Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

Alsóközéposz tálybeli család Két bátyja orvosnak készült.
Meglátni és megbecsülni
A szeretet tulajdonságai Páli Szent Vince életében
Kárpátalja 3.nap Baróti Mária Szalai Dzsenifer Németh Nóra
Johann Sebastian Bach Johann Sebastian Bach a zenetörténet
Petőfi Sándor
Réthelyi Bálint & Gergely
Államalapítás.
Jules Verne.
Orosz realizmus ELŐZMÉNYEK:
Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni.
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
Petőfi Sándor Élete és műve.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Zene: Gheorghe Zamfir – Kjilmar song of ocarina hijos del sol
Assisi Szent Ferenc, a költő és a szent
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Szeretnék bemutatni valakit:
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
BETLEHEM.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Szent Ágoston hatása a kálvinizmusra
A jezsuita rend 21/A.
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT! Az új év küszöbén fogadjunk meg néhány jó tanácsot, hogy valóban boldog, békés esztendőnk legyen!
Rajczy Mária Mechtilda
DON BOSCO.
Bolyai János.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Készítette: Győrik Viktor
Assisi Szent Ferenc.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent István Király.
Szent Anna.
A keresztény magyar állam megalapítása
 július 1-én született Almásfüzitőn  Diákéveit a váci piarista gimnáziumban töltötte  1945 februárjában testvérével behívót kaptak  Az orosz.
Született 1966 Június 26.  Fiatalkorában aktív, később a Budapesti Vasas főállású sportolója, válogatott kerettag ben felnőtt magyar magasugró.
Szent Bernadette.
Kovács András ( ) Pap, hitoktató Készítették: Médiamanók.
Csereklei Levente. Tartalomjegyzék Élete és tanulmányai Későbbi évei Tudományos eredményei Forrás.
, Csanádi egyházmegye első püspöke.. Élete Atyja, Gerardo velencei patrícius volt és rokonságban állt a Centranigo családdal, amelyből Péter ( )
István király.
Készítette: Prumek Zsanett
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
Árpád-házi szentek.
Vincent van Gogh ( ).
Zrínyi Ilona Élete.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
K ő rösi Csoma Sándor „ bölcs ő jét kereste a magyarnak” Készítette: Bencze Lívia.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
Megszentelt Élet Éve
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Ady Endre Élete Szerelmi Élete Költészete. Születési helye Egy szatmári faluban, Érmindszenten, elszegényedett nemesi családban született.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
  Don Bosco szülőháza  Édesanyja Margit mama.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.
S ZALÉZI K VÍZ Ki tud többet a szaléziakról?. 1. KÉRDÉS Mikor született Don Bosco? A) január 31. B) augusztus 16. C) június 12.
Arany János Élete és munkássága.
Adolf Kolping Született december 8. án
Irinyi és Kossuth barátsága
Kazinczy Ferenc
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
DON BOSCO SZENT JÁNOS.
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
Balatonkiliti, december 23.
Előadás másolata:

Bosco Szent János

Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három gyermekét. Jánosnak ezért már zsenge korában pásztorként kellett dolgoznia. Eleinte a helybéli plébános tanítgatta, de a család szegénysége miatt nem sok reménye volt a továbbtanulásra, noha éles elméje és jó memóriája volt. Tanulmányait 1831-ben tizenhétévesen kezdte meg Chieriben. A tandíjhoz szükséges pénzt nyomorúságos körülmények között saját maga kereste meg és 1841 között ugyancsak Chieriben végezte teológiai tanulmányait, melynek befejezésével Torinóban pappá szentelték.1815ChieribenTorinóban

Itt határozta el, hogy életét a szegénysorsú gyermekek segítésének és nevelésének szenteli, Néri Szent Fülöp példáját követve. Az oratórium-nak nevezett intézményben 1842 februárjában húsz, 1846 márciusában már négyszáz fiú tanult. Az órákat eleinte a szabad ég alatt, Torino környékén sétálva tartották, majd amikor 1844 őszén Boscót a Rifugió segédpapjává nevezték ki, felettese két termet biztosított céljaira. Később a két termet kápolnává alakították át.Néri Szent Fülöp

Munkája folytatása többször is akadályokba ütközött, és kitartását, amellyel küzdött, betegesnek minősítették. A termeket elvették tőle, így Bosco lakásokat bérelt, és ott folytatta a fiúk nevelését. Édesanyja is csatlakozott hozzá és életének utolsó tíz évében az első szaléziánus gyermekotthonban dolgozott. Utóbb a városi hatóságok is felismerték Bosco kezdeményezésének a fontosságát.

Kapcsolata IX. Piusz pápával IX. Piusz Bosco Szent János pápája volt. Legelőször március 9-én volt kihallgatáson nála, és mindkettőjüknek olyan benyomásuk volt a másikról, mintha egy szenttel találkoztak volna. IX. Piusz támogatta és irányította Don Boscót a szalézi rend megalapításában. Ő ajánlotta neki, hogy nevezze „társaságnak”, lépést tartva a korral; hogy tegyenek fogadalmat, de ne ünnepélyes keretek között. Továbbá egyszerű öltözéket javasolt, a lelki életben pedig hatékony, de nem túl bonyolult gyakorlatokat. Rábeszélte Don Boscót, hogy írja le Emlékiratait, lelki örökségül hagyva a szaléziaknak. Pápasága alatt jóváhagyta a Szalézi Társaságot és szervezeteit, a Segítő Szűz Mária Leányai Intézményét, és a Szalézi Munkatársak Egyesületét, amelynek első tagjai között volt ő maga is.1858 szalézi rendSzalézi TársaságotSegítő Szűz Mária Leányai

Don Bosco nagyon szerette IX. Piuszt, elfogadta minden tanácsát, akkor is, ha nagy áldozatokat követelt tőle. De a pápa is nagyra becsülte Don Boscót, és néhány alkalommal elhívta Rómába, hogy kényes kérdésekben kikérje véleményét

Bosco Szent János adatai Születése augusztus 6., Castelnuovo d'Asti Halála január 31., Torinó Boldoggá avatása 1929 Boldoggá avatta: XI. Piusz pápa Szentté avatása 1934 Szentté avatta: XI. Piusz pápaXI. Piusz pápaXI. Piusz pápa

Készítették:  Kiss Bálint  Kiss Bence  Kiss Barnabás THE END