TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA 2006. szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
általános főig. helyettes
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Projektkezdeményezés és pályázatírás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Strukturális és Kohéziós Alapok
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

TERÜLETI PAKTUM

A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot (egyezmény), melynek – a többi 73 mellett, ebből 11 Hargita megyei érdekeltségű – tagja Hargita Megye Tanácsa is. Nemrég megalakult a Központi Régió Állandó Műszaki Titkársága (KÁMT), amely – szeptember 1-jén – megkezdte tevékenységét.

A PAKTUM EGYIK PROJEKTJÉNEK BEMUTATÁSA A PAKTUM EGYIK PROJEKTJÉNEK BEMUTATÁSA „Fektess be az emberekbe!” szlogennel az egyik partner, a nagyszebeni Román–német Tudomány- egyetem megkezdte „A Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktuma Állandó Műszaki Titkárságának Megalakítása a Központi Régióban” projekt végrehajtását, amelyet az Európai Szociális Alap társfinanszírozott/a pályázat támogatást nyert a 2007–2013-as Humánerőforrás-fejlesztési Ágazati Operatív Program keretében.

KÖZPONTI RÉGIÓ ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁGA (KÁMT) ÉS SZEREPE/1. A Központi Régió Állandó Műszaki Titkársága autonóm működési struktúra, célja, hogy megkönnyítse a projektek fejlesztését az emberi erőforrás terén a Központi Régió társadalmi szereplői számára. Az Állandó Műszaki Titkárság szerepe, hogy serkentse a foglalkoztatás és a társadalmi befogadás területi paktumait, továbbá a következők: tanácsadás a célcsoport kedvezményezetteinek olyan tevékenységekben, amelyek megfelelnek a Foglal- koztatási és a Társadalmi Integráció Regionális Cselekvési Terveinek;

KÖZPONTI ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁG SZEREPE/2. támogassák a paktum tagjait olyan jóváírható projektek kidolgozásában, melyek az európai alapokból finanszírozhatók; innovatív intézkedéseket kezdeményez munka- helyteremtés elősegítésére; támogatást nyújt partnerségek fejlődésére és ösztönzésére vonatkozó cselekvési tervek elkészítésében; támogatják a tanácsadási szolgáltatások fejlesztését.

KÖZPONTI ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁG SZEREPE/3. A KÁMT a Regionális Paktum tagjainak nyújt támogatást, a foglalkoztatás és a társadalmi integráció terén a fejlesztő és ösztönző kezdeményezések kapacitásának növelésére, az európai alapokhoz való jobb hozzáférés érdekében, megfelelő prioritásokat biztosít, megfelel az „Országos Reformterv” elsőbbségeinek, illetve „az igazgatási kapacitás növelésének, állami kiadások minősége és kezelése, a munkaerő-foglalkoztatás növelése és minősége javításának, a humánerőforrások minősége javításának”.

ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁG TEVÉKENYSÉGEI/1. támogatást nyújt tagjainak a Központi Regionális Paktum és a megyei partnerségeknek tanulmányok készítésében és találkozók szervezésében a Regionális Foglalkoztatási Cselekvési Tervének (RFCST) alkalmazása, kiigazítása, végrehajtása érdekében; tanácsot ad a régióbeli uniós források magas felszívódási sebességének biztosításához, a paktum- tagok ösztönzésével projektötletek azonosítása érdekében, a finanszírozási kérelmek előkészítésben és tanácsot ad a projekt végrehajtásában;

ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁG TEVÉKENYSÉGEI/2. segíti mind a paktum tagjai, mind pedig a hasonló más régiókban és más országokban levő struktúrák és a HRD SOP program kommunikációját és tájékoztatását; alakítja és tájékoztatja a térség szereplőit – képzések, tanfolyamok, szemináriumok szervezésével, a projekt eredményeinek nyilvánosságra hozásával és terjesztésével; a társadalmi partnerségek támogatására figyelem- felkeltő kampányokat és akciókat rendez, hogy növelje az RFCST-tájékoztatást a regionális és helyi szereplők keretében;

ÁLLANDÓ MŰSZAKI TITKÁRSÁG TEVÉKENYSÉGEI/3. fejleszti a partnerségeket és ösztönzi a társadalmi partnerek kezdeményezéseit; felfrissíti az RTCST-t; befektet a Központi Régió emberi tőkéjébe; különböző forrásokat biztosít: a regionális adatbázis tájékoztatásához való hozzáférést, az adatok bázisa magában foglalja a foglalkoztatás és a társadalmi integráció elősegítéséért tevékenykedő aktív szervezeteket; frissített tájékoztatást ad az európai alapok eléréséhez a munkaerő, a humánerőforrások és a társadalmi integráció terén.