1 Vitatípus A helyzetet meghat. konfliktus CélEszközKövetkezmény Veszekedés Érzelmi, morális, anyagi konfliktus A másik legyőzése, feszültség levezetése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vitakultúra kialakítása, fejlsztése
Advertisements

Vezetéstudományi Intézet Szervezeti magatartás tanszék 1093 Budapest, Fővám tér 8.; 1828 Budapest, Pf Tel.: (1) , (1) ; fax: (1)
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ A GYAKORLATBAN
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Konfliktus és kooperáció
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
A szóbeli közlés felépítése
V. A készletezés logisztikája
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Tárgyalástechnikai alapok
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u fsz. 2. Érveléstechnika-logika 1.
A DISPUTA, MINT SZEREPJÁTÉK. TÖRTÉNELMI LEVEGŐ JÓ INTÉZMÉNYI ADOTTSÁGOK.
KONFLIKTUSMODERÁLÁS n SZÜKSÉG- SZERŰEK n TERMÉSZETESEK n DEMOKRATIKUS EGYÜTTÉLÉS  TÖBB KONFLIKTUS  KRITIKUS ÉRTÉKIG!!
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
Konfliktus és konfliktuskezelés
Az érvelés.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Konzulens: Dr. Pitlik László
A szervezeti problémák kezelése
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
Meggyőzéstechnika
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
A reális vitahelyzetek és következményeik
Érveléstechnika 2..
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Tárgyalástechnika 4..
Margitay – Mérnöketika KENŐPÉNZ ÉS KORRUPCIÓ 12. óra.
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(4) december 12.
UCP Irányelvek végrehajtása Ausztriában Conference « Consumer protection - Unfair commercial practices » Budapest, 21 st /22 nd of October 2008 Ulrike.
1. Bevezetés a tárgy célja: azoknak az eszközöknek és módszereknek a megismertetése és begyakoroltatása, melyek az érvelések megértéséhez, elemzéséhez,
2. Argumentációs szabályok (É 50−55) argumentációs szabályok meghatározzák, hogy mi mellett és mivel kell érvelni 1. a feleknek érveléssel indokolniuk.
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Miért szoktunk le a közszolgálati médiáról? Van még alagút és fény? A magyar közmédia küldetése és lehetőségei Budapest, június 16.
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
A szövegszerkesztés menete
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A Mediáció.
2. Döntéselméleti irányzatok
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Útmutató Tippek, típushibák, megoldások és némi statisztika.
Felelősen, egészségesen, biztonságosan
Meggyőzéstechnika
Válságkommunikációs stratégiák. Céljuk ► A szervezet imázsának a védelme, visszaállítása ► Az ügyfelek bizalmának a visszanyerése.
érvelés, tárgyalás, meggyőzés
A tárgyalási folyamat szakaszai. I. Előkészítés 1. Tervezés – átgondolás  a problémák, szükségletek tisztázása, az érdekek meghatározása – azaz, miért.
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Vállalati terv bemutató
VEZETŐI DÖNTÉSEK „Navigare necesse est” dönteni mindenkinek kell.
Kognitív és emotív jelentés
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Üzleti terv bemutatása
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Ötletek mára és holnapra
Cégnév Üzleti terv.
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
Meggyőzéstechnika
Tárgyalástechnika 5..
Előadás másolata:

1 Vitatípus A helyzetet meghat. konfliktus CélEszközKövetkezmény Veszekedés Érzelmi, morális, anyagi konfliktus A másik legyőzése, feszültség levezetése Személy támadása, megfélemlítés. Rövid távú, ismétlődő konfliktus, nem optimális döntéshozatal. Üzleti tárgyalás, üzleti megbeszélés Érdekütközés, anyagi konfliktus Az érdekkülönbség feloldása, mindenki számára elfogadható kompromisszummal. Veszteség minimalizálása, nyereség maximalizálása. Alkudozás. A másik érdekeit szem előtt tartó kooperatív egyezkedés. A veszekedésnél hosszabb távú meggyőzés. Addig áll fenn, amíg a kompromisszum. Törvényszéki tárgyalás Rivalizálás, érzelmi, morális, anyagi konfliktus 3. fél jóindulatának elnyerése, 3. személy meggyőzése másokra vonatkozó döntéssel, ítélettel. Aktuális dramaturgia szabályozza. Lehet kötöttebb (TV vita, bíróság), kötetlenebb (3. személy előtt spontán) Addig terjed, amíg a döntéshozó rendelkezik a büntetéshez vagy jutalmazáshoz szüks. hatalommal Tényfeltáró/ racionális vita Vélemény- különbség, ismerethiány Az igazság kiderítése, a véleménykülönbség feloldása, optimális, a valóságot célzó döntés. Bizonyítás és kritika, jó minőségű, helytálló vagy plauzibilis érvekkel. Internalizált vélekedés. Esély az adekvát döntés meghozására

