1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
A Windows grafikus felülete
Segédlet - SoundCloud.com. 1. kép  Groups – Search for groups –ra kattintva jön be az oldal  Beírjuk a csoport nevét – Search-re kattintva alul megadja.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Számítógépes ismeretek 5. óra
ShelfMan Kézikönyv.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
A Vocatude program telepítése
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
1. Akciógombok elhelyezése
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Access-Űrlapkészítés
Kliensoldali Programozás
A szövegszerkesztés alapjai
A táblázatok formázása Készítette: Gombkötő Alexandra Felkészítő tanár: Györe Mihály József Attila Gimnázium, 6900 Makó Csanád vezér tér 6.
Egyéni animációk készítése
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Egyéni animáció készítése
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Egy Nao robot szimulálása a Choregraphe programmal.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Vizuális alkalmazások a FoxProban Páll Éva Boglárka.
1 Kedves Kolléga, kérlek, hogy PowerPoint előadásaidhoz ezt a file-t használd fel alapként! a bemutatóban már van néhány, általunk összeállított dia, melyeket.
Honlap készítés 4. óra.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Visual Basic 2008 Express Edition
Visual Basic 2008 Express Edition
Elnevezések, ciklusok, feltételvizsgálat
1. Program felépítéseProgram felépítése 2. Fényképező megnyitásaFényképező megnyitása 3. Mentett kép betöltéseMentett kép betöltése 4. Betöltött kép megosztásaBetöltött.
Embarcadero Rad Studio XE5 3D fények, alakzatok bemutatása
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
2. Feladat. És akkor kezdjük is el!
2. Feladat. És akkor kezdjük is el! Menü Mint ahogy már megszokhattuk módosítsuk az editek text mező tulajdonságát a minta szerint! Tovább.
Kördokumentumok 1..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Rövid ismertető mikrofonnal történő
Kördokumentumok 2..
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Az Office 2007 új grafikus felülete
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Makró készítés Excelben
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Számítógépes programok használata
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
TEVA SZOFTVER BEMUTATÓ
Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András.
Útmutató Java telepítéséhez windows 7-re
Szegedi Tudományegyetem
Előadás másolata:

1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.

Első lépésként válasszuk a File/New/Vcl form menüpontot!

Ide kattintva elkezdhetjük a programunk fejlesztését lépésről lépésre!

Propertiesen belül megadhatjuk formunk néhány tulajdonságát. Most csak néhány a programunkhoz fontos tulajdonságot mutatnánk be. NévTulajdonság NameProgramunk nevét adhatjuk meg ColorHátteret színe WidthAblak szélessége HeightAblak magassága FontIgazítás(pl.:jobbra,balra) MenüTovább

Eventeket adhatunk hozzá, amin keresztül parancsokat írhatunk be, amik arra a bizonyos utasításra hajtódnak végre. VisszaMenü NévTulajdonság onactiveA form aktiválása után egyből végrehajtja a beírt parancsokat. oneclickA formra kattintva az ott általunk megadott parancsokat hatja végre.

Rad studio egyik nagy előnye hogy objektumorientált, így nincs más dolgunk, mint behúzgálni amire szükségünk van és parancsokkal ellátni. NévRövid magyarázat Standard csoport TbuttonEgy egyszerű gomb TmemoTöbbsoros szöveg doboz TmainmenuMenü TeditEgy soros szöveg doboz Win32 csoport TproggresbarMutatja majd hogy hol tartunk System csoport TtimerÓra Menü

Ezzel a füllel az ablakot tekinthetjük meg! Ezzel a füllel a forrás kódot tekinthetjük meg!

Első lépésként húzgáljuk az alábbi objektumokat az ablakra. Majd utána külön mindegyikhez parancsokat rendelünk. Ezeket rákattintva tekinthetjük meg!

TovábbMenü Az editeket text tulajdonságát módosítsuk a kép alapján! Ezenkívül a gombok caption tulajdonságát is a kép alapján módosítsuk!

Kattintsunk rá az ablakra válasszuk az events fület és azon belül az OnActive-ra kattintsunk duplán rá! TovábbVissza

Ezt beírva készen is vagyunk ezzel a résszel. Most futassuk le programunkat és meglátjuk az eredményét eddigi munkánknak! VisszaTovább

MenüVissza

MainMenu1-re duplán kattintva egy ilyen kis ablak jelenik meg, aminek segítségével létrehozhatjuk a nehézségi szintet kiválasztó menünket. TovábbMenü Kattintsunk rá és a caption tulajdonságánál írjuk be, hogy „Nehézség”. Utána ismét kattintsunk rá és létre tudjuk hozni az almenüket.

TovábbVissza Ezután mindegyik almenüre kattintsunk kétszer és ide írjuk majd be azokat az értékeket amik megadják a játékunk nehézségét! Ezek után ezt a varázslót be is zárhatjuk!

VisszaMenü Minden almenü kiválasztásakor ezek az értékek aktiválódnak. Ezekből az első az óra intervalumának meghatározása,ezredmásodpercben,a többire később vissza térünk! Hozzuk létre az összes változót és majd később megértjük jelentőségüket!

Menü Kattintsunk rá duplán és írjuk be a következő parancsot. Ezzel leállítjuk az órát amint rá kattintottunk a gombra, és ki nullázzuk a változókat hogy újra indításkor minden nulláról kezdődjön!

Kattintsunk rá duplán és írjuk be a következő parancsot. Ezzel leállítjuk az órát, amint rá kattintottunk a gombra, és ki nullázzuk a változókat hogy újra indításkor minden nulláról kezdődjön! Menü

Random számokat generálunk, amit az edit1 fog kiírni amikor az órát elindítjuk. A megadott időközönként mindig újat! Itt egy feltétel vizsgálat van, ha jó a megoldás akkor egyet hozzá ad a jó hoz, ha rossz akkor pedig a rossz válaszok száma nő eggyel. Ezen kívül mozgatja a progressbart! Feltétel vizsgálat, hogy a program amint lefutott leálljon. És utána lévő utolsó három sor az eredmények kiíratása. Menü