Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

Europass önéletrajz.
ÖnéletRajz Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk.
Kérem válassza ki azt a pozíciót, ami Önt érdekli, ha a pozíció nevére kattint megjelenik a leírása (munkakör célja, munkaköri követelmények, konkrét feladatok).
Hogyan írjunk önéletrajzot?
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Tanulmányok szerepe a karrierben Kozellné Szabó Csilla Ozeki Informatikai Kft.
Verbális kommunikáció
Beruházási projektek dokumentációja
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
CV - Önéletrajz Milyen a megfelelő CV?
Verbális kommunikáció
Human Matrix Személyzeti Tanácsadó Kft.
Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat ESZI Újpalotai Családsegítő Szolgálat Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó irodája (MUFTI) 1156 Budapest, Kontyfa.
VILÁGJÁRÓ NAP A KÜLFÖLDI TANULMÁNYUTAK ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI A SIKERES ÖNÉLETRAJZÍRÁS EOK Budapest, 2012.november 5. Dr. Lőrincz M. Ákos Központi Karrier.
Szakdolgozat, mint a legjobb referencia a pályakezdéshez
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
Egy multinacionális tanácsadó cég- Mi is a munkaerő közvetítés és kölcsönzés?
HTML (HiperText Mark-Up Language)
Verbális kommunikáció
VILÁGJÁRÓ NAP TANULMÁNYUTAK A SEMMELWEIS EGYETEMEN EOK Budapest, 2012.március 21. Dr. Lőrincz M. Ákos Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR
Az írásbeli kommunikáció
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Álláshirdetés, pályázat
Önéletrajz készítése. Önéletrajz készítése Milyen a jó önéletrajz? tömör tárgyilagos a legfontosabb tényeket tartalmazza az információk logikusan csoportosítva.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
TÁMOP /A
Összeállította: Dóber Valéria
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy behívjanak állásinterjúra?
Előadó: Karacs Nóra HR asszisztens
Felkészülés az állásinterjúra
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
Internet, Elektronikus levelezés
ÁLLÁSHIRDETÉSEK Készítették: Ádámku Renáta Karancsi Diána Nagy Magdolna Percze Dóra Szőllősi László.
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Hivatalos levél szerkesztése
EUROPASS.
JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok
Boltvezetői Jelentkezési lap
Az egyetem létrehozásának célja
Felsőoktatási Szakképzés
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
A Z ÖNÉLETRAJZ ÉS A MOTIVÁCIÓS LEVÉL Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk!
Informatika vizsga Szercsik Tibor 20/
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
Ni.com | NI CONFIDENTIAL Hatékonyság és egy vonzó munkahely imázsa Taleo-val a progresszív toborzásért Mohai Gábor, HRIS Üzleti Elemző
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.. ERASMUS ROADSHOW 1. nap február 14.
A felsőoktatási felvételi eljárás
Országos nagykereskedelmi menedzser
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY ÉV
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Internet, Elektronikus levelezés
Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!
Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései
Az egyetem létrehozásának célja
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Karrier Iroda Nyerj tíz másodperc alatt! Azaz hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy nyert helyzetben érezzük magunkat! 2010. április 16. Ignácz Szilvia - Tanácsadó

Bemutatkozunk… Ignácz Szilvia – Tanácsadó Varga Mariann – Tanácsadó

Toborzás, kiválasztás Toborzás Kiválasztás Eredmény Munkaerő hiány (betöltetlen pozíció, munkaköri leírás) Hirdetés Megpályázzuk (önéletrajz, motivációs levél) Kiválasztás Önéletrajzok szelektálása Interjú AC Eredmény

Dokumentációs csomag Tartalma Célunk mindezzel Önéletrajz (az álláshirdetésben feltüntetett nyelven!) Motivációs levél (az álláshirdetésben feltüntetett nyelven!) Esetenként egyéb dokumentumok Diploma másolata Nyelvvizsga bizonyítvány másolata Referencia, ajánlás Célunk mindezzel Felkeltsük az érdeklődést az állást kínáló cégnél Mindennek pár másodperc alatt kell megtörténnie, ugyanis ennyit szánnak önéletrajzod megtekintésére!

Az önéletrajz Milyen típusú önéletrajzokat különböztetünk meg? Amerikai típusú Magyarországon jelenleg ez preferált Ha nem írják oda, milyen típusú önéletrajzot kérnek, ez az alapértelmezett Europass Akkor küldjük ezt, ha külön kérik, vagy ha az Európai Unió valamelyik tagállamába pályázunk

Az amerikai típusú önéletrajz Felépítés logikusan tagolt, lényeget kiemelő időrend – fordított (jelenlegi adatok szerepeljenek elől) Fejléc: „Önéletrajz” alá neved kiemelve Személyes adatok, mellé kerül az igazolványkép Tanulmányok Szakmai tapasztalat Egyéb munkatapasztalat Hallgatói aktivitás Egyéb ismeretek Személyiségjegyek, kompetenciák Szabadidő, hobby

Az amerikai típusú önéletrajz Személyes adatok Születési hely és idő Értesítési cím Telefonszám, ez jobb, ha mobil E-mail cím, ami a legjobb, ha a nevedből van Tanulmányok Tüntesd fel iskolai végzettségeid (időrendben, intézmény, kar, szak, szakirány megjelölése) Amennyiben még nem fejezted be tanulmányaid, azt jelöld zárójeles megoldással: 2004 - (2010) Lehetőség van feltüntetni: diplomamunka témája, főbb tantárgyak Szakmai tapasztalat Munkahelyek, beosztással, főbb feladatokat megjelölve - időrendben

Az amerikai típusú önéletrajz Egyéb munkatapasztalat Munkahelyek, beosztással, főbb feladatokat megjelölve – időrendben Hallgatói aktivitás Amennyiben volt, mindenképpen tüntesd fel! Pl.: TDK, HÖK, egyetemi lapnál való tevékenység Egyéb ismeretek Idegennyelv-ismeret, fokozat megjelölésével Számítástechnikai ismeretek, fokozat megjelölésével Jogosítvány, megszerzés dátumával ellátva Személyiségjegyek, kompetenciák Ezek érvek legyenek, amelyek alkalmasságunk mellett szólnak

Az Europass önéletrajz Felépítés Sablonos, letölthető az internetről Nem kötelező a sablon összes részét kitölteni , viszont ha nem írunk oda adatot, a címszavat is töröljük! (pl.: Művészi készségek és kompetenciák) A címszavakat sose hagyd ilyen formában: Egyéb nyelv(ek), Vezetői engedély(ek) – ha egy nyelvet írsz, egy féle jogosítványod van, egyes számot használj, ha több, akkor többes számot! Hivatalosan az Europass önéletrajzon nincs fénykép Légy következetes a dátumok használatánál! Mindig ugyanazt a formátumot használd!

Az önéletrajz Amire különösen figyelj! Tagolásra, hosszra, kiemelésekre! Helyesírásra és elgépelésre! A betűtípust olvashatóság szempontjából válaszd meg! Fájlnévben a neved mindig szerepeljen, ékezetes betűt ne használj! (ignacz_szilvia_oneletrajz.doc) .rtf, .doc vagy .pdf formátumban csatold! Az e-mail címed ne legyen gyerekes és vicces! Legjobb, ha a nevedből lehet rá következtetni! (ignacz.szilvia@sc.bme.hu) A felhasznált fénykép igazolványkép legyen! Hobbydról csak akkor írj, ha az érdekes és nem ütközik a cég profiljával

Bemutatkozás és marketingfogás! A motivációs levél Bemutatkozás és marketingfogás! Tükröződik belőle, hogy a pályázó milyen szinten kommunikál és logikusan építi-e fel a mondanivalóját! Alapszabály a motivációs levél megírásához Testreszabott – mindig az adott álláspályázathoz kell igazítani! Nem sablonszerű! Egyéni hangvétel fontos! Megszólítás kell bele, jó, ha személy szerint meg tudjuk szólítani (Tisztelt XY!) Hivatkozás, honnan tudok az állásról, írjuk bele melyik munkakörre pályázunk Miért gondolom, hogy megfelelek a pozícióra Pozitív közlés az adott cégről, tevékenységükről Miért jelentkeztem, belső motivációim (kihívás, fejlődés, csapat) Jövőbeni tervek – csak akkor, ha harmonizál a pályázattal Záró gondolat – ne legyen sablonos! Dátummal és nevünkkel zárjuk a levelet

A motivációs levél Formai követelmények Ez egy levél, annak is nézzen ki! (feladó, címzett, megszólítás stb.) Alapértelmezettként géppel írjuk (ha kérik külön, kézzel írottat küldjünk!) Áttekinthető, tagolt Lényeges címszavak kiemelése Fél, de maximum 1 oldalas

Összefoglalva A önéletrajz és a motivációs levél rólad árulkodik! Ez az első benyomás, ami a leendő munkáltatód éri! Hívd fel magadra a figyelmet, és nyerj 10 mp alatt!

1111 Budapest Műegyetem rkp. 3., K épület 1. emelet 52/b Kapcsolat BME Karrier Iroda 1111 Budapest Műegyetem rkp. 3., K épület 1. emelet 52/b Telefon: 06-1/463-3840 Fax: 06-1/463-3844 E-mail: karrier@sc.bme.hu Web: www.karrier.bme.hu; www.allasborze.bme.hu

Köszönjük a figyelmet! Várjuk kérdéseid!  Ignácz Szilvia - Tanácsadó