OP csapat 2013. 2013 márciusától novemberig Edzésnapok száma: 52 Versenynapok: 24 Vizen töltött: 76 Voltak szép pillanatok, kemény helyzetek, kisebb csalódások,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Advertisements

Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Sikeres emberek.
Jánosi Beatrix szeptember 08.
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
A koordinációfejlesztés lehetősége
A tanári munka értékelése
Kulcsárné dr. Papp Enikő:
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Biztos kezdet- gondolat Projekt? Program? gyerekházak.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
A Belga LSZ fejlesztési terve
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Az integrált oktatás modellje Nahalka István Egyetemi docens
Albert Einstein idézetek.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
„Én-fejlesztés a művészetek eszközeivel” tehetséggondozó tábor november november 8. NTP-MR-MPA
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Összeállította: Gyulainé Bukovics Ildikó MEGELŐZÉS – ALKALMAZKODÁS - GONDOSKODÁS NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Interakció - Autonómia.
Összeállította: Horváth Csabáné NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola Instrukció – kompetencia Megelőzés – Alkalmazkodás - Gondoskodás.
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
Projektzáró konferencia Balatonszentgyörgy TÁMOP „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” „Álmodtam.
Albert Einstein idézetek.
Jó tanácsok az élethez.
Isten misztériumának előzetes kérdése
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Az Evezés Csak Te és a Sport. A helyes testtartás éppen olyan fontos, mint a jó erőnlét. (vízfogásnál a nyújtott kar, és az egyenes hát nagyban növeli.
Eric Berne - Tranzakció analízis
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18) Töltsd be a küldetésed.
Tudásszintek, a PISA-mérések filozófiája VIZSGAANYAG ELTE PPK 2013
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Kapcsolat a vér szerinti családdal © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 3. Nevelőszülői módszertan.
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Lovasterápia és Hippológia Tanszék
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Jókai Mór Általános Iskola 3
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Énekel: Zdenka Lorencová
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Miért fontos, Gyermekednek,hogy Az anyanyelvén tanuljon?
BKIK – VI. Országos Tanácsadói Konferencia LEAN COACHING Bárány Péter, CMC üzletág-vezető Projektverzum Kft Budapest, március 21.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Művészeti szülői értekezlet
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
AZ ÉLET TISZTELETE Popper Péter magyar pszichológus
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Biztos kezdet- gondolat
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
Közösen a bántalmazás ellen
Előadás másolata:

OP csapat 2013

2013 márciusától novemberig Edzésnapok száma: 52 Versenynapok: 24 Vizen töltött: 76 Voltak szép pillanatok, kemény helyzetek, kisebb csalódások, boldogságok, de mindvégig teljes erőbedobással küzdött a csapat, ezért dicséret illeti Őket

Az első év feladatai Helyes testtartások, testhelyzetek kialakítása Mozgássorok helyes kialakítása Alap manőverek Hajóérzet kialakítása (testrésszé váljon a hajó) Hajóvezetés Egyensúlyérzék fejlesztése Alap manőverek rögzítése Összefoglalva: a sebesség megszerzése, automatizmusok kialakítása Alap taktika és szabályismeret Versenyzői szellem, fair play és ezek egyensúlya Csapatépítés, rendszeres fegyelmezett edzésmunka

Mi az előbbiek célja? A gyerekek megszerzik azt a képességet, hogy a későbbiekben továbblépve akár jó versenyzők is lehessenek, az alapokat rögzítjük. Személyes példamutatással és türelmes tanítással igyekszünk segíteni, hogy mindenki megtalálja az útját a sportban és az életben is.

Mi a hozadéka, miért jó, hogy vitorláznak? Akár sikeres versenyzők lesznek, akár nem (nem lehet mindenki bajnok), a megszerzett ismeretek, tudás és reflexek, erőnlét mindenképpen hasznukra válnak. A vízen megtanulnak gyorsan és önállóan dönteni. Bonyolult szituációkban és akár vészhelyzetben is feltalálják magát. Kitartóvá válnak és vérükké lesz, hogy soha nem adják fel. Ezeket a tulajdonságokat, reflexeket, ismereteket az élet bármely más területén sikerrel fogják kamatoztatni. Megtanulnak csapatban dolgozni. Önállóságra nevelődnek. Megtapasztalják a természet tiszteletét. Megtanulják a megváltoztatatlanhoz való rugalmas alkalmazkodást. Megszokják, hogy egy adott szituációból maximumot hozzanak ki. Később talán képesek lesznek kibékülni megérzéseikkel.

A régi csapat

Benedek

Erik

Lackó

Tomi

Valér

Az új csapat Igazi csapat a kezdetektől, egymást segítik, fegyelmezettek, lelkesek

Flóra

Janka

Ábel

Ákos

Benedek

Süni

Tomi

Zazi

Köszönet Köszönet illeti a szülőket, hogy pénzt és időt nem kímélve lehetővé tették gyerekeiknek, hogy vitorlázhassanak Köszönet a gyerekeknek, hogy becsülettel dolgoztak és küzdöttek És végül köszönet Andinak és Stefinek, hogy mindezt megálmodták, megvalósították és lehetővé tették