Oktatói webes vizsgakezelés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Óraregisztrálási modul
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -
Internet alapú önértékelés
Electra IP cím módosítása
Számítógépes ismeretek 5. óra
Használata Készítette: Medve Tamás.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
A példaként választott tanulmány bibliográfiai tétel ISBD formában: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért „könyvrészlet-leírás” űrlap „marc formában”:
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Tanrend szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési.
Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
Access-Űrlapkészítés
Zsombori Balázs Neumann János Számítástechnikai SZKI
A példaként választott cikk bibliográfiai tétel ISBD formában: Az elkészült bibliográfiai tétel „marc formában”: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Többtáblás adatbázisok
Outlook 2003 Második rész.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Aktualitások a Neptun webes felületeken
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Az NVU webszerkesztő program
Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában! Regisztráció Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában!
Kördokumentumok 1..
Általános…. Neptun új modulok
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Rövid ismertető mikrofonnal történő
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyben történt változások
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok 3. előadás.
Rövid ismertető felvételek lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Electra IP cím módosítása. 2  Internet behívás (IP cím) változás: A bank Internet szolgáltató váltás miatt módosítja az Electra szerver elérhetőségének.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Útmutató Az alapadatok feltöltéséhez
Előadás másolata:

Oktatói webes vizsgakezelés Készítette: Bódis Zoltán (Dexter kft.) Gyöngyös Tamás (PTE-OIG)

Oktatói webes vizsgakezelés – folyamat ábra Előzmények A vizsgalap létrehozása Utómunkála-tok Terem Létszám adatok Vizsgára jelentkezés tiltása A funkció elérése/általános tudnivalók A paraméterek beállítása Módosítás/nyomtatás Hallgatói információk Vizsga időpontja/több időpont megjelenítése Állapot Vizsgázató(k) Új kurzuskód hozzáadása Teljesítés típus 1 2 3

Vizsgára jelentkezés tiltása 1 Ezzel a funkcióval korlátozható/megakadályozható a hallgatók vizsgára jelentkezése (pl. nem jelent meg az órákon, hiányzik zh-ja, stb.).

1 Elérése az adatmódosítás ikonnal.

1 Fontos: a beállítás éjjel „fut le” és válik élessé!

Vizsgák meghirdetése az ETR webes felületén 2

Vizsgák meghirdetése az ETR webes felületén 2

Első lépés: alap paraméterek beállítása a kurzusok megjelnítéséhez 2 Legördülő menüből válassza ki a Kezelési kört (abban az esetben fontos, ha több karon tanít egyidejűleg) Ciklust (* az éppen aktuális vizsgameghirdetési ciklust jelenti) Majd állítsa be, hogy Időszaktól függő vagy Időszaktól független Vizsga műveletet szeretne végezni A felületen a beállított paramétereknek megfelelő kurzusok fognak megjelenni.

A menüpontokról 2 Meghirdetés kurzusok alapján: Ezen a felületen a kurzusaihoz vizsgalapokat hozhat létre, illetve a már meglévőket módosíthatja.

A menüpontokról 2 Meghirdetett vizsgák és vizsgalapok: Ezen a felületen a már meghirdetett vizsgalapok kurzusoktól független listáját tekintheti meg, és módosíthat is az egyes elemeken.

Néhány szó az ikonokról 2 Teljesítéslap létrehozása Teljesítéslap Kitöltött teljesítéslap Vizsgalap létrehozása Vizsgalap Kitöltött vizsgalap Módosítás

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 A meghirdetés első lépéseként válasszon a listából egy kurzust és válassza ki a vizsgalap művelet ikonját.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Képzőhely: automatikusan kitöltődik

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Terem. Szöveges mező a hallgatók tájékoztatására.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Létszámadatokkal tudja szabályozni a vizsgán résztvevő hallgatók számosságát.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 A hallgatói információk mezőkben a hallgatóknak adhat tájékoztatást, opcionálisan Vizsgatípus – szabadon tölthető Megjegyzés – szabadon tölthető

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Időpontok: A hallgatói jelentkezés lehetőségének megnyitása-lezárása automatikusan történik. A vizsgaidőpontok beállítása oktatói feladat, és egy naptár funkció segítségével lehetséges ( ). Lehetőség van időpont nélküli vizsga meghirdetésére is. Ebben az esetben az "időpont nélküli alkalom" felirat előtti kis négyzetet kell bepipálnia.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Több időpontok egyidejű megadása: Lehetőség van egyszerre több időpont megadására. Ez azt jelenti, hogy azonos beállításokkal több vizsgalap hozható létre (új időpont gomb). Így elég a vizsgalapot egyszer elkészíteni, különböző időpontok felsorolásával.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 A vizsga állapota szabályozza a vizsgalap láthatóságát, hallgatói elérhetőségét. (Ennél a beállításnál nincs teendőjük, minden automatikusan töltődik.)

Vizsgalap létrehozása – beállítások - állapotok 2 Új (még nem látszik): A vizsgalap automatikusan ebben az állapotban jön létre. Az "új" állapotú vizsgalapot a hallgatók nem látják. Fel és leiratkozás nyitva: A hallgató fel, le és át tud jelentkezni a vizsgáról(ra). A vizsgalap korlátozottan módosítható. Nem módosítható, a hallgatói információ, a vizsga időpontja, a kurzuskód, a teljesítéstípus, nem állítható „új” illetve „nincs megnyitva” állapotra. Lejárt: a vizsgalap létezik, de weben weben nem jelenik meg a hallgatók számára

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Vizsgáztatók Az "új vizsgáztató" gombra kattintva egy felugró ablakban választhat új oktatót a vizsgaidőponthoz. Az első fülön a tanszékhez tartozó oktatók közül választhat, az összes oktató fülön pedig az ETR-ben rögzített összes oktató közül.

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Új oktatók hozzáadása a tanszékről, illetve „bárhonnan” a felugró ablak segítségével

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Új kurzuskód hozzárendelése Megfelelő paraméterek megadása után csatolhat a vizsgalaphoz új kurzuskódot (másik oktatott tantárgyat is be lehet vonni ugyanarra a vizsgalapra).

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Új kurzuskód hozzáadása a felugró ablak segítségével (Csak azok a kurzusok jelennek meg, amelyeknél mint tantárgyfelelős szerepel. Igény esetén kérje a TO segítségét.)

Vizsgalap létrehozása - beállítások Teljesítéstípus A kurzusok listájában – valamennyi kurzusnál – a teljesítés típusok melletti jelölőnégyzet segítségével szabályozható, hogy a vizsga milyen teljsítéstípussal jöjjön létre. (Általában nincs alternatíva, viszont a vizsgalap mentéséhez elengedhetetlen a paraméter „kipipálása”. ( )

Vizsgalap létrehozása - beállítások 2 Kurzuskód törlése A töröl gombra kattintva törölheti azokat a kurzusokat a vizsgalapról, melyekre nem kívánja a vizsgaidőpontot meghirdetni. Az utoljára megmaradt kurzuskód nem törölhető! [Azokat a kurzuskódokat, amelyekre mégsem szeretne vizsgát meghirdetni, a vizsgalap mentése ("OK" gomb) előtt törölje.)]

Amennyiben befejezte a vizsgalap kitöltését, nyomja meg az "OK" gombot!

Az elkészült vizsgalap megtekinthető a „meghirdetett vizsgáknál” Az elkészült vizsgalap megtekinthető a „meghirdetett vizsgáknál”. A vizsgalapokat módosítani a "módosít" ( ) ikonra kattintva lehet. A módosítható adatok köre a vizsgalap állapotától függ. 3

3 A vizsgalap azonosítójára kattintva megjelenik a vizsgalap szerkesztő oldal.

3 A vizsgalap azonosítójára kattintva megjelenik a vizsgalap szerkesztő oldal. A fejlécben a következő funkciók érhetők el a vizsgalap állapotától függően: kitöltve, szerkesztés, nyomtatás, lezár.

Néhány szó a fejlécben szereplő funkciókról 3 kitöltve: a vizsgaidőpont kitöltöttségét jelezhetjük vele. Akkor érdemes használni, ha a vizsgalapon az összes szükséges műveletet elvégeztük, és a későbbiekben már nem kívánunk a vizsgalap adatain és a teljesítéseken módosítani. Amennyiben megnyomjuk, a vizsgalap ikonnal fog a listákban megjelenni. szerkesztés: a vizsgaidőpont szerkesztése. A vizsgalap állapotától függően lehet a vizsgalapon módosítani, új kurzust, hallgatót, időpontot hozzárendelni. nyomtatás: csak lezárt vizsgalapot lehet kinyomtatni, ezért ez a funkció csak akkor aktív, ha a vizsgalap állapota lezárt. lezár: ezzel a gombbal tudja a vizsgaidőpontot lezárni. Ebben az esetben a hallgatók a vizsgára nem tudnak sem fel-, sem lejelentkezni. Ez automatikusan történik, vagyis nem elérhető funkció.

Szerkesztési segítség – a vizsgalap „kitöltve” állapotra állítása 3 A vizsga "kitöltött" -re állítása után a vizsgakezelő felületeken a vizsgaidőpont ikonja -ról -ra változik. Így könnyen és egyszerűen, már az ikonok alapján is meg tudja különböztetni azokat a vizsgalapokat, amelyekkel nincs további teendője. A „kitöltve” állapot „nincs kitöltve” állapotra visszaváltoztatható.

Vizsgalap nyomtatás 3 Csak lezárt vizsgalapot lehet kinyomtatni. A lezárás automatikusan megtörténik az ETR által.

Köszönjük a figyelmet, jó munkát kívánunk!