2 Eszközök Rendelj a vitához egy olyan, akár elképzelt szituációt, amely esetén a vitának, az általad képviselt álláspont győzelmének komoly tétje lehetne. Helyezd/képzeld ebbe a szituációba a lefolytatandó vitát. Fókuszáló kérdés: „Meddig lennék hajlandó elmenni egy ilyen szituációban? Mit szeretnék elérni egy ilyen szituációban? Példa A kereskedelmi tévék hasznosságát tagadó álláspont esetén: „Elfogadnám-e, hogy álláspontunk győzelme esetén úgy módosítják a Médiatörvényt, hogy megszüntetik az összes kereskedelmi tévét, és visszatérünk a közszolgálati tévécsatornák monopóliumához? A problémáink a kereskedelmi tévékkel ilyen fajsúlyúak, „nem hasznosságukat” ilyen mértékűnek látom? Ha nem, akkor miért képviselnénk, és miért hagynánk, hogy ezt tulajdonítsák nekünk? A vita maximális elképzelhető tétjének tisztázása, rögzítése Az álláspont finomítása 2. a vita előre adott tárgyának/témá- jának fényében Az álláspont finomítása 1. a vita maximális tétjének függvényében Az álláspont világos, pontos megfogalmazása 1. A RACIONÁLIS/TÉNYFELTÁRÓ VITÁHOZ VEZETŐ FELKÉSZÜLÉSI FOLYAMAT SZERKEZETE 1.

3 Az álláspont finomítása 2. a vita előre adott tárgyának/témá- jának fényében Az álláspont finomítása 1. a vita maximális tétjének függvényében Az álláspont világos, pontos megfogalmazása A vita előre adott tárgyának és az általunk előzetesen megjelölt álláspontnak a fényében milyen további specifikus álláspon- tok képzelhetők el? Eszközök Fókuszáló kérdések: 1. A vita maximális elképzelhető tétjének figyelembe vételével milyen további specifikus álláspontok képzelhetők el? Példa 1.: Ha a képviselői mentelmi jog fenntartásának szükségességét tagadó álláspontot jelöltük meg/vállaltuk előzetesen, még tovább specifikálható, hogy a mentelmi jog teljes megszüntetése vagy a részleges korlátozás mellett kívánunk érvelni. Példa 2.: Ha a kereskedelmi tévék hasznosságát tagadó álláspontot jelöltük meg/ vállaltuk előzetesen, még tovább specifikálható, hogy a kereskedelmi tévék nem hasznossága vagy károssága mellett kívánunk érvelni. A RACIONÁLIS/TÉNYFELTÁRÓ VITÁHOZ VEZETŐ FELKÉSZÜLÉSI FOLYAMAT SZERKEZETE 2.

4 Az álláspont világos, pontos megfogalmazása 1. A vitában követendő érvelési stratégia előzetes vázolása és a szerepek tisztázása A vitában követendő érvelési stratégia előzetes tisztázása Várható nehézségek és a helyzet kényessége A vitahelyzet sajátosságainak tisztázása: a helyzetdefiníció Elhatárolódások/ tulajdonítás- elutasítások Helyzetdefiníció- fókusz A RACIONÁLIS/TÉNYFELTÁRÓ VITÁHOZ VEZETŐ FELKÉSZÜLÉSI FOLYAMAT SZERKEZETE 3.

5 Az álláspont világos, pontos megfogalmazása 1. A vitában követendő érvelési stratégia előzetes vázolása és a szerepek tisztázása A vitában követendő érvelési stratégia előzetes tisztázása Teendő: A vita előzetesen adott vagy várható forgatókönyvi sajátosságainak ismeretében a követendő érvelési stratégia előzetes vázolása. Pld.: lineárisan előrehaladó: aduász típusú (gyengébb de erőstől még erősebb felé, utolsó benyomásra építő érv.str.),  erős felütés típ. (legerősebbekkel kezdeni és végig figyelem fókuszában tartani, irreleváns érvelések és kérdések elhárítása, stb.), független szálon haladó érvelés és további, a helyzet jellege által biztosított kreatív, meglepő stratégiák. A RACIONÁLIS/TÉNYFELTÁRÓ VITÁHOZ VEZETŐ FELKÉSZÜLÉSI FOLYAMAT SZERKEZETE 4.