Felkészülés az állásinterjúra

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

ÖnéletRajz Hogyan készítsük el dokumentációs csomagunkat, hogy személyiségünket tükrözze és a legtöbbet árulja el rólunk.
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Veszélyes cégek Hogyan szúrd ki azt a céget, akihez nem szabad elmenni dolgozni? Savanya Erzsébet HR Igazgató
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
TÁMOP /A
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Nem felel meg az szabálynak
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
 Megbízható, jó hírnévvel rendelkező cég  A munkaközvetítés és annak minden formája INGYENES!
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
VILÁGJÁRÓ NAP TANULMÁNYUTAK A SEMMELWEIS EGYETEMEN EOK Budapest, 2012.március 21. Dr. Lőrincz M. Ákos Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Hogyan nézzen ki az ajánlólevelünk?
Kiválasztás: érvényesség, megbízhatóság az interjú és az Assesment Center módszere esetén Barta Bea
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Álláshirdetés, pályázat
E-portfolió szerepe a menedzsmentben Dr Dombovári Ella-Sójáné Dux Ágnes Gödöllő június 25.
Emberi Erőforrás Menedzsment Kiválasztás - Alkalmazás
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
TÁMOP /A
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: TÉNYEK ÉS TERVEK A legfontosabb teendőink 2010-ben Munkakultúra - Szakképzési Modellek Konferencia Hajdúszoboszló, Február.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Hogyan kell megírni egy önéletrajzot, hogy behívjanak állásinterjúra?
Előadó: Karacs Nóra HR asszisztens
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
AZ ÁLLÁSINTERJÚK.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
EUROPASS.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
Boltvezetői Jelentkezési lap
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
„DIÁKOK A MUNKAER Ő - PIACON” NTP-SZKOLL MUNKAER Ő -PIACI KURZUS TEMATIKÁJA 2015/2016. TAVASZ 15 ÓRA, 3 ALKALOM (3 X 5 TANÓRA)
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
Rapid Action Group Ltd Üdvözli Magyarországot az Alihankintán!
Lear Corporation Magyarország Kft.
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
A munkaerőpiac mai kihívásai
Készítette: Farkasné Veres Edina
EU Tájékoztató Szolgálat
Értékesítési oktatás Előadó: [Név].
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Előadás másolata:

Felkészülés az állásinterjúra Kiszely Gabriella HR Manager Crytek Hungary BME 2012. február 20.

Az előadóról Crytek Hungary BME Karrier Iroda HR Manager www.crytek.com BME Karrier Iroda Tanácsadó: a Felkészítő Napok főszervezője, az állásbörze szervezője, kiemelt vállalati kapcsolattartó, karrier-tanácsadó www.karrier.bme.hu McKinsey&Company Recruiter www.mckinsey.com

Az előadás felépítése Az álláspályázat elemei A felvételi folyamata: az állásinterjúkról, az interjú típusai Az állásinterjú legfontosabb követelményei Felkészülés az állásinterjú(k)ra Lehetséges kérdések és válaszok az állásinterjún Kérdések, melyeket jobb elkerülni Miben nyújthat segítséget a Műegyetemi Állásbörze és a Felkészítő Napok programsorozat?

I. Az álláspályázat elemei Önéletrajz Motívációs/kísérő levél Bizonyítvány másolat (érettségi, diploma, nyelvvizsga stb.) Portfólió Referencia, illetve referenciát biztosító személyek megnevezése elérhetőségekkel együtt

II. A felvételi folyamata: az állásinterjúkról, az interjú típusai Az állásinterjú lényege: az önéletrajzban feltűntetett tények tartalommal való feltöltése, továbbá megtalálni a legjobb jelöltet a meghirdetett pozícióra. Az első benyomás fontossága: öltözködés megérkezés bemutatkozás, kézfogás testtartás, gesztikuláció tekintet viselkedés

Típusa szerint: páros vagy hagyományos interjú panelinterjú csoportos interjú Tartalma szerint: szakmai struktúrált stressz Helyszín szerint: telefonos/videó konferencia (célja: előszűrés/meghívás az interjúra/hiányzó adatok elküldése) helyszínen történő (on-site)

III. Az állásinterjú legfontosabb követelményei Ne késsünk el! (Ha közbejött valami, jelezzük a Vállalat felé) Határozottan mutatkozzunk be! Jegyezzük meg az interjúztató nevét – hasznos lehet később! Legyünk udvariasak és adjunk a külsőnkre! Kapcsoljuk ki a telefont és ne rágógumizzunk! Próbáljunk nyugodtnak mutatkozni! Adjuk önmagunkat! Készüljünk fel már otthon (vállalatból, várható kérdésekből, a hirdetett állás tartalmából)! Szükség szerint vigyük magunkkal a kívánt dokumentumok eredeti példányát (diploma, portfólió)! Utókövetés/köszönő levél az interjú után! - opcionális

IV. Felkészülés az állásinterjú(k)ra Célja: segít eligazodni a vállalattal és az adott pozícióval, juttatásokkal kapcsolatos kérdésekben, valamint kiredül, hogy a jelölt valóban érdeklődik-e és alkalmas-e a feladat ellátására. A munkáltatóval kapcsolatos alapvető információk: Mekkora a cég? Honlapjukat megtekinteni Mióta van jelen a piacon? Hireket olvasni róluk Milyen nemzetiségű? Ismerősöket megkérdezni, mit tudnak a vállalatról Mi a fő tevékenysége? Milyen szolgáltatásai/termékei vannak? Kik a partnerei, ügyfelei?

A megpályázandó pozícióval kapcsolatos információk: Milyen végzettségű szakembert keresnek? Rendelkezzen-e munkatapasztalattal? Mik volnának a főbb feladatok? Helyileg hol kellene dolgozni?

Saját magunk bemutatása: Iskolák, végzettségek Szakmai tapasztalatok Motívációnk, jövőbeli tervek felvázolása Munkahelyváltás/pályamódosítás indoklása Miért tartjuk magunkat alkalmasnak a meghirdetett pozíció betöltésére

V. Kérdés - típusok Személyes kérdések az önéletrajz alapján Kreativitás Vezetői képességek, vezetési stílus Motíváció, karrier-tervek, jövőkép Problémamegoldó képesség Képességek, tapasztalatok Személyes érdeklődés, hobbi Szakértelem

Lehetséges kérdések az állásinterjún Meséljen magáról! Miért gondolja, hogy Ön számunkra az ideális jelölt? Mi keltette fel a figyelmét az álláshirdetésünkben? Milyen pozíciót keres? Mit tud a cégünkről? Mi a véleménye a termékünkről/szolgáltatásunkról? Használja azt? Mi az oka a munkahely váltásának? Mit gondol, hogy jellemezné Önt a felettese? Milyen Önnel együtt dolgozni?

Csoportban vagy egyénileg kedvel inkább dolgozni? Mik az erős/gyenge pontjai? Írja le az Ön számára ideális munkahelyet/pozíciót! Mivel tölti szívesen a szabadidejét? Vannak-e az Ön számára kevésbé kedves munkafeladatok? Ha igen, miért, melyek azok? Hol képzeli el magát 2-3 év múlva? Milyen képességeit szeretné fejleszteni cégen belül, ha elnyerné az állást? Melyek a legfonotsabb motíváló tényezők az Ön számára? Milyen fizetési igénnyel rendelkezik (az adott pozícióra)? Az interjún feltett kérdésekre őszintén válaszoljunk, hangsúlyozva az egyéniségünk pozitív vonásait!

VI. Kérdések, amelyeket érdemes/nem érdemes megkérdeznünk Megtudhatom, hogy lesz-e újabb forduló? Leírná a pontos pozíciót/feladatokat? Ez egy létező pozíció vagy most került kialakításra? Megtudhatom, hogy miért szabadult fel ez az állás? Van-e fejlődési lehetőség a vállalaton belül? Helyileg hol kellene dolgoznom? Mi a munka nyelve? Van-e próbaidő, mikor kellene kezdenem?

VI. Kérdések, amelyeket érdemes/nem érdemes megkérdeznünk Van lehetőség rugalmas munakvégzésre? A pozíció együtt jár-e (külföldi) utazással? Van-e túlóra? Ha igen, kompenzálják azt? Lehet-e otthonról dolgozni? Van-e bármilyen fajta bónuszrendszerük? Van-e mód tanulmányi szerződés kötésére? Értesítenek-e az eredményről vagy nekem kell érdeklődnöm? Küldenek-e ajánlatot/szerződést vagy annak az aláírására az első munkanapon kerül sor?

VII. Miben nyújthat segítséget az Állásbörze és a Felkészítő Napok? Sikeres elhelyezkedést biztosító INGYENES programok: előadások Önéletrajz tanácsadáson való részvétel próbainterjúkon való részvétel (az Állásbörze ideje alatt is) önismereti tréningen való részvétel AC karrier tanácsadás Találkozás vállalati HR-szakmai vezetőkkel Hazai és külföldi, kis-és nagy vállalatokkal Köz-és versenyszféra résztvevőivel Közvetlen kapcsolat kialakítási lehetőség

Köszönöm a megtisztelő figyelmet és sok sikert kívánok az álláskeresésetekhez! Kiszely Gabriella Crytek Hungary