Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András."— Előadás másolata:

1 Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra
Ambrus András

2 Válasszuk kezdésként az EpiCollect
programot. A „Create Project” opcióval haladunk tovább (alul nyíl mutatja a folyamatot)

3 Értelemszerűen először nevet kell adni a projectnek, majd a Create parancsot kiadni
(kalandosabb kedvűek persze először el is olvashatják az instrukciókat) Célszerű a nevet úgy megválasztani, hogy az beszédes legyen… Nekünk a példához most egy – csöppet sem képzeletbeli – 2015-ös Leucorrhinia pectoralis felmérés adódik a Kolon-tónál.

4 Ha a név még nem foglalt, a rendszer elfogadja és kezdődhet a munka,
mármint az adatbeviteli forma megalkotása (ill utólagos módosítása). Válasszuk a „Create or Edit Project Form” utasítást!

5 A forma tervező bal oszlopában a lehetséges elemek vannak
A megfelelőt középre (a két vonal közé) húzva a jobb oszlopban megjelennek a lehetőségek, részletes elemek, amiket kitölthe- tünk, vagy választhatunk megadott lehetőségeinkből. A „select one” rubrika azt jelenti, hogy az általunk megadott lehe- tőségek közül a kitöltéskor egyet választhatunk ki (értelemszerűen). Ezt követhetjük soron most..

6 Első lépésként kell egy címke és
egy azonosító, ami megjelenik (itt pectoralis, mindkettő) a lapon. Két lehetőséget adunk meg, igen, vagy nem. Szükség szerint további opciókat is megadhatunk (Add Option), pl: talán, nem tudom, stb. Ha megvan, „Done” nyomható. Ha a Required X, nem enged tovább a kitöltés nélkül, ha a Title X, a válasz megjelenik majd listában (a telefonon).

7 Következő kérdésként azt határozzuk meg, hogy milyen
stádiumú pectoralis megfigyelést tettünk, itt több lehetőség is kiválasztható (Select Multiple). Lárva, kibújás, exuvium és imágó egyaránt választható, illetve közülük több (akár mindegyik is). Ha megvan, itt is a Done lenyomásával lehet rögzíteni és tovább lépni.

8 Egyszerű szöveg bevitellel (Text Input) adjuk meg egyenként
Az adott stádiumból felvett (számolt, becsült) egyedek számát, először (ha bejelöltük) a lárvákat. Ha tudjuk, hogy csak számokat fogunk beírni, célszerű a Numeric bejelölése.

9 Teljesen hasonló módon, Text Input mezőbe kerül a többi
stádium beviteli rubrikája is, „Numeric” megjelöléssel.

10 Az egyéb, releváns fajok
bevitelét menüből való választási lehetőséggel, több választással célsze- rű megadni (Select Multiple).

11 Ha valaki mégis szeretne
a terepen a telefonjába szöveget pötyögni, meg- kaphatja a lehetőséget egy megjegyzés rovattal Long Text formában, utólag lehet bánni fogja… ;)

12

13 Megnézzük Android Preview-ban, mit is csinál- tunk  (úgy tűnik, 2 oldalas lesz, ezen lehet még tömörí- teni), majd Save Form utasítással elküldjük és vakargatjuk a fejünket, ha van hibaüzenet… Ha OK, a telefonon bal alsó menü pontban „load project”, a pontos cím beírása után az űrlap használható… Innen folyt.köv!  Have fun with EpiCollect! AA


Letölteni ppt "Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András."

Hasonló előadás


Google Hirdetések