Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egyetem létrehozásának célja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egyetem létrehozásának célja"— Előadás másolata:

1 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR VÁM- ÉS PÉNZÜGYŐRI TANSZÉK

2 Az egyetem létrehozásának célja
„Az egyetem létrehozásának főbb mozgatórugói a rendvédelmi és honvédelmi szervek összehangolt és tervezett utánpótlásképzésének kialakítása, valamint a közszolgálati szakemberképzés egységes intézményi alapokra helyezése voltak.”

3 A Rendészettudományi Kar képzései a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére
Vám- és pénzügyőri szakirány Adó- és pénzügyi nyomozó szakirány

4 Felvételi követelmények
Tanulmányi előmenetel évközi teljesítmény érettségi eredmények Fizikai követelmények erő- és állóképességi gyakorlatok Egészségügyi alkalmasság labor vizsgálatok belgyógyászati vizsgálatok pszichológiai teszt Felvételi elbeszélgetés Az Európai Unióban hivatalos nyelvek egyikéből vagy ukrán, szerb, beás, lovári, orosz, illetve kínai nyelvből államilag elismert, B2 (korábban középfokú) komplex (korábban C típusú) nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű okirat. További részletek az Egyetem honlapján, a és a weboldalon!

5 Rendvédelmi tisztjelölti jogállás
A tisztjelölt a vele szerződést kötő rendvédelmi szerv (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) rendelkezési állományába tartozik Szolgálatteljesítés helye: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendvédelmi tagozat

6 Rendvédelmi tisztjelölti jogállás
Juttatások a tisztjelölt részére Költségtérítések és szociális juttatások a tisztjelölt részére kollégiumi elhelyezés térítésmentes élelmezés térítésmentes ruházati ellátás ösztöndíj bankszámla hozzájárulás tanszertámogatás

7 Rendvédelmi tisztjelölti jogállás
6 hónapos rendészeti alapfelkészítés tisztjelölti vizsga eskütétel (hivatásos állomány tagjai számára előírt eskü) az alapfelkészítés alatt hat hónapos próbaidő.

8 Rendészeti alapfelkészítés
alapozó szakmai ismeretek Lő kiképzés testnevelés alaki foglalkozások

9 Oktatás Az egyetem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére a 2017/2018. tanévtől kezdődően 8 féléves időtartamban képzi a jövő tisztjeit.

10 Oktatás A tanszék oktatói egyetemi végzettséggel és több évtizedes gyakorlati és oktatói szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Közülük többen tudományos fokozattal rendelkeznek, illetve készülnek e fokozatuk megszerzésére!

11 Főbb szakmai tantárgyaink
Vám- és pénzügyőri szakirány Adó- és pénzügyi nyomozó szakirány bűnügyi szolgálati ismeretek szabályzatismeret pénzügyi bűncselekmények nyomozásának speciális szabályai nyomozói komplex ismeretek vámjog és vámeljárás NAV informatika vám- és adópolitika

12 Főbb szakmai tantárgyaink
Vám- és pénzügyőri szakirány Adó- és pénzügyi nyomozó szakirány gazdasági szakismeret vámtarifa és áruismeret áru- és vegyvizsgálat vámjog és külkertechnika gazdasági szakismeretek vámtarifa

13 Főbb szakmai tantárgyaink
Vám- és pénzügyőri szakirány Adó- és pénzügyi nyomozó szakirány adóztatás jövedéki jog NAV bűnügyi informatika adóztatás jövedéki jog

14 Szabadon választható szakmai tantárgyaink
Kábítószer felderítés a NAV-nál A NAV speciális feladatainak ellátása Vámellenőrzés a gyakorlatban Záhonytól-Brüsszelig Vám- és jövedéki ellenőrzés a gyakorlatban Alkalmazott termékazonosítási ismeret Vámok és adók, mint gazdasági szabályozó eszközök A vám- és a nemzetközi szervezetek kapcsolata

15 Tudományos diákköri tevékenység
A tanszék hallgatói az órákon megszerzett ismereteiket gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve mélyítik el. Rendszeresen részt vesznek a kari- és az országos Tudományos Diákköri Konferenciákon (TDK), melyeken kiváló eredményekkel végeznek.

16 A diploma megszerzése után
Az egyetem elvégzését követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal biztos – tiszti beosztással és rendfokozattal járó – munkahellyel várja új tisztjeit!

17 A diploma megszerzése után
Új tisztjeink végzettségüknek megfelelő szakterületeken bizonyítják, hogy az egyetem magas színvonalú képzése eredményeként megállják helyüket szolgálati feladataik végrehajtása során!

18 A diploma megszerzése után
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fiatal tisztjei szolgálatellátásuk mellett jelentkezhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és más egyetemek mester-képzéseire.

19 Téged is vár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tanszéke!


Letölteni ppt "Az egyetem létrehozásának célja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések