BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mennyire ismered Magyarországot?
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Mindenszentek temploma Pécs
Készítette:Fekete Ágnes
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Ismerd meg Egert Csapattagok.: Gál Nikolett Beke Jusztina
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Játékos katonák, katonás játékok
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Cella Septichora.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
PARLAMENT ( ).
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Budapest mint világváros
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Szendrő nevezetességei
Magyarország világörökségei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Budapest turisztikai marketingje
Gázi Kászim pasa dzsámija
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Képváltás kézzel….
Tihany.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
Sopron, a hűség városa.
Budapest nevezetességei!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Ungvár.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Ókeresztény Sírkamrák
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
Történelmi vonatkozások
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Lednice - vár
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Siklós városa a Dráva medencében, Tenkes-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik. Történelmi belvárosa, hangulatos utcácskái ma is sajátos.
Eger Télanyók csapata.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Világörökségek Magyarországon
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Budapest Programajánló
Szalay Petra, Almási Lilla
Székelyderzs a becsület falva
RODOSTÓ (Tekirdag) Törökország.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM

Várnegyed Budavári Palota Várszínház Szentháromság tér Mátyás-templom Halászbástya Táncsics Mihály börtöne Hadtörténeti Múzeum

Várnegyed

Várnegyed

Budai Vár - Várnegyed A Budai Várnegyedet kedves utcái, régi házai, gázlámpái és csodálatos műemlékei teszik Budapest leghangulatosabb sétáló negyedévé. A Dísz tér és a Mátyás templom közti területet középkori épületek, és XVII. századi barokk és copf paloták díszítik. A városrész egyedülálló jellegzetességei a házak kapualjában található ülőfülkék, melyek valószínűleg a vendégek kíséretének várakozóhelyéül szolgáltak.

Budavári Palota

Budai Vár - Királyi Palota A Várhegy déli részén található a Királyi Palota. Az eredetileg középkorban épített palota a török hódítás idején szinte teljesen megsemmisült. A barokk stílusú palota a XVII-XIX. században nyerte el mai formáját. A Palota kulturális intézményeknek és múzeumoknak ad otthont (Széchenyi Könyvtár, Magyar Nemzeti Galéria, Kortárs Művészeti Múzeum - Ludwig Gyűjtemény, Budapesti Történeti Múzeum).

Bécsi kapu

Sándor Palota

Sándor Palota A palota első lakói Sándor Vince gróf és felesége, Szapáry Anna grófnő voltak. 2003 februárja óta a Sándor Palota a Köztársasági Elnöki Hivatalnak ad otthont.

Szentháromság tér

Budai Vár - Szentháromság tér A Várnegyed központjában található tér közepén áll a Szentháromság Szobor, a régi budai városháza és a Mátyás templom, valamint a magyar Borok Háza.

Mátyás-templom

Budai vár - Mátyás Templom A templom szinte egyidős a Királyi Palotával. Az eredetileg a XIII. században épített templomot a századok folyamán többször is újjáépítették. A törökök 1541-ben elfoglalták Budát, és dzsámivá alakították a templomot, amelynek freskóit lemeszelték. A Mátyás templom a végleges formáját a XIX. században nyerte el, amikor a ma is látható neogótikus stílusban újjáépítették. Falait bibliai jelenetek és a magyar történelem legfontosabb eseményei díszítik. A templom kitűnő akusztikával rendelkezik ezért gyakoriak az itt tartott hangversenyek.

Halászbástya

Budai vár - Halászbástya A Mátyás-templom mellett, a középkori halpiac helyén épült meg 1905-ben. Célja a Várnegyed lezárására, és a Pestről látható panoráma díszítése. Ezt a városképet az UNESCO 1988-ban a Világörökség listájára is felvette.

Hadtörténeti Múzeum

Hadtörténeti Múzeum Kiemelkedően gazdag fegyvergyűjteményt őriz a török háborúk előtti időktől a XX. századig. Egyenruha-, zászló-, térkép-, lövedék- és 28 ezer darabos numizmatikai gyűjteménye van.