Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter +36 209 354 355 Csada Bt. cspc.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
HÁLÓZATOK.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 5 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Elektronikus levelezés [webmail]
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Élethosszig tartó tanulás a jobb közérzet érdekében
Az Internet adta lehetőségek
Microsoft Internet Explorer
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 1 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Használata Készítette: Medve Tamás.
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Levelező program beállítása webmail-hez
LEVÉL.
SZÖVEGSZERKESZTÉS Boríték készítése.
HÁLÓZATOK.
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
CCleaner Skyman ™.
A Tudásközpont levelezőrendszerének rövid bemutatása
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Elektronikus levelezés
Elektronikus levelezés
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Sajtótigitalizálás a könyvtárban – Szakmai nap az Országos Széchényi Könyvtárban Intézményünk [Intézmény neve] –[Intézmény webcíme] [Az intézményt.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Outlook 2003 Első rész.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Az internetről.
Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 3 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kereső programok levelezés. Google története 1995: Larry Page és Sergey Brin 1996: keresőmotor tervezése 1998 szept. 7: megalakult a Google Inc. Ma: havonta.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Települési Testületi adat Tár - TTT 2008 – Törökbálinti Önkormányzat Papíralapú munkafolyamatok kiváltása Testületi munka teljes körű támogatása Naprakész.
Internet, Elektronikus levelezés
World Wide Web Szabó Péter Számítástechnika-technika IV. évfolyam.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Számítógépvírusok.
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Az internetes keresési módszerek
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 10 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Információ és kommunikáció Elektronikus levelezés.
Kapcsolattartó hírlevélküldő rendszer
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Kovács Gergely Péter Az egyed-kapcsolat modell
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
A JaDoX, mint repozitórium szoftver
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Előadás másolata:

Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 7 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu

Gmail-ezzünk! Lépjünk be a gmail-es fiókunkba (gmail.com / / asas1212) és nézzünk körül. Címtár (1. levél) Előnye: egyszer kell megadnunk (pontosan!) a partnerek adatait, később elég egy listából választani vagy ha megkezdjük a címzett nevének / címének begépelését, a program automatikusan felajánlja a megfelelő tételeket. Kevesebb gépelés = időmegtakarítás és kevesebb hiba. Rögzíthető partnereink neve, címe (esetleg fotója és több egyéb adata). Kezelése még: „Készítsen új névjegyet”, „Törlés”, „Csoport”

Gmail-ezzünk! Új levél írása: címzett, tárgy! Kapott levelek olvasása (2. levél): újak (még olvasatlanok), régebbiek (már olvasottak). Lépkedés a levelek között. Elküldött levelek. Csillagozás: fontos levelek megjelölése. Keresés a levelek között. Levél törlése. Irány a kuka! Onnan vissza is hozhatjuk…

Gmail-ezzünk! Mellékletek kezelése: hozzáfűzés, mentés (3. levél) A kapott mellékletet 1.meg lehet nézni (dokumentum: el lehet olvasni; hang: meg lehet hallgatni, stb.), de ekkor még ott marad a gmail-es postafiókunkban! 2.le lehet tölteni. A „letöltés” szó jelentése itt: az interneten található állományt (a konkrét esetben a levél mellékletét) lemásoljuk a saját gépünk egy meghatározott könyvtárába. Ha töröljük a levelet a postafiókunkból, akkor ott hely szabadul fel, a melléklet viszont a gépünkön megmarad! („Le”töltés: internetről a saját gépre. „Fel”töltés: fordítva.)