A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A kiáltó világ.
Feltehetek egy kérdést?
Az Élet Igéje április.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
A házasság még nem a mennyország
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Vegyetek erőt! Folk Iván.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
A boldogság is kegyelemből fakad
Az élet igéje november „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” (Jn 14,23).
A TÉKOZLÓ FIÚ (Hatodik lecke) Megvalósítás
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
A központi igazság alkalmazása
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
BB Biblia-kör.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
Az Élet Igéje szeptember.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Igeolvasás.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Miért olyan fontos a hit?
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Amikor kegyelmed elrabolt Foglyul ejtett Szerelmed szívemig hatolt
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Kérdések az alkalomhoz:
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
Előadás másolata:

A TÉKOZLÓ FIÚ (Tizedik lecke) Újra felöltözés III. rész

BEMERÍTKEZÉS A SZENT SZELLEMBE Mielőtt Jézus „felviteték a mennybe”, adott egy utolsó utasítást a tanítványainak:Mielőtt Jézus „felviteték a mennybe”, adott egy utolsó utasítást a tanítványainak: Várjatok, míg a Szent Szellem erejével felruháztattatok…Várjatok, míg a Szent Szellem erejével felruháztattatok… Bemerítkezés a Szent Szellembe = Erővel való felruházkodásBemerítkezés a Szent Szellembe = Erővel való felruházkodás

János 20:22: a tanítványokban már jelen volt a Szent SzellemJános 20:22: a tanítványokban már jelen volt a Szent Szellem mégis szükség volt arra, hogy a Szent Szellemet magukra is vegyék.mégis szükség volt arra, hogy a Szent Szellemet magukra is vegyék. Víz lehet az üvegben, de az üveg is lehet a vízben...Víz lehet az üvegben, de az üveg is lehet a vízben...   

Csak a bemerítés után kezdte el Jézus is nyilvános szolgálatát.Csak a bemerítés után kezdte el Jézus is nyilvános szolgálatát. Jézus ezért parancsolta azt, hogy várjunk a Szent Szellemre, hogy erőt kapjunk, és az ő tanúi legyünk.Jézus ezért parancsolta azt, hogy várjunk a Szent Szellemre, hogy erőt kapjunk, és az ő tanúi legyünk. A Szent Szellem erejének segítségével tehetjük mi is JézusA Szent Szellem erejének segítségével tehetjük mi is Jézus természet feletti cselekedeteit. természet feletti cselekedeteit.

Inspirációjával + az elmével megvan a lehetőségünk az imádásra, dicsőítésre, éneklésre és imádkozásra Inspirációjával + az elmével megvan a lehetőségünk az imádásra, dicsőítésre, éneklésre és imádkozásra Elvezet minket minden igazságra Elvezet minket minden igazságra Megtisztít és építi a hitünket Megtisztít és építi a hitünket Megnyitja az ajtót a Szent Szellem ajándékaira Megnyitja az ajtót a Szent Szellem ajándékaira A SZENT SZELLEM

Apcsel. 2:38 „Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.”

A bemerítés Isten kegyelmi ajándéka A bemerítés Isten kegyelmi ajándéka Jó tetteinkkel vagy jámborságunkkal nem tudunk kiérdemelni Jó tetteinkkel vagy jámborságunkkal nem tudunk kiérdemelni A vízbe történő bemerítés előtt is lehetséges (Apcsel 10:10) A vízbe történő bemerítés előtt is lehetséges (Apcsel 10:10) … ha Isten igéjét hitben elfogadtuk … ha Isten igéjét hitben elfogadtuk A Szent Szellembe történő bemerítkezés feltételei

 Jézus arra biztat bennünket, hogy kérjünk az Atyától Szent Szellemet. (Lukács 11:13)  Jézus int minket arra, hogy mindent hitből történő imával kérjünk. (Mk.11:24)  Pál azt tanácsolja, hogy törekedjünk a szeretetre és a Szent Szellem ajándékaira (I.Kor.14:1)  Jézus is megígérte, hogy akik éhezik az igazságot, azok megelégíttetnek (Mt.5:6)

Apcsel. 2:4 „És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniuk.”

Ugyanígy történt Samáriában, Efezusban, Kornélius házábanUgyanígy történt Samáriában, Efezusban, Kornélius házában 2x megemlíti a Biblia, hogy ez kézrátétellel történt, 2x nem.2x megemlíti a Biblia, hogy ez kézrátétellel történt, 2x nem. Az Igéből és saját tapasztalat alapján azt mondhatjuk, hogy ezt az ajándékot egyszerűen hit által kapjuk meg.Az Igéből és saját tapasztalat alapján azt mondhatjuk, hogy ezt az ajándékot egyszerűen hit által kapjuk meg. BEMERÍTKEZÉS A SZENT SZELLEMBE

Ha Jézustól kéred a Szent Szellembe való bemerítést … már beszélhetsz is nyelveken és egyszerűen hiszed, hogy ő neked azonnal válaszol, Ő fogja adni a szavakat Ő fogja adni a szavakat !

 Hasonló ez a magnóhoz és a kazettához  Először be kell kapcsolni a készüléket ahhoz, hogy a kazettán lévő felvételt hallani lehessen.  Jézus megígérte, hogy azokat, akik hisznek, ezek a jelek követik:  " új nyelveken szólnak."

 Ezt nyugodtan elfogadhatjuk hitben, ahogy Péter is a vízen járt.  Az 1. lépés még nem volt csoda, de a 2. már igen.  Hasonlóan az 1. szó, talán még tőled fog származni…  de ha hiszel, a 2. már a Szent Szellemtől.

okkult kötelékekokkult kötelékek titkos, vagy nyilvánvaló bűnöktitkos, vagy nyilvánvaló bűnök rejtett, vagy be nem vallott bűnökrejtett, vagy be nem vallott bűnök bizonytalanság, hiányzó vagy rossz tanításbizonytalanság, hiányzó vagy rossz tanítás hiányosság a hitben, vagy Isten iránti bizalombanhiányosság a hitben, vagy Isten iránti bizalomban Gyakran előfordulnak akadályok a hitben…

szabadulásra szabadulásra a bűnök beismerésére a bűnök beismerésére a bűn vagy a hamis tanítás megtagadására a bűn vagy a hamis tanítás megtagadására helyes tanításra helyes tanításra Ilyenkor szükség van… Hinni kell, hogy Isten nem hazudik, hanem amit megígért, azt meg is teszi.

= Örömmel való felruházkodás Isten gyászruhánkat öröm ruhájává cseréliIsten gyászruhánkat öröm ruhájává cseréli a Biblia egyértelműen arra utal, hogy Isten az öröm örök forrásaa Biblia egyértelműen arra utal, hogy Isten az öröm örök forrása Istent ritkán ábrázolják boldog Istennek – de ezt téves ábrázolás!Istent ritkán ábrázolják boldog Istennek – de ezt téves ábrázolás! BEMERÍTKEZÉS SZENT SZELLEMBE

Ha az ő gyermekei vagyunk, akkor a legfontosabb jellemzőit el kell, hogy sajátítsuk.

Sok okunk van az örömre: –megszabadított a félelemtől és a bűntől. –a mennyei birodalom örökösei vagyunk –az élet legnagyobb kincse a mienk –Isten és az ő angyalai örülnek a megtérésünknek –az igazság elfogadása, Isten Szelleme és szeretete elegendő ok az állandó örömre –ha Isten jelenlétét átéljük, –ha Jézus személyét megismerjük

Az öröm nemcsak Isten országának része, hanem a szellem gyümölcse is.Az öröm nemcsak Isten országának része, hanem a szellem gyümölcse is. Parancs: „Örüljetek minden időben, még egyszer mondom: örüljetek!”Parancs: „Örüljetek minden időben, még egyszer mondom: örüljetek!” Mert az Úrnak öröme a mi erősségünkMert az Úrnak öröme a mi erősségünk

Köszönöm a figyelmet!   

Éreztél örömöt a szívedben, miután Jézust befogadtad?Éreztél örömöt a szívedben, miután Jézust befogadtad? Engedelmeskedsz a parancsolatnak, hogy mindig örülni kell?Engedelmeskedsz a parancsolatnak, hogy mindig örülni kell? Van valamilyen okod arra, hogy nem tudsz örülni? Vagy csak nem szeretnél?Van valamilyen okod arra, hogy nem tudsz örülni? Vagy csak nem szeretnél? BEMERÍTKEZÉS SZENT SZELLEMBE

1.Bemerítkeztél már a Szent Szellembe? Ha nem, milyen akadályok vannak az életedben? 2.Imádkozol rendszeresen nyelveken? 3.Milyen más adományok nyilvánulnak meg az életedben? 4.Igyekszel a szeretetre és a hasznos ajándékokra?