Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE Klebelsberg Könyvtár
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Keresés a számítógépes katalógusokban
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
EBSCOhost iPhone/iTouch Application Közvetlen hozzáférés az EBSCOhost ® tartalmakhoz, iPhone, iPod Touch és iPad készülékekről Üdvözöljük az EBSCO oktatóprogramjában!
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Internet ismeretek II..
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Egyetlen keresőmező Oktatóprogram.
Proquest Medical Library Használati útmutató. Adatbázis tartalma Fő klinikai és egészségvédelmi tudományágak: Fő klinikai és egészségvédelmi tudományágak:
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
A példaként választott tanulmány bibliográfiai tétel ISBD formában: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért „könyvrészlet-leírás” űrlap „marc formában”:
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Műszaki tudományok az interneten
Egyéni animációk készítése
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
A cikk (ismertetés) szerzője és címe Az ismertetett mű szerzője, címe és megjelenési adatai Ismertetések a HUMANUS-ban: Az ismertetett mű – ismertetés.
Új tétel beírásához szükséges általános tudnivalók Új tétel elkészítéséhez űrlapot a felbukkanó ikonra kattintva kérhetünk.
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Cikk olvasása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Az internetes keresési módszerek
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Oktatóprogram CINAHL keresés
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Útmutató a Metalib használatához. Nyitólap Belépés.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Keresési módszerek könyvtári katalógusokban. A könyvtári katalógus funkciója A könyvtár állományában meglévő dokumentumok feltárása Az egyes példány adatainak.
Információ és kommunikáció
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Használd jól a könyvtári katalógust!
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Beérkezett üzenetek Rendszerezett A mappa tisztítása
Készítette: Pacsirta Szilvia
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
CINAHL with Full Text Kiss Annamária
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Kiadói adatbázisok: SpringerLink, PubMed, Surf, a német sport szakadatbázis. Teljes szövegek keresése a SURF-ben április 9. Kovács Klaudia Ágota.
Előadás másolata:

support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram

Üdvözöljük a Business Source keresés oktatóprogramban, amely az EBSCOhost felület számos funkciójának áttekintését célozza. Az oktatóprogramban áttekintjük az egyszerű keresés végrehajtásának módját, valamint az EBSCOhost felület néhány alapvető funkcióját, amely a keresési téma szempontjából legfontosabb információk megtalálásához nyújt segítséget.

Első lépésben elvégzünk egy egyszerű keresést a „business confidence” (üzleti megbízhatóság) témakörében.

A Találati lista alapértelmezésben MINDEN találatot megjelenít, és szűrhető az egyes dokumentumtípusok, például Akadémiai folyóiratok, Szakmai kiadványok, Országos beszámolók, Iparágak bemutatása szerinti találatok megjelenítése érdekében. Finomíthatja a keresést a Találatok finomítása szakaszban található szűkítők segítségével, vagy a dátum csúszka alatt található Több megjelenítése hivatkozásra kattintva.

A Keresési opciók ablakban egyszerűen szűkítheti vagy bővítheti a keresési eredményeket. A választott keresési módtól és adatbázis(ok)tól függően szűkítheti a keresést tudományos (lektorált) folyóiratokra, vagy egy speciális kiadványra, amelyet megadhat a megfelelő mezőben.

A találat részleteit tartalmazó ablakban látható megfelelő ikonra kattintva kinyomtathat, ben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egyetlen találatot. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából nyomtassa, küldje ben, mentse, alakítsa hivatkozássá vagy exportálja őket. A mappa tartalma a Belépés hivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott mappafiók beállításával menthető el.

A Vállalatbemutató oldalak link segítségével Datamonitor jelentések ezreit érheti el PDF-formátumban. A megfelelő gombra kattintva böngészheti az adatbázisban megtalálható vállalati jelentések betűrendes listáját, vagy írja be a vállalat nevét a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra.

A Tezaurusz link az üzleti kifejezések ellenőrzött szójegyzéke, amelyek elősegítik a hatékonyabb keresést az adatbázisban. Speciális tárgykör keresése esetén írjon be egy fogalmat a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra. Jelölje be a kívánt fogalom előtti négyzetet, majd kattintson a Hozzáadás gombra. A keresőszavakat a Keresés gombra való kattintás előtt kell hozzáadni.

Kattintson a Kiadványok elemre, ha az adatbázisban szereplő kiadványok között szeretne keresni. A megjelenített listából kiválaszthat egy kiadványt, vagy beírhatja a nevét a Kiadványok böngészése mezőbe, majd jelölje be a találat nevének linkje előtti négyzetet, és kattintson a Hozzáadás gombra. Hozzáadhat keresőszavakat a Keresés mezőben, majd a Keresés gombra kattintva megtekintheti az összes olyan cikket, amely tartalmazza a megadott keresőszavakat.

Kattintson a Képek hivatkozásra a Bővebben legördülő listában, ha a több ezer kép között szeretne keresni. A szűkítők segítségével szűkítheti a képkeresés találatait emberekre, helyekre, térképekre és zászlókra, valamint tudományos és történelmi fotókra.

A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.