsonyra Neked… Neked…adnék Amit én Karácsonyra szívesen adnék Neked, nem lesz becsomagolva, nem lesz rajta szalag sem, nem a posta hozza, és nem.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Istenünk, sok-sok feszültség,
Jó reggelt- Isten hozott !.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Úton böjtben.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Atya teremtő szeretet Lelke, áradj szét
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Terhes örökségeink A társaddal együtt megkapod a rokonságát és a múltját is: gyermekkora élményeit, hiányait és lelki sebeit Lehet, hogy csak később tudod.
Asztal- és életközösség Jézussal
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Nagy Istenem, ha nézem a világot,
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
A TÉKOZLÓ FIÚ (Negyedik lecke) Felismerés III..
A Biblia tanítása a gyermekekről (2.) Máté 18, 1-14 © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
2011. Október Október 17. Bobby Fischer.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
JÓ REGGELT !.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
JÓ REGGELT !.
Zene: Chris Spheeris - Carino Nagy Elizabeth: Ha szíved hajt.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
55.
I-091.
Fény Királya Ő, fenségbe öltözött. Örüljön a Föld!
Az imádság Hogyan lehet több?.
A család ahonnan jövök.
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
376.
Esély a szülőknek, lehetőség
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Előadás másolata:

Gyermekeinket érő hatások keresztény szemmel

Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? Kiszolgálja veleszületett önzésre hajló ter- mészetét, növeli az uralkodási vágyát mások felett. Segíti saját önzésre hajló természetét leküzdeni, megtanítja a másikat elfogadni, tisztelni, szeretni. 1.

Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek függővé válik elsősorban saját vágyainak teljesülésétől. Péld. irányíthassa szüleit, társait, barátait. A gyermek együttműködő, békességet kereső, segítőkész tulajdonságai fejlődnek. 2.

Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek egyre gyakrabban ellenáll a kéréseknek, az utasításoknak. Az engedelmességet korlátként éli meg. A gyermek szívesen szerez örömöt a ké- rések teljesítésével. Az engedelmesség természetessé válik számára. 3.

Milyen irányba hathat a gyermekeinket körülvevő környezet? A gyermek - saját érdekeit szem előtt tartva - követelődző, indulatos, agresszív megnyilvánulásai gyakrabban fordulnak elő. A gyermek mások felé nyitott, közvetlen, velük együttműködő, szolgálatkész tulajdonságai szülei örömét is fokozzák. 4.

A gyermek fiatal kora ellenére az Ellenség fogságába kerül. „Aki atyjával erőszakoskodik, anyját elűzi: gyalázatos és megszégyenítő fiú az.” (Péld 19,26) A gyermek Kicsiny kora ellenére a Te- remtő munkatársa, és az örök élet vá- rományosa lehet. „…ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, sem- miképpen nem mentek be a mennyeknek országába.” (Mát 18,3) 5.

Ránk, szülőkre és gyermekeinkre leselkedő veszély: „Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen.” (1 Pét. 5,8) Csak az igényelt Isteni gondviselés és belé vetett biza- lom jelent védelmet. „Kinek szíve reád tá- maszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mi- vel Te benned bízik” ( Ésa. 26,3 ) 6.

Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Természet- járás, termé- szetfilmek Indulatosság, háborgás, kiabálás Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Megvásárolt engedelmesség (jó leszek, ha…) Következményekre tanítás (nyugalom, ha nem, el kell men- ned az asztaltól…) Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Kényeztetés, a gyermek igénye- inek és vágyai- nak „kényszeres” kielégítése. Következetesség, tehát egy szabály mindig is érvé- nyes, időben és térben egyaránt. Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

Beszéljünk róla! Mi milyen irányba hat? ? ? ? Taníthatóság, rugalmasság, készség a változtatásra Sértődékenység, dacolás, „ha te így, akkor én meg úgy…” Az ellenség foglya leszIsten gyermekévé válik

VÉGE