Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó. 1865-től volt újra látogatható, miután az 1848-49-es szabadságharc során.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
Beregszász.
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Séta Budapest utcáin.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
PARLAMENT ( ).
Két nagyon jó helyen jártunk: –Visegrádon –és a budapesti Aquaworld Élményfürdőben.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Középületek.
5. NAP.
Vörösmarty Mihály élete
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Szendrő nevezetességei
Világ város születik: BUDAPEST
Ennek a városnak voltam az írója
A Királyi Palota egykor és ma
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
Marosvásárhely Maros megye központja, mely nagyon híres a kultúrájáról, egyetemeiről, épületeiről, állatkertjéröl, fürdőjéről...
A lánchíd története.
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Klauzál Gábor és kora Készítette: Domján Andrea és Hízó Ildikó
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
BUDAPESTI SÉTA 5. ÉVFOLYAM.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
Múzeumok 10 megye múzeum.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Alfons Mucha A csehországi Ivančicében született polgár szülők gyermekeként ben Bécsbe költözött, és ott színpadi díszleteket készített.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
1833. december 16. – október 13.) festőművész
Hagyományok, népművészet Magyarországon
Budapest.
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Csáki Fanni (Piarista Általános.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Látogatás a Parlamentben április 14.
A világ 7. legszebb villamosvonalán
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej.
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Holnemvolt Budapest.
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
1.
A 18. századi orosz építészet – a hatalom bővültében
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Kolozsvár.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során az eredeti, Pollack Mihály által tervezett épületet lerombolták. Az épület stílusjegyei keleties, szecessziós és romantikus beütésekből állnak össze, gazdag épületszobrászati elemekkel díszítve. Feszl Frigyes - aki 1859-ben kapott megbízást az új Vigadó megtervezésére - neve fémjelzi a Dohány utcai Zsinagógát is.

Gresham-palota A budapesti Roosevelt téren áll az 1906-ban, szecessziós stílusban épült Gresham-palota. Építtetője a brit Gresham Életbiztosító Társaság volt. Quittner Zsigmond építészt bízták meg a tervezéssel, és a kor legjelentősebb művészeit is bevonták a munkálatokba. A Műemlékvédelmi Hivatal 1998-ban engedélyezte, hogy luxusszállodává alakítsák az épületet, megtartva annak különleges szecessziós stílusjegyeit.

Magyar Tudományos Akadémia Az Akadémia Roosevelt téri épülete Budapest első neoreneszánsz műemléke, 1865-ben adták át. Gróf Széchenyi István 1825-ben ajánlotta fel egyéves jövedelmét Magyarország első tudományos akadémiájának megalapítására. Ezért is tanítják nevét a történelemkönyvek úgy, mint a legnagyobb magyarét.

Parlament Az eklektikus épület a századfordulón készült el. Budapest és a dunai panoráma szimbólumává vált. A sok kis torony és kőcsipke a város egyik legdekoratívabb épületévé teszik. A világ egyik legnagyobb, parlamentként működő épülete. A vendégek tiszteletet parancsoló kőoroszlánok között léphetnek be az épületbe, majd díszes lépcsőn jutnak el a kupolaterembe, amely a legelegánsabb állami fogadások színhelye. Innen nyílik a két szimmetrikus szárny, mely egykor az alsó- és a felsőháznak adott otthont. A Parlamentben őrzik a magyar Szent Koronát és a koronázási ékszereket.

Néprajzi Múzeum

A Parlament szomszédságában található, egykori királyi kúria pompás épülete reneszánsz, barokk és klasszicista elemeket egyesít. Állandó kiállításai: A magyar nép hagyományos kultúrája; Az őstársadalmaktól a civilizációig.