Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve"— Előadás másolata:

1 Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve
2012. április 19. XXIII. Vezérigazgató Találkozó Dr. Szentmihályi Károly

2

3 Hiedelmeink Hiedelmek Biztonság érzet Hiányukban védtelenség érzet
Valódi énünktől való elválasztás Hiedelmek Külső programok beépülése Változtatás hiányában saját magunk alkotta börtönök Elavult hiedelmeink akadályok Belső fejlődés akadályozása

4 Önvaló Önvaló, önmagunk szeretetteljes elfogadása. Belső önvalódat nem lehet létrehozni, csak felfedezni – ez az alaptermészeted. Senki sem kérheti számon tőlünk, miért nem vagyunk hősök, angyalok, de azt igen, miért nem vagyunk önmagunk. Élethelyzeteink adottak, hogyan viselkedünk abban a helyzetben, ez a mi szabadságunk.

5 Boldogság „A legtöbb ember olyan mértékben boldog, amennyiben belülről elhatározza, hogy boldog lesz.” /Abraham Lincoln/ Ha elfogadjuk, hogy mi határozzuk meg a gondolatainkat, akkor a boldogság a mi kezünkben van.

6 A boldogság összetevői
Elégedettség érzésének átélése Negatív érzések csökkentése Pozitív érzések erősítése Boldog akarsz lenni? 1. Engedd be a házadba! 2. Fogadd szeretettel! 3. Etesd meg! 4. Küldd át a szomszédba!

7 A boldogság képlete Boldogsághoz vezető utak: Boldogság Öröklés
Környezet Kultúra Beállítódás Boldogsághoz vezető utak: Örömök keresése – Hedonisztikus élet Aktív élet - Flow keresése Értelem kereső élet - Mit szolgál az életem? Mi a küldetésem?

8

9 Az öröm és egészség összefüggése
Tevékenységhez, elmélyültséghez köthető pozitív érzelem Múlékony, törékeny, ösztönös Egészség az öröm alapfeltétele Öröm egy elképzelés megvalósítása

10 Humor Feltölt pozitív energiával és új távlatokat nyit, új összefüggésekhez segít hozzá Szabadságot biztosít, nem változtatja meg a dolgokat, de egy időre rendbe teszi Egyensúlyban tart – nem engedi, hogy túl komolyan vegyük magunkat A nevetés az összes létfontosságú szervet stimulálja – ópiátok kerülnek a véráramba, edzi belső szerveinket

11

12 Elfogadás Az elfogadás nem jelent belenyugvást abba amibe nem lehet belenyugodni Az elfogadás higgadt, elemző tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét Ha elfogadsz egy helyzetet, egy embert, csak akkor van esélyed bármit is változtatni

13 Bölcsesség Gyakorold az ítélkezés nélküliséget!
A józan ész és az érzés egyensúlya szabadságot ad. A bölcs ember kiegyensúlyozott és nyugodt. A bölcs a teljességet szem előtt tartja, gondolkodik, mert tudja a két véglet, ugyanannak az éremnek a két oldala.

14

15 SKULL Oktató és Tanácsadó Kft. 1037 Budapest, Montevideo utca 2/c
Köszönöm a figyelmet! SKULL Oktató és Tanácsadó Kft. 1037 Budapest, Montevideo utca 2/c Hatósági nyilvántartásba vételi szám: / Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1381 KSH törzsszám:


Letölteni ppt "Sodrásban vagy flow-ban? vezetők újratöltve"

Hasonló előadás


Google Hirdetések