Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Az Akropolisz 5/B.
Híres épületek a Reformkorban
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Siófok és környéki hungarikumok
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Pozsony 1919-től használt csehszlovák, majd szlovák elnevezéssel Bratislava) hagyományos magyar koronázó város, jelenleg az 1993-ban létrejött Szlovák.
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
Római építészet Augustus korában
Világörökségünk A budai vár.
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Alp ok területén Berchtesgaden Nemzeti park A németországi Berchtesgaden nemzeti park délkelet Bajorországban, közel a német – osztrák határhoz nevezetes.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
A Tabáni Tájház és a Tisza-hidak
Cseh nyelvről fordította K.P.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
5. NAP.
A MAGYAR BAROKK /50.
Szendrő nevezetességei
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
Budapest turisztikai marketingje
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Cseh nyelvről fordította K.P.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
Készítette: Bujdosó Villő
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Történelmi vonatkozások
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Gyöngyös bemutatása 2014.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Készítette: Dóbiás Kinga
Eger Télanyók csapata.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Susann Nordströms Orkester - True Love
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
Nagykároly Készítette:
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
 Az évi világkiállításra készült  Összmagassága :324 m  Torony: 300 m  24 m: tévé-adóantenna.
Földrajzi helyzete Kütahya város Nyugat-Anatóliában
Veresegyház.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Szalay Petra, Almási Lilla
NÉMETORSZÁGELTZ-VÁRA
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

Mettlach

Saar-hurok (Saarschleife)

Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta Metallacum. A megyeszékhely Merzig, a tartomány fővárosa Saarbrücken. Mettlach a Saar huroknál található, és nyugati irányban terjed ki Saargau felé.

Mettlach a Saar folyóval kapcsolódik az európai vízi úthálózathoz. A város nyugati részén egy nagy zsilipcsatorna található, amin a teherhajók a Saar-vidéki acélműveket látják el szénnel.

Mettlachban találhatók a Villeroy & Boch, és a Lands 'End cégek székhelyei. Outlet bolt is működik a városban.

676-ban alapította a frank herceg Lutwinus az apátságot Mettlachban. 990 körül Abbot Lioffin épített egy Mária-templomot (Marienkirche). A templom alapja egy nyolcszög, Régi Toronynak (Alte Turm) nevezik, és a legrégebb épület a Saar-vidéken. A jelenlegi apátság épületeit a 18. században építették. Az apátság ma a Villeroy & Boch székhelye augusztusában az épületek súlyosan megsérültek egy tűzvész miatt.

Az első híd 1886 decemberében készült el Mettlach és Keuchingen között. Ezt támogatta a Villeroy & Boch, majd hídpénzt kezdtek el szedni.

Az 1930-as években már nem volt képes megbírkózni a megnövekedett forgalommal, ezért egy újat építettek. Ezt 1936 novemberében avatták, majd a 2. világháborúban ledöntötték. Csak 1951 december 24-től nyílt meg újra a forgalom egy függőhídon.

Az új híd építésekor, és napjainkban.

Látványosságok Saar-hurok Cloef átrium Orscholz-ban Régi apátság Régi Torony Villeroy & Boch Anna Boch múzeum Montclair vár a Saar-hurokban Ziegelberg-kastély Saareck-kastély Szent Lutwinus plébánaitemplom és Liutwin szerzetes szobra Szent József-kápolna