Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Üzleti terv bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Üzleti terv bemutatása"— Előadás másolata:

1 Üzleti terv bemutatása
Cég neve Üzleti terv bemutatása

2 Üzleti koncepció Röviden ismertesse a legfontosabb terméket, szolgáltatást, technológiát, koncepciót vagy stratégiát, amelyen a cég üzleti tevékenysége alapul.

3 Fogalmazza meg röviden cégének küldetését.
Olyan szavakat használjon, amelyek irányt adnak a cég jövőbeli fejlődésének, de legyen nagyon tömör.

4 A piac ismertetése Röviden ismertesse a cég piacát a múltra, a jelenre és a jövőre kiterjedően. Térjen ki arra, hogy melyek azok a változások a piaci részesedésben, a vezető szerepben, a szereplők körében, a piaci trendekben, a költségekben, az árképzésben vagy a konkurenciában, amelyek megteremtik a lehetőséget arra, hogy cége sikeres legyen.

5 Lehetőségek Nevezze meg a problémákat és a lehetőségeket.
Ismertesse a fogyasztók problémáit, és írja le, hogy ezek a problémák milyen jellegű új termékek/szolgáltatások bevezetésére kínálnak lehetőséget.

6 Versenytársak Ismertesse röviden, hogy milyen a konkurencia.
Vázolja fel cége versenyelőnyét.

7 Célok és részcélok Sorolja fel az elkövetkező öt évre kitűzött célokat. Adjon meg konkrét, mérhető részcélokat, amelyekkel ellenőrizhető az öt évre kitűzött célok felé tett haladás. Sorolja fel a piaci részesedés területére érvényes részcélokat. Sorolja fel az árbevétel/nyereségesség területére érvényes részcélokat.

8 A csapat Nevezze meg a vezérigazgatót, és sorolja fel a vezetőség fontos tagjait. Említse meg a korábbi eredményeiket is, hogy jelezze, bizonyítottan sikeres emberekről van szó. Azt is adja meg, hogy hány éves tapasztalatuk van ezen a területen.

9 A csapat szervezeti diagramja
[Teljes név] elnök-vezérigazgató [Teljes név] alelnök [Teljes név] igazgató

10 Erőforrás-szükséglet
Sorolja fel, hogy milyen az erőforrásigény a következő területeken: Személyzet Technológia Pénz Disztribúció Promóció Termékek Szolgáltatások

11 Pénzügyi terv Vázolja fel a cég átfogó pénzügyi tervét, amely ismerteti a pénzügyi modellt, illetve azt, hogy milyen előfeltevésekre épül az árképzés. A tervnek tartalmaznia kell a várható éves árbevételt és nyereséget az elkövetkező három évre vonatkozóan. Ezt ismertesse részletesen, több diára kiterjedően.

12 Kockázatok és eredmények
Ismertesse röviden, hogy milyen kockázatai vannak a javasolt projektnek, és hogy miképpen fogják kezelni őket. Becsülje meg, hogy milyen eredmény várható, különösen akkor, ha finanszírozást igényel.

13 Fontos problémák Rövid távon Hosszú távon
Ismertesse azokat a fontos döntéseket és problémákat, amelyek azonnali vagy rövid távú megoldást igényelnek. Írja le a döntés elhalasztásának következményeit. Hosszú távon Ismertesse a hosszú távon megoldást igénylő problémákat. Ha finanszírozásért folyamodik, konkrétan nevezzen meg minden olyan problémát, amelynek a megoldásához pénzügyi források szükségesek.

14 Függelék Kiegészítő referenciaanyagok és források


Letölteni ppt "Üzleti terv bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések