Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor 2011. április 03.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Turisztikai szuksegletek
Advertisements

EMBERI JOGOK.
Alapelvek, fogalmak, sztenderdek a humanitárius munkában
Az ápolás minősége és az ápolási dokumentáció
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Humanitárius szervezetek kialakulása
Biztos kezdet- gondolat Projekt? Program? gyerekházak.
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
„KAPCSOLATTARTÁS A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKKEL”
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
A Magyar Vöröskereszt tevékenysége Pest megye népegészségügyében
Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve
Negyedik előadás Március 11
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
EMBLÉMA VÉDELEM „HÁROM EMBLÉMA, EGY MOZGALOM,
AIDS –Etikai problémák az ápolásban. Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973): Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973):
Ápolásetika.
Vöröskeresztes tabló.
A lények és törekvések bukásának valódi oka az igazi, használható MIÉRT megfigyelésére és megtalálására való képtelenség. Adatsorozat 22. A lények és törekvések.
Etika Könyvtárosi etika Könyvtárosi etikai kódex
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
A valós világ modellezése. Az embert a valós világ modellezésekor a következő gondolatok vezérlik: Absztrakció Megkülönböztetés Osztályozás Általánosítás,
A megyei védelmi igazgatás helye és szerepe
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
A Magyar Vöröskereszt ben jött létre – 132 éve működik! -Kiterjedt vöröskeresztes nemzetközi kapcsolatok: 186 országban van jelen -Kiemelten közhasznú.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
A helyreállítás és újjáépítés feladatai, tapasztalatai
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Krízisintervenciós feladatok ellátása katasztrófahelyzetek esetén
A háború és a modern fegyveres erő
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
A béketámogató műveletek alapjai
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
Az én szüleim és a te szüleid
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Mediátor képzés Kártérítés.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Projekt tervezés és megvalósítás. Az üzleti projektek és a támogatási rendszer április 20.
A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Az értékes és elfogadott vezető Készítette: Horváth Eszter.
a Nemzeti Együttműködési Alap
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A bajba jutottak komplex támogatása Hogyan segítjük a katasztrófák áldozatait Budapest, november 13. Adányi László programvezető Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.
Szövetkezetekről. Miről lesz szó? Definíció Fejlődés, szerepük, csoportosítás Elvek.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Szécsény Kistérség Gyerekprogram Kaposvár Kistérségi program HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIÉPÍTÉSE SZÜKSÉGLETEK FELMÉRÉSE, MEGVITATÁSA HELYI PRIORITÁSOK.
Helló! V an 5 perced? Megismerhetsz, bemutatkozom! Amit a Vöröskeresztről tudnunk kell: Alapelvek.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Személyes életvitel.
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
Biztos kezdet- gondolat
Kultúra és kommunikáció
Közbeszerzési Hatóság
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor április 03.

Alapok Vöröskereszt kezdeményezés A szabályok vállalása önkéntes A Vöröskereszten belül tilos megsérteni

1. A legelső szempont az emberiesség A katasztrófa következményeinek elhárítása során legfontosabb célunk mindazok emberi szenvedéseinek enyhítése, akik a legkevésbé képesek a katasztrófa által okozott helyzettel megbirkózni. Humanitárius segítségnyújtásunk nem partizán- és nem politikai akció, nem is tekintendő annak.

2. A segítséget a rászoruló fajától, vallásától, nemzetiségétől függetlenül, mindennemű hátrányos megkülönböztetés nélkül nyújtjuk. A segítségnyújtás sorrendiségét egyedül a rászorultság mértéke határozza meg. Felmérés Nők szerepének fontossága

3. A segítség nem használható fel valamely politikai vagy vallási nézet előmozdítására A segítségnyújtás ígéretét, megvalósítását és a segélyosztást nem kötjük bizonyos politikai vagy hitbeli nézetek vallásához.

4. Törekszünk arra, hogy ne váljunk a kormány külpolitikai érdekeinek eszközeivé …nem célunk egyik kormány politikájának megvalósítása sem… … soha nem engedjük meg… A segítségnyújtást sem az adományozó feleslegeitől történő megszabadulása, sem annak politikai érdekei nem vezérlik.

5. Tiszteljük az adott kultúrát és szokásokat Igyekszünk tiszteletben tartani azon közösségek és országok kultúráját, felépítését és szokásait, melyekben tevékenykedünk.

6. Igyekszünk helyi adottságokra építeni a katasztrófa elhárítást Gazdasági helyreállítás Együttműködés Helyi erők

7. Módot kell találni arra, hogy a program kedvezményezettjeit is bevonjuk a segélyezés irányításába Azon fogunk fáradozni, hogy a teljes közösség részt vegyen segély- és rehabilitációs programjainkban.

8. A segítségnyújtás egy jövőbeni katasztrófa esetén a sebezhetőség csökkentésére valamint az alapvető szükségletek kielégítésére kell irányuljon FEJLESZTÉS! …és kerüljük a rászorulók külső segélyektől való tartós függőségének kialakulását.

9. Készek vagyunk elszámolni azoknak, akiknek segítségére sietünk, valamint azoknak, akiktől támogatást fogadunk el Összekötő kapocs szerepe Beszámolók

10. A katasztrófák áldozatairól tájékoztatóinkban, a nyilvánosság előtt mindig emberi méltóságuk teljes tiszteletben tartásával, és nem mint sajnálkozás tárgyairól beszélünk Objektivitás A közösség adottságait és célkitűzéseit is kommunikálni kell

Zárszó Ezek az irányelvek útmutatóul szolgálnak. Nem törvényerejűek. Azt sem kívánjuk a kormányoktól és a kormányközi szervezetektől, hogy bármely dokumentum aláírásával jelezzék ezen irányelvek elfogadását, bár a jövőben e cél eléréséért dolgozunk